Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα!!  Έχω ένα σπίτι τμήμα του οποίου καταπατά κοινόχρηστο χώρο του οικοδομικού τετραγώνου όπως φαίνεται στο pdf που επισυνάπτω. 

Μπορούμε να κάνουμε αποδοχή και μετά τακτοποίηση και ταυτότητα για πώλησή?

Ευχαριστώ!

κάτοψη _ 0.pdf

Edited by dendex
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Δίνω feedback από πρόσφατη υπόθεση αυθαίρετων στο ΣΥΠΟΘΑ που νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον με την αρνητική έννοια του όρου. Σε περίπτωση καταπάτησης του κοινού ορίου κάθετης ιδιοκτησίας δύο όμορων ακινήτων με την αυθαιρεσία να παρατηρείται στον όροφο, καταλαμβάνοντας και κλείνοντας χώρο (εξώστη) του εφαπτομένου κτιρίου και ενσωματώνοντας τον με τον υπόλοιπο χώρο του ορόφου το ΣΥΠΟΘΑ βγάζει το παρακάτω ( τρελο κάτ' εμέ) συμπέρασμα:

1) Δεν παίζει ρόλο το οικοπεδικο τμήμα που ανήκει η αυθαιρεσία και ισχυρίζεται ότι η οριζόντια ιδιοκτησία ( τέτοια είναι αυτή στους ορόφους) προηγείται της κάθετης 

2) Κάνει δεκτή την ρύθμιση της αυθαίρετης κατασκευής στον καταπάτηση και δεν του ανακαλεί την δήλωση υπαγωγής 

3) Ο καταπατητής παρουσιάσει γνωμάτευση δικηγόρου για χρησικτησία και την κάνει δεκτή το ΣΥΠΟΘΑ!!!

Περιμένω τον δημόσιο λιθοβολισμό μου που αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την ισχύ της νομοθεσίας 😎😎😎

Δημοσιεύτηκε

@dendex Καλησπέρα. Στα πλαίσια αποδοχής κληρονομιάς δεν απαιτείται καμία νομιμότητα, καμία βεβαίωση και καμία ταυτότητα. Το ακίνητο δύναται να κληρονομηθεί ως έχει. Από κει και πέρα. Στην παρούσα φάση και προ αποδοχής δεν γίνεται τακτοποίηση. Όμως, ετοιμάζεις σχέδια (τοπογραφικό κατόψεις κλπ) για να γίνει η αποδοχή σωστά, να καταγραφούν οι επιφάνειες (νόμιμες και αυθαίρετες προς ρύθμιση), να γίνουν οι μεταβολές για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ πενταετίας του κληρονομούμενου και όταν η πράξη μεταγραφεί τότε κάνεις την υπαγωγή αφού τότε θα υπάρχει πλέον νόμιμος ιδιοκτήτης (κληρονόμος). Αναφορικά με το αν τακτοποιείται αυθαίρετο που παραβιάζει Κ.Χ δες το θέμα στο άρθρο 89 του φόρουμ. Αν δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση μπορεί να ρυθμιστεί. Το παρόν θέμα αφορά άλλο ζήτημα με καταπάτηση όμορης ιδιοκτησίας και όχι Κ.Χ πόλεως.

@dimvoud Θα ήταν εύκολο να αναρτήσεις σχέδιο και απόφαση ΣΥΠΟΘΑ έχοντας όμως πρώτα σβήσει ονόματα και στοιχεία που θα ονοματίζουν την υπόθεση;

• Like 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

@Pavlos33 Παραθέτω τομή της κατασκευής. Την απόφαση δεν την έχω γιατί ενημερώθηκα προφορικά από το ΣΥΠΟΘΑ και δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Τμήμα του επίμαχου τμήματος είναι το διαγραμμισμενο.

IMG_20250130_220800.jpg

Edited by dimvoud
Δημοσιεύτηκε (edited)

Και ποία εξουσία έχει το ΣΥΠΟΘΑ, να κρίνει θέματα αρμοδιότητας αστικού δικαστηρίου;; αξιολογεί επίκληση χρησικτησίας το ΣΥΠΟΘΑ, αντί να ζητήσει απόφαση δικαστηρίου;;; όλοι γνωρίζουμε, πως σε ξένη ιδιοκτησία, δεν χωρεί καμμία ενέργεια (τακτο-νομιμο-ποίησης).

Edited by maroudas
Δημοσιεύτηκε

@maroudas δεν διαφωνώ καθόλου. Σου λέω ακριβώς αυτό που άκουσα και μου έπεσαν τα αυτιά πραγματικά! Το άλλο που άκουσα και μου έπεσαν τα αυτιά είναι ότι η οριζόντια ιδιοκτησία προηγείται της κάθετης! Μιλάμε πραγματικά για παράνοια. Σαν να σου λένε ρύθμισε ότι θέλεις όπου θέλεις. Ο δικηγόρος σύστησε ασφαλιστικά μέτρα για εφαρμογή τίτλων αλλά εγώ έχω αντίθετη άποψη. Θεωρώ πιο σημαντικό το διοικητικό εφετείο προσβάλλοντας την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ θεωρώντας ότι θίγεται η νομιμότητα της απόφασης. Ο δικηγόρος λέει ότι αφού μας βολεύει το γεγονός της διαγραφής του προστίμου από να πάμε μόνο σε ασφαλιστικά μέτρα. Θα ήθελα και την άποψη του Δημήτρη για αυτό το θέμα @dimitris GM Αναμένω τα σχόλια σου!

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

Με το "ετσι ακουσα" δεν μπορει να δοθει απαντηση.

Οπως ειπε και ο παυλος

πρεπει να δουμε την αποφαση,

άλλως θα απανταμε  " καθ' υποθεση εργασιας."

Δημοσιεύτηκε (edited)

Συμφωνώ απόλυτα. Αυτά πάντως ειπώθηκαν από το ΣΥΠΟΘΑ ότι θα περιλαμβάνονται στην απόφαση, πατώντας στο άρθρο 98 Παρ. 5 και 6 και 9Α, αγνοώντας κατ'εμε αυτά που προβλέπει η παρ. 8. Όταν θα έχω την απόφαση σε περίπου 2 εβδομάδες θα την ανεβάσω και αυτή. Αν θέλετε το απόγευμα σας ανεβάζω την εισήγηση της υδομ που κειμενεται στο ίδιο μήκος κύματος αφού πρώτα σβήσω στοιχεία και ονόματα 

Edited by dimvoud

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.