Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τυχηματικές εκκεντρότητες σε σύμμεικτο κτήριο.


 

Recommended Posts

Καλησπέρα στο forum.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αναφέρει στα κείμενα του ο ΕΑΚ τιμές του q (πιθανόν κάτω απο 1,5) για τις οποίες μπορώ να αποφύγω εισαγωγή τυχηματικών εκκεντροτήτων στον φορέα ένος σύμμεικτου κτιρίου.

Αν τελικώς αποφασίσω να εισάγω τις εκκεντρότητες σε κτίριο όπου έχει γίνει κατανομή μαζών στους κόμβους, πως θα εισάγω τις εκκεντρότητες. Κάνω την ερώτηση γιατί συνήθως στα μπετονένια κτίρια η κατανομή της μάζας γίνεται στο διάφραγμα κάθε ορόφου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω κάποιο κάτω όριο για εξαίρεση, για οποιοδήποτε υλικό και δεν το θεωρώ και λογικό, γιατί τα σύμμικτα κτίρια να μην αναπτύσσουν στρεπτικές καταπονήσεις?

Το πως εισάγεις τις εκκεντρότητες είναι θέμα λογισμικού. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να το κάνει το λογισμικό σου αυτό, μπορείς να υιοθετήσεις την μεθοδολογία της παρ. 3.3.2[2] του ΕΑΚ με ζεύγος ομόσημων στρεπτικών δυνάμεων.

Link to comment
Share on other sites

εχει δικιο ο paktomenos. το q=1,5 σε απαλλάσει μόνο από τους ικανοτικούς ελέγχους του Παραρτήματος Γ, με εξαίρεση τους κατακόρυφους Χ.

Όσο για τη στρεπτική επιπόνηση, χρησιμοποιείς ζεύγος δυνάμεων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.