Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

τι σόι ερώτηση ειναι τώρα αυτή?

και με Φ20, τι πάει να πει, όσο βγαινει, μπορεί να'ναι σωστό, μπορεί να την έχεις λεπτή, μπορεί αυτό να'ναι καμμιά αιχμη και καθεσαι και διαστασιολογεις με αυτή, μπορεί να κάνεις λάθος

πολλά μπορεί

  • Απαντήσεις 674
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Kαλά ρε rigid μη βαράς!!το " και με Φ20, τι πάει να πει" , αρκούσε!! είναι γεγονός ότι προκύπτει από αιχμή...λεπτή δεν είναι πάντως, είναι 70εκ.Εντάξει μην κράξεις "και τι πάει να πεί 70εκ??"!!

Δημοσιεύτηκε

ενταξει δεν ειναι μικρό, αλλα δεν θα διαστασιολογησεις γι'αυτο έτσι όλη την κοιτόστρωση, πυκνωσε λιγο εκει στην περιοχή

 

απο κει και πέρα, και όλη να την κανεις αν σε παίρνει, καν'την

 

μαλλον εχεις καρφώσει καμμια κολώνα εκεί χωρις συνδετήριο γι'αυτο ειναι τόσο κάτω.

Δημοσιεύτηκε

Να δοκιμάσω και εγώ μία ερώτηση που μάλλον θα την ξέρετε οι χρήστες του Scada. Αφορά τον οπλισμό δοκών και πλακών. Έχει πέσει στα χέρια μου ένα τεύχος και σχέδια από Scada. Τα πρόσθετα άνω σίδερα των δοκών στα άκρα, υπολογίζει ως ποιο σημείο εκτείνονται βάση περιβάλουσας, ή ως πολλαπλάσιο του μήκους της δοκού????? Ομοίως στις πλάκες τα πρόσθετα άνω σίδερα πως υπολογίζει μήκος λειτουργίας?? Στα σχέδια που βγάζει είναι μήκος λειτουργίας μόνο ή περιλαμβάνει και αγκύρωση???

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

2.Παρατηρησα οτι στο autocad, το κειμενο οταν το βλεπεις κανονικα το εχει με ?, οπου ειναι ελληνικος χαρακτηρας, αλλα αν πατησεις properties σου λεει οτι ειναι text και μεσα στο prοperties διαβαζεις κανονικα το κειμενο π.χ. Φ8/15, αλλα στο σχεδιο φαινεται ?8/15.Μηπως ξερετε πως διορθωνεται αυτο;

 

Πήγαινε std menu bar>format>text style και επιλέγοντας την standard style άλλάξε το font σε μια γραμματοσειρά true type που έχει ελληνικά πχ Arial.

Δημοσιεύτηκε

Aπο την μορφή που έχουν τα σχεδια νομίζω ότι στα δοκάρια τα σίδερα εχουν εικονικό μήκος και πρεπει να τα επεκτείνεις τουλαχιστον μεχρι την κρισιμη ζωνη + το μήκος αγκύρωσης.

Για τις πλάκες νομίζω ότι απλα χρησιμοποιούνται οι κανονες l/3 και 0,20l αναλόγως τις συνθήκες στήριξης των πλακών.

Θελει προσοχή στα σχεδια γιατι συνηθως οι σιδεραδες μετρανε απευθειας απο το χαρτι οτι τους δίνεις για τα προσθετα των δοκαριών..

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

θα προσπαθήσω να ανεβάσω δύο ξυλότυπους και θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι. ανεβάζω το θέμα εδώ, γιατί το λειτουργικό είναι το scada επομένως οι χρήστες του μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και άρα να έχουν να πουν μια γνώμη παραπάνω. πρόκειται για σύνθετες διατομές υποστυλωμάτων τις οποίες συνδέω με ράβδο άπειρης θεωρητικά ακαμψίας για να πετύχω το ενιαίο της διατομής (αυτό είπε και η υποστήριξη σε τλφ επικοινωνία που είχα).στην μια περίπτωση έχω πυρήνα ασανσέρ με ανισομεγέθη σκέλη και η διατομή δεν υποστηρίζεται από το πρόγραμμα γι'αυτό "καταφεύγω" σε αυτή την λύση.στην δεύτερη περίπτωση έχω τις τέσσερις διατομές που ενώνονται όπως βλέπετε. γνώμες-σχόλια-παρατηρήσεις??ευχαριστώ όλους.

ksilotipoi.zip

Δημοσιεύτηκε

όσον αφορά την 1η κάτοψη(ημιανοικτός πυρήνας μορφής π) για τα υποστυλώματα των πέλματων του πυρήνα δώσε όλα τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά(Α,Ι, Αs,J...) απλά τις επιφάνειες διάτμησης που αντιστοιχούν στον άξονα κάθετα στη διατομή δώσε τις μηδέν, ενώ για τον άλλο άξονα πεπερασμένη τιμή ή πολύ μεγάλη προς άπειρο.

για το υποστύλωμα πλάτης του πυρήνα ομοίως...όσον αφορά τις δοκούς σύνδεσης των στύλων όλα τα χαρακτηριστικά τους πολύ μεγάλα προς άπειρο έκτος από τη δυστρεψία J της πλάτης που πρέπει να τη δώσεις πεπερασμένη για να λειφθεί υπόψιν η δυστρεψία του πυρήνα και η στρεβλωση του και τις δυστρεψίες των δοκών των πελμάτων μηδέν.

στη κάτοψη 2 έχεις διασταυρούμενα τοιχώματα...εκεί όλα τα χαρακτηριστικά στύλων όμοια με παραπάνω αλλά εδώ θα μηδενίσεις τις δυστρεψίες στύλων, ενώ για τις δοκούς σύνδεσης όλα μεγάλα προς άπειρα εκτός από τις δυστρεψίες που είναι πεπερασμένες...όλα αυτά από αβραμίδη...

αυτό που έχω να πω είναι ότι εφόσον δεν έχεις πεπερασμένα να απόφεύγεις τέτοιες προσομοιώσεις(ειδικά σε τοιχώματα ή πυρήνες, κτήρια με έντονη στρεπτική καταπονηση)γιατί τα αποτελέσματα τους είναι μειωμένης αξιοπιστίας και θέλουν επεξεργασία για να αγγίζουν την πραγματικότητα...ειδικά στη δεύτερη κάτοψη εγώ θα απεύφευγα αυτά τα διασταυρούμενα εφόσον δεν είχα πεπερασμένα...στην πρώτη κάτοψη αν το κάνεις για τη σκάλα είναι μικρή που και χωρίς πυρήνα δεν επηρρεάζει το μοντέλο σε σχέση μειωμένης αξιοπιστίας αποτελέσματα προσομείωσης πυρήνα με ισοδύναμο πλαίσιο.

τέλος όταν φτιάχνεις πυρήνες ή διασταυρούμενα τοιχώματα στο scada με αυτό τον τρόπο(είναι ο πιο σωστός για προσομοίωση με γραμμικά στοιχεία) να αλληλεπικαλύπτεις τις διατομές.εξάλλου κάνεις προσομοίωση...

Δημοσιεύτηκε

mek σ'ευχαριστώ για την απάντηση! τα γωνιακά υποστυλώματα με κλίση μελών διάφορη του 90 υπάρχουν στην μάσκα υποστυλωμάτων του scada, ωστόσο δεν διαστασιολογούνται (αν είσαι χρήστης του scada καταλαβαίνεις τι εννοώ), άρα προφανώς δεν τα υποστηρίζει το πρόγραμμα... γι'αυτό και κατέφυγα σε αυτή την πατέντα της συρραφής,πίστεψε με δεν είχα απολύτως καμία όρεξη.τώρα να σου πω ότι κατάλαβα τις επεμβάσεις που μου υποδεικνύεις στα αδρανειακά μέλη..μάλλον θα σου πω ψέματα, δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα να επέμβω σε αδρανειακά, οπότε ό,τι να'ναι!!μιλάμε για τρελό πήξιμο!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.