Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Τακτοποίηση αυθαιρέτων με καταπάτηση όμορης ιδιοκτησίας


Recommended Posts

@jbosdas Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου εννοείται! Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την νομοθεσία! 

Από την πολεοδομία όμως μου λένε ότι οι αυθαιρεσίες που είναι εντός της ιδιοκτησίας του μπορούν να ρυθμιστούν κανονικά! Ότι να ναι δηλαδή με λίγα λόγια! 

Επίσης, τα έχω και με τον υποτιθέμενο συνάδελφο γιατί ξεκίνησε και προχώρησε διαδικασίες χωρίς να έρθει σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη που υπέστη την καταπάτηση δηλαδή τον πατέρα μου! 

Edited by dimvoud
Link to comment
Share on other sites

Η γενική αρχή είναι ότι αν ένα κτίριο "πατάει" ταυτόχρονα σε δυο οικόπεδα, κανένα από αυτά δεν έχει αυτοτέλεια για να μεταβιβαστεί. Θα πρέπει να υπάρξει "θεραπεία" στο ιδιοκτησιακό οικοπέδων  και μετά να γίνει υπαγωγή  σε αυτοτελές οικόπεδο εντός του οποίου θα υπάρχει ολόκληρο το κτίριο. Μην πηγαίνετε για θέματα τακτοποιήσεων στις ΥΔΟΜ. Ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια που οι παλιοί  και έμπειροι συνάδελφοι απουσιάζουν πλέον από τις υπηρεσίες λόγω συνταξιοδότησης ( είναι γνωστή η υποστελέχωση υπηρεσιών δόμησης).

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά λόγω καταγγελίας που έγινε γιατί η ρύθμιση προχωρούσε και είχαν πληρωθεί και 20 δόσεις, έγινε αίτημα για ανάκληση της δήλωσης και έτσι θέλοντας και μη έχει εμπλοκή η ΥΔΟΜ. Επίσης δεν θεωρώ λογικό η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τέτοια θέματα να δίνει τέτοιες απαντήσεις. Το μυαλό μου από δω και πέρα αρχίζει και σκέφτεται πιο "πονηρά" με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Τέλος πάντων θεωρώ ότι η δικαστική διαμάχη όπως και να έχει δεν αποφεύγεται γιατί δεν υπάρχει συνεννόηση με τον καταπατητη και τα θεωρεί όλα δικά του!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δίνω feedback από το δικό μου θέμα προς γνώση για μελλοντικές παρόμοιες περιπτώσεις. 

Μετά από την διενέργεια αυτοψίας που έγινε από την πολεοδομία, ύστερα από αίτημα για ανάκληση δήλωσης υπαγωγής, προσδιόρισαν το πρόστιμο και στον καταπατητή και στον ιδιοκτήτη (τον πατέρα μου δηλαδή). 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους, για να τους εξηγήσω ότι έχει υποβληθεί συγκεκριμένο αίτημα για ανάκληση δήλωσης και ότι θα πρέπει να απαντηθεί γραπτώς με συνημμένο δικαιολογητικό την έκθεση αυτοψίας, έκαναν την πάπια!!

Δεν ήξεραν ούτε καν τι αίτημα έχω κάνει και μου λένε ότι έκανα αίτημα για αυθαίρετο ενώ έκανα αίτημα για ανάκληση. (Ότι να ναι δηλαδή).

Δεύτερον τους ρωτάω αν είναι οκ η δήλωση υπαγωγής έτσι όπως είναι και αν θα πρέπει να ανακληθεί και μου λένε ότι επειδή ο "συνάδελφος" μηχανικός δεν συμπεριλαμβάνει στην υπαγωγή το τμήμα της καταπάτησης και ρυθμίζει μόνο ότι υπάρχει στο τμήμα οικοπέδου του καταπατητη ότι η δήλωση είναι οκ και δεν ανακαλείται! Της λέω οκ δως στο μου γραπτό αυτό με τεκμηρίωση βάσει νομοθεσίας και δεν μου απαντάει! 

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο ένα κτίσμα που ξεπερνάει το όριο της κάθετου του και είναι ενιαίο με το υπόλοιπο, λειτουργικά και στατικά ( η στατική εξάρτηση έγκειται στο γεγονός ότι έχει επεκτείνει και την πλάκα του δωματος του εκτός από την καταπάτηση στον όροφο), τμήμα αυτού να μπορεί να υφίσταται νόμιμα! Μιλάμε για παράνοια!

Αν έχει κάτι κάποιος να γράψει για να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτο. 

Θα συνεχίσω με ΣΥΠΟΘΑ για αρχή να δούμε τι θα γίνει και εκεί! 

Έχει κάποιος εμπειρία με τα ΣΥΠΟΘΑ?

Edited by dimvoud
Link to comment
Share on other sites

Μόνο η άσκηση αγωγής εναντίον όλων θα δώσει λύση στο θεμα σας! Όλα τα υπόλοιπα ειναι απλώς χάσιμο χρόνου... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα, απλά είπα να πάω με την διαδικασία που ορίζεται από την νομοθεσία δήλαδη με την διαδρομή ΥΔΟΜ-ΣΥΠΟΘΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ μπας και κάπου υπάρξει απάντηση για να έχω ως τελική λύση την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια! Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.