Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2022 @sour Αν και πλέον με τόσα που έχουμε δει, δεν με εκπλήσσει το θράσος ορισμένων να καταπατούν ξένη ιδιοκτησία, να τηρήσω μια απειροελάχιστη επιφύλαξη μήπως υπήρχε κάποια δουλεία που δεν έχει περιέλθει στη αντιληψή σου. Σε παλιά σχέδια και οικισμούς έχει τύχει να δω τέτοιες δουλείες για χρήση δώματος του διπλανού και πρόσβαση στη βεράντα (κάτι σαν την δική σου περίπτωση). Απίθανο ίσως να συμβαίνει, αλλά καλού κακού έλεγξε το και αυτό, χωρίς βεβαίως αυτό να μπορεί να δικαιολογήσει την κατασκευή αυτή η οποία πρέπει να κατεδαφιστεί. Αναφέρω την πιθανότητα δουλείας μόνο για να μας φύγει μια απορία για το αν ο όμορος διαθέτει τόσο μεγάλο θράσος. 3
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2022 10 ώρες πριν, jbosdas said: Όλα ξεκίνησαν λοιπόν από το κούφωμα προς το όμορο... Αν ήταν κλειστό όλα θα είχαν άλλη τροπή. Καταπάτηση ιδιοκτησίας από τον ομορο. Ενημερώστε τον τι πρόκειται να συμβεί και αν δεν συμμορφώνεται, καταγγελία. Αυτό ακριβώς! Ο μάγκας δημιούργησε άνοιγμα (πόρτα) κι ωφελείτε μια "βεράντα" άλλης ιδιοκτησίας! Προφανώς στο ακίνητό του υφίσταται αυθαιρεσία ή οποία επίσης προφανώς δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να έχει ρυθμιστεί! Η συμβουλή μου: Σκίστε τον!!! 1
zazeng Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2022 Ε ρε πλάκες! Πάντως ο δικός μας έστρωσε πλακάκι κ έβαλε κ σοβατεπί πάνω στη βεράντα του καταπατητή, ωραίος κ αυτός!
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2022 Πας στοίχημα σχετικά με το ποιός έβαλε το πλακάκι και το σοβατεπί; Χα, χα, χα, χα... 2
giorgosv Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2022 Καλημερα, εχω κι εγω περίπτωση δύο ομόρων οικοπέδων που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Θελει να τα μεταβιβάσει ως ενιαίο ακίνητο (πραξη 1) και στη συνέχεια ο νεος ιδιοκτήτης θα κανει σύσταση καθέτου (πραξη 2). Για την πράξη 1 θα απαιτηθούν 3 ΗΤΚ σωστά; 2 για τα αρχικά ακίνητα και μια για το συνενωμένο με τη δήλωση "υπο την αίρεση της μεταγραφης" κλπ. Αφού γίνει το συμβόλαιο μεταβίβασης στέλνουμε στο ΤΕΕ για αρχειοθέτηση των 2 αρχικών. Στη συνέχεια για την πράξη 2 τι κανουμε; Εισάγουμε στην ταυτότητα του ενιαίου οικοπέδου δυο νέες ιδιοκτησίες πάλι υπο την αίρεση της μεταγραφης κλπ; Με την ιδιοκτησία του συνολικού οικοπέδου τι κάνουμε; μπορεί να αρχειοθετηθεί;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2022 (edited) μαλλον ισχυει το "αντιστροφο" της κατατμησης TEE - ΙΟΥΝΙΟΣ 2022 8 28. Πως γίνεται η καταχώριση ΗΤΚ σε περίπτωση που, με μία συμβολαιογραφική πράξη, πρόκειται να γίνει κατάτμηση οικοπέδου και μεταβίβαση; Αρχικά καταχωρίζετε ΗΤΚ για το σύνολο του οικοπέδου, σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση. Παράλληλα, εισάγετε ξεχωριστά οικόπεδα στο Μητρώο, ώστε να συνταχθούν τόσες ΗΤΚ όσες και τα τμήματα του οικοπέδου (νέα οικόπεδα) τα οποία θα προκύψουν από την κατάτμηση. Στην Τεχνική περιγραφή των προς δημιουργία οικοπέδων εξηγείτε την περίπτωση και εισάγετε το σχόλιο «Η ΗΤΚ συντάσσεται υπό την αίρεση της μεταγραφής- καταχώρισης στο αρμόδιο γραφείο του τίτλου από τον οποίο προκύπτει η ιδιοκτησία». Μετά τη μεταγραφή του συμβολαίου, θα πρέπει να αρχειοθετηθεί η ΗΤΚ του αρχικού οικοπέδου, με αποστολή e-mail στο e-building@central.tee.gr. Συστήνεται να υποβληθεί τροποποιητική καταχώριση για κάθε οικόπεδο που προέκυψε από την κατάτμηση, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός του συμβολαίου και το ΚΑΕΚ, και να διαγραφεί το παραπάνω σχόλιο, ώστε η καταχώριση να είναι επικαιροποιημένη. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΕΕ-6-2022.pdf Edited Οκτώβριος 24 , 2022 by dimitris GM 1
