minaki Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Καλησπέρα! 'Εχω ένα τοπογραφικό με συντεταγμένες hatt. Κατέβασα το coord.gr για την μετατροπή τνω συντετεγμένων σε ΕΓΣΑ 87. Πώς τις δείχνω στο τοπογραφικό? Σε πινακάκι, σε κάναβο..?
Evva Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 minaki εγώ βάζω τις συντεταγμένες του γεωτεμαχίου μου σε πινακάκι και βάζω και συντεταγμένες στον κάναβο. Λίγη προσοχή μόνο στην μετατροπή των συντεταγμένων.
minaki Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Evva σ'ευχαριστώ, αλλά τί πρέπει να προσέξω στην μετατροπή των συντεταγμένων?
koulosb Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Εγω μετατρεπω ολες τις συντεταγμενες του γεωτεμαχιου σε ΕΓΣΑ και τις βαζω μεσα σε ενα πινακακι.
ted78 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Να προσέξεις κατά την μετατροπή να βρίσκεσαι στο σωστό Φ.Χ., γιατί μπορεί να σε "πετάξει" σε άλλη περιοχή.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2009 αγαπητοί συνάδελφοