lia11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 Καλησπέρα. Σε οικοδομή η οποία κατασκεπάστηκε με το σύστημα της αντιπαροχής , πήγα να ρυθμίσω αυθαίρετα σε Ο.Ι. Α' ορόφου. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι το πίσω όριο το οποίο είναι σε επαφή με το δομημένο όμορο οικόπεδο, το έχει καταπατήσει με συνολικό εμβαδόν καταπάτησης ανα όροφο 7 μ2. Καθώς η πίσω αλλά και η πλαϊνή πλευρά του κτιρίου είναι ελεύθερη και κατάφερα να μετρήσω με ακρίβεια , είμαι σίγουρη για την καταπάτηση. Το κτιριο κατασκεπάστηκε το 2001. Το ερώτημα είναι το γνωστό ! καθώς πρόκειται για αντιπαροχή και η καταπατησή αφορά όλο το κτίριο ( ο πελάτης ουτε που γνώριζε ολο αυτο το θέμα όταν αγορασε) και έχουν παρέλθει 20 χρονια, μπορεί να ρυθμίσει και να αντιμετωπιστεί το θέμα σε πιθανή μεταβίβαση ως χρησικτησία?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 δλδ. ολοκληρη η δικη σου οικοδομη εχει μετατοπισθει κατα 7 μ. μεσα στο όμορο οικοπεδο χωρις αυξηση των δικαιουμενων τμ. [εδω υπαρχει και ενα θεμα με την νομιμοτητα του διπλανου, δλδ αν αυτος ειχε ηδη χτισει με βαση τα τμ που αυτος γνωριζε αλλα που μετεπειτα απομειωθηκαν λογω της επεκτασης. Εκτος εαν εχτισε μετα, αλλα εβγαλε αδεια σε αυτο που ειδε, χωρις τα 7 τμ. ή, ισως, πηρε σαν βαση εσενα και μετα "εσπρωξε" το διπλανο κατα 7 μ...και εγινε.... ο σπρωξας του σπρωξαντος μεχρι τον γωνιακο... Δες στο ΕΚ τα ΚΑΕΚ..θεωρητικα πρεπει να υπαρχει επικαλυψη με τον διπλανο... αναλογα με τα ευρηματα τα λεμε
lia11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 Δημήτρη ευχαριστώ για την αμεσότητα. Το κτίριο στο οποίο θέλω (και δεν ξερω αν μπορω) ρυθμίσω, έχει την ιδια καταπάτηση σε όλους τους ορόφους όπως σωστά είπες. στην Ο.Α. φαινόταν το πίσω όριο ευθεία και κατέληξε με σπάσιμο το οποίο ξεκίνα στη ,μια πλευρά των συνολικών 9,00μ. πίσω όψης από "+0,30 cm εως +0,60. "Kλέβει" δηλαδή από τον ακάλυπτο χώρο του όμορου οικοπέδου. Αποδεικνύεται ότι έχτισαν πρωτοι οι όμοροι και ολοκληρωσαν την πολυκατοικία τους την περίοδο που χτιζόταν το δικό μου. Στο ΚΑΕΚ φαινονται όλα οκ.δλδ σα να μην έχει γινει καταπατηση. Το εμβαδόν του οικοπέδου μου είναι ιδιο με την Ο.Α. ενώ του όμορου είναι μικρότερο (απο 180 μ2. του τίτλου σε 165 μ2.). Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο σ΄χεδιο (τοπογραφικό , διάγραμμα κλπ) όπου να εμφανίζονται τα όρια του οικοπέδου σε σχέση με τους δίπλα και αρχίζω να τρελαίνομαι! Τι μπορω να κανω? το θέμα της χρησικτησίας είναι δυνατό? Ο άνθρωπος θέλει να ρυθμίσει πριν υπάρξουν προσαυξήσεις προστίμου. Παρακάτω δείχνω τι εχω απο Ο.Α. και από το ΚΑΕΚ Η επέκταση έγινε Βόρεια.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 δεν εχει σχεση με το "σε ολους τους οροφους" Εσυ εχεις περίπτωση οπου μπηκε μια οικοδομη στο διπλανο οικοπεδο. Συγκρινεις τα οικοπεδα Δεν λες αν εχει χτισει ο διπλανος. Θεωρω οτι εχεις μια επεκταση του αρθρου 1010 του ΑΚ.. Μιλας με τον πελατη και τον δικηγορο του.. 1 1
lia11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2022 (edited) ευχαριστω! Αυτο θα κανω. Edited Σεπτέμβριος 27 , 2022 by Pavlos33
Arche Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2022 γειά σας, εγώ έχω οικόπεδα, εκτός σχεδίου και οικισμού, το ένα βρήκα το χαρτί του Κτηματολογίου το οποίο το αναφέρει 5.500τμ και δίπλα υπάρχουν και άλλες εκτάσεις εμβαδόν περίπου 15.000τμ. Σκέφτομαι καταρχήν αν μπορώ να κάνω μια ΗΤ ταυτότητα για όλο? Στοιχεία, άδεια δεν υπάρχει. Και μέσα υπάρχουν σταυλικές εγκαταστάσεις παλιές και νομιμοποιημένες με τον Ν.4495/17. Ξέρετε καταρχήν, μπορώ να κάνω μια ΗΤ για το όλο γήπεδο (20.500τμ) όταν το μόνο στοιχείο που βρίσκω να το δείχνει του πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη είναι ένα παλιό τοπογραφικό διάγραμμα με σφραγίδα και υπογραφή μηχανικού και ημερομηνία σχεδίου 1972 ?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2022 εχεις διάφορα "γηπεδα" Ενα εξ αυτων, ειναι δηλωμενο στο ΕΚ με εμβαδον 5.500 τμ. και εχεις για αυτο ΚΑΕΚ. Τα διπλανα με εμβαδον 15.000 τμ. ποιος τα δηλωσε στο ΕΚ; Οι σταυλικες πού βρισκονται; Με βαση ποιον τιτλο εγινε "τακτοποιηση";
Arche Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2022 Θα μου πάρει κάποια ώρα Δημήτρη, να βρω τις πληροφορίες που ζητάς. Τα ψάχνω και επανέρχομαι
Arche Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2022 Δημήτρη με τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου βλέπω κάποιους αριθμούς ΚΑΕΚ σε γήπεδα μέσα που σχηματίζουν το 15.000τμ. Τώρα που βρήκα κάποια ΚΑΕΚ, πως μπορώ να μάθω σε ποιόν ανήκουν αυτά τα γήπεδα ??
sour Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2022 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2022 (edited) Καλησπέρα, Η διπλανή ιδιοκτησία (σε διαφορετικό οικόπεδο) έχει 'βγάλει' μπαλκονόπορτα - αυθαίρετο εξώστη και σκαλοπατάκια (κατασκευής 90) στον δεύτερο οροφο,για να μπαίνει στο δώμα του ομορου (μονοκατοικία) σε τμήμα μαλιστα αποκλειστικής χρήσης (με κατοχύρωση αποκλ. χρήσης με συμβολαιογραφική πράξη το 2005). Η ιδιοκτήτρια αυτης της αποκλειστικής χρήσης του δώματος έχει κερδίσει δικαστική αγωγή για την απόδοση της χρήσης αυτής (συγγνώμη αν κάτι δεν μεταφέρω καλά ως προς το νομικό πλαίσιο). Το ερώτημα μου είναι αν η κάτοχος της αποκλειστικής χρήσης έχει [το ιδιοκτησιακό καταρχάς] δικαίωμα να προβεί σε διαδικασίες κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής; Πατάει δηλαδή πάνω στο τμήμα της δικής της αποκλειστικής χρήσης δωματος, ένας εξώστης πραγματοποιημενος από όμορο ιδιοκτήτη. ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Edited Οκτώβριος 19 , 2022 by sour
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα