Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά και πάλι, ναι για το προ του '11, με το άρθρο 106, παρ.4. Για την σκάλα μετά το 2011 που απομακρύνθηκε, είναι ένα μπέρδεμα αλλά λογικά γίνεται με άδεια νομ/σης κατεδάφισης όσο κουφό και αν ακούγεται. Θα πρέπει να ρωτήσεις όμως στην Υδομ για την διαδικασία, ίσως θα χρειαστεί να γίνει αυτοψία πρώτα ώστε να βεβαιωθεί και κάποιο πρόστιμο.

• Like 1
  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• 9 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

Έχω την εξής περίπτωση που με προβληματίζει.

Οικόπεδο εντός σχεδίου στο οποίο υπήρχαν μέχρι το 2015: α. 2-όροφο κτίριο στην πρόσοψη του οικοπέδου προϋφιστάμενο του 1955, το οποίο είναι και διατηρητέο, β. ισόγειο κτίσμα στο πίσω όριο του οικοπέδου, επίσης προϋφιστάμενο του 1955 (όχι χαρακτηρισμένο διατηρητέο).

Στο οικόπεδο υπάρχουν 2 ορίζόντιες ιδιοκτησίες (τα 2 κτίρια) και εμένα μου ζητήθηκε να ασχοληθώ με την ιδιοκτησία στο πίσω όριο. Στο σχέδιο πόλης (1992), καθώς και στα συμβόλαια που μου δόθηκαν (1998), η ισόγεια κατοικία απεικονίζεται και περιγράφεται. Λόγω παλαιότητας και εγκατάλειψης το σπίτι ήταν σε μαύρα χάλια και είχαν πέσει τμήματα της οροφής και αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες το 2015 να το κατεδαφίσουν. Αυτό έγινε χωρίς την έκδοση κάποιας άδειας.

Σήμερα εκεί που παλιά υπήρχε το ισόγειο δεν υπάρχει τίποτα, είναι ακάλυπτος χώρος οικοπέδου.

Μου ζητήθηκε να εκδώσω ηλεκτρονική ταυτότητα προκειμένου ο ιδιοκτήτης του 2-ορόφου να αγοράσει και την πίσω ιδιοκτησία και να έχει ουσιαστικά όλο το οικόπεδο.

1. Βγάζω βεβαίωση αδομήτου, αφού στην πραγματικότητα δεν βλέπω κτίσμα; Το ότι μέχρι το 2015 υπήρχε κτίσμα δεν με απασχολεί καθόλου;

2. Αν μπω σε διαδιακασία νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας, αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι. Η αυθαιρεσία έχει γίνει το 2015 (άρα μετά το 2011). Συνεπώς ολόκληρο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ του Ν.4495/2017 (αυθαίρετα προ του 2011) δεν έχει εφαρμογή. Επίσης αν έχω καταλάβει καλά, πλέον έχει καταργηθεί και ολόκληρο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ του Ν.4495/2017 (αυθαίρετα μετά το 2011). Άρα και να αποφασίσω να νομιμοποιήσω αυτή την κατάσταση, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.