nzerman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2022 On 10/20/2022 at 9:42 PM, sour said: Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις επισημάνσεις, έπρεπε να έχω βαλει εικόνες από την αρχή - ελπίζω να το κάνουν σαφέστερο τα παρακάτω: και εγώ την καταγγελία στην πολεοδομία σκέφτηκα εξαρχής @ΙΑΣΟΝΑΣ ως λύση στην απορία του κατά πόσο δικαιούται ο κάτοχος μιας αποκλειστικής χρήσης να κατεδαφίσει μια προέκταση διπλανής ιδιοκτησίας (και φυσικά και το ποιός@jbosdasεπωμίζεται το κόστος). Ευχαριστώ για την όποια περαιτέρω απάντηση. Του στέλνεις ένα εξώδικο να τα απομακρύνει σε Χ ημέρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρείς αυθαίρετα, βάζεις παράβολο και μετά εκδίδεις Έγκρισης Εκτέλεσης Εργασιών άρθρο 29 §4. Φωνάζεις έναν με ένα μεγάλο δίσκο και το κόβεις. Όταν έρθει η αστυνομία δίνεις την ΕΕΕ και τους ζητάς ευγενικά να φύγουν. 1
avgoust Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2022 (edited) Να ρωτήσει δικηγόρο αν η απόφαση που έχει , του δίνει το δικαίωμα να γκρεμίσει τον εξώστη. Αν ναι, ακολουθείς αυτά που λέει ο nzerman. Tην αστυνομία την θέλεις , γιατί μπορεί να πέσει ξύλο εκεί. Edited Οκτώβριος 27 , 2022 by avgoust 1
mariaTTASS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2022 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2022 (edited) Καλησπέρα σε όλους, διάβασα το νήμα και κατά πάσα πιθανότητα ο Δημήτρης έδωσε τη λύση ήδη για το θέμα μου, όμως θα ήθελα και μία επιβεβαίωση γιατί η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς αν εμπίπτω και εγώ στην κατηγορία του άρθρου 1010 του ΑΚ, θα πρέπει να ξεκινήσουν αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες . Σε πολυκατοικία με ΟΑ του 1971, δεν έχει κατασκευαστεί η προβλεπόμενη από την ΟΑ απότμηση του κτιρίου η οποία διέρχεται παράλληλα με το όριο του οικοπέδου, με αποτέλεσμα σήμερα, το κτίριο να "κολλάει" στο όμορο το οποίο κατά το χρόνο έκδοσης της ΟΑ του δικού μας, περιγραφόταν στο τοπογραφικό διάγραμμα της ΟΑ ως "υπό ανέγερση". Και οι δύο πολυκατοικίες θα κατασκευάστηκαν προ του ΓΟΚ του 73 οπότε, δε ξέρω, τι ίσχυε τότε με τις μεσοτοιχίες, αλλά είναι σαφές ότι πλέον, το τριγωνάκι αυτό που φαίνεται στο σκαρίφημα βρίσκεται εντός των ορίων του όμορου οικοπέδου. εγώ έχω αναλάβει την τακτοποίηση μίας Ο.Ι. του κτιρίου. μπορώ να το δηλώσω ως ΚΑΤ.1 και να το σημειώσω στην τεχνική έκθεση ή θα πρέπει να σταματήσω την τακτοποίηση, να ενημερώσω τους ιδιοκτήτες και από εκεί και έπειτα να κινήσουν διαδικασίες αποζημίωσης των όμορων ιδιοκτητών; και μέχρι να γίνει αυτό τι κάνουμε; αφήνουμε την τακτοποίηση ανοικτή; edit: να σημειώσω ότι πρόκειται για μία επέκταση της τάξης των 0,36 τ.μ. ανά όροφο Σας ευχαριστώ πολύ Edited Νοέμβριος 9 , 2022 by mariaTTASS
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα