avgoust Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Πάντως, εσυ δεν βλέπεις και δεν υπαρχουν δυο ξεχωριστα τμηματα. Nαι , αλλά βλέπω τίτλους και τοπογραφικά ! Αρα βλέπω ότι τμήμα του κτιρίου πέφτει στο όμορο οικόπεδο ,του οποίου ο ιδοικτήτης δεν θέλει να κάνει τακτοποίηση. Τα σπίτια είναι εξοχικές κατοικίες , δεν υπάρχουν ενοίκια καθώς μένουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι είναι αδέρφια με άριστες σχέσεις. Αφού κατά τον νόμο ο πελάτης μου έχει δικαίωμα ένταξης μόνο για ότι είναι μέσα στο οικόπεδό του , ποια διάταξη με εμποδίζει να δηλώσω μόνο αυτό το τμήμα ? Καμμία λέω εγώ . Εχω άδικο ?
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Προσωπικά μου έχει τύχει 2 φορές αντίστοιχη περίπτωση που με προβλημάτισε σοβαρά αλλά ακόμη και σε αυτές πρέπει να βρεθεί μία λύση. Η λύση λοιπόν που βρέθηκε έπειτα από συζητήσεις με συναδέλφους, ΤΕΕ, ΥΔΟΜ και συμβολαιογράφους ήταν η εξής: Περίπτωση α) Γειτονικά οικόπεδα με ιδιοκτήτες συγγενείς όπου υπήρχαν διάφορες κατασκευές πάνω στο μεταξύ τους όριο. Γίνονται 2 δηλώσεις υπαγωγής για το κάθε οικόπεδο ξεχωριστά με τακτοποίηση των αντίστοιχων τμημάτων που "πατάνε" στο κάθε οικόπεδο και μετά αα)Είτε γίνεται συνένωση των 2 οικοπέδων αβ)Είτε ανταλλαγή τμημάτων ώστε τα μεταξύ τους όρια να μην κόβουν κατασκευές. Περίπτωση β) Γειτονικά οικόπεδα με άγνωστους μεταξύ τους ιδιοκτήτες. Ο δικός μου ήθελε να κάνει προσθήκη, ο γείτονας είχε αυθαίρετο που ένα τμήμα του έμπαινε στο δικό μας οικόπεδο. Από την ΥΔΟΜ μου ζήτησαν να τακτοποιήσω το τμήμα του κτιρίου που εισέρχεται σε εμένα (παρόλο που δεν είναι δικό μου) προκειμένου να μπορέσω να εκδόσω άδεια. 1 1
anvar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2018 (edited) Καλησπερα εχω το εξής ζήτημα . Στο όριο 2 όμορων οικοπέδων εντός οικισμού διαφορετικών όμως ιδιοκτητών (αδέρφιαα) έχει κτιστει κατοικία εσφαλμένα. Κάποιος συνάδερφος μοου ανέφερε πως όταν υπάρχει κτίσμα στατικως εξαρτημένο το οποίο παταέι σε δύο διαφορετικά οικόπεδα επέρχεται φυσική συνένωση των δύο οικοπέδων και πως υπάρχει κάποια εγκύκλιο του ΓΟΚ που το αναφέρει. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό γιατί ψάχνω να βρώ κάποια απόφαση σχετική και δεν βρίσκω H συζήτηση μεταφέρεται στο παρόν νήμα. Pavlos 33 Edited Φεβρουάριος 8 , 2018 by Pavlos33
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2018 Ισχύει (τοις πράγμασι συνένωση) μόνο αν και τα δυό ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Συνένωση ομόρων με διαφορετικούς ιδιοκτήτες, γίνεται μόνο με ανταλλαγή ποσοστών (50%) εξ αδιαιρέτου, ώστε και στα δύο οι ιδιοκτήτες να έχουν τα ίδια ποσοστά Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, είτε γίνεται ο ένας κύριος και των δύο είτε δημιουργείται όριο με τεθλασμένη, ώστε το κτίριο να "πέσει" στη μια ιδιοκτησία
anvar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2018 επειδή όμως υπάρχουν και αυθαίρετα πως μπορώ να κάνω τακτοποίηση με ένα κτίσμα στατικώς εξαρτημένο που βρίσκεται σε δυο οικόπεδα διαφορετικών ιδιοκτητών έτσι ώστε να διορθωθεί το όριο ? δηλ να γίνει κάποια μεταβίβαση του ενός με τον άλλον
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2018 Καταρχάς η όλη διαδικασία θα γίνει σε συνεννόηση με συμβολαιογράφο από την αρχή. Θα κάνεις αρχικά 2 δηλώσεις τακτοποιόντας ότι "πατάει" στο κάθε ακίνητο και μετά θα γίνουν οι συμβολαιογραφικές πράξεις: συνένωνση/ ανταλλαγή ποσοστών/ διόρθωση ορίων ή ότι άλλο είναι καλύτερο για την περίπτωσή σας.
anvar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2018 Και σ αυτή την περίπτωση φαντάζομαι δείχνουμε τοπογραφικά με τα "τμήματα" των κατοικιών και ώς εκ τούτου θα πρέπει να δηλωθούν στο Ε9 και από τον όμορο ιδιοκτήτη , έλεγχος στατικών για τον 4495 θα γίνει για ένα κτίριο λογικά..
Alsterwasser Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2018 Έχω περίπτωση ισόγειας κατοικίας χωρίς Ο.Α. σε εντός σχεδίου οικόπεδο, στο οποίο έγινε χρησικτησία του μισού οικοπέδου απο τον Α και του άλλου μισού απο τον Β που είναι συγγενείς. Το θέμα είναι οτι κατά την χρησικτησία δεν εμφάνισαν ΠΟΥΘΕΝΑ την ύπαρξη του κτίσματος το οποίο βάσει αυτών κόβεται στη μέση απο το κοινό όριο! Θεωρητικά μπορεί ο καθείς να ρυθμίσει το τμήμα που πατάει εντός του οικοπέδου....αλλά αποτελεί μια ενιαία κατοικία..... Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της χρησικτησίας και επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση ή πρέπει να γίνει ρύθμιση και συνένωση η οποία λογικά θα κοστίζει λόγω αντικειμενικής του κτίσματος?
janna Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2018 Καταρχάς η όλη διαδικασία θα γίνει σε συνεννόηση με συμβολαιογράφο από την αρχή. Θα κάνεις αρχικά 2 δηλώσεις τακτοποιόντας ότι "πατάει" στο κάθε ακίνητο και μετά θα γίνουν οι συμβολαιογραφικές πράξεις: συνένωνση/ ανταλλαγή ποσοστών/ διόρθωση ορίων ή ότι άλλο είναι καλύτερο για την περίπτωσή σας. Εχω κανει οριστικη δηλωση αυθαιρετου λοιπες παραβασεις με αναλυτικο(στεγαστρο) ,σημερα ο γειτονας διεκδικει ενα τμημα αγροτεμαχιου που εντος βρισκεται κα τμημα στεγαστρου ,χρειαζεται να κανω καποια τροποποιηση στη δηλωση μεταφεροντας την στο 4495 , θα γινει πραξη διευθετησης οριων ,και να υποβαλλω το νεο τοπογραφικο και να γραψω τα σχετικα στη τεχνικη εκθεση;γνωμες!!!
peritopo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2018 Καλησπέρα συνάδελφοι. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Πελάτης μου έχει αυθαίρετη ισόγεια κατοικία η οποία βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο οικόπεδο Α και ένα μικρό τμήμα της βρίσκεται στο οικόπεδο Β ιδιοκτησίας του ίδιου. Θέλει να τακτοποιήσει στο οικόπεδο Α για να το μεταβιβάσει. Θα πρέπει να νομιμοποιηθεί ολόκληρη ή μόνο το κομμάτι που βρίσκεται στο οικόπεδο Α?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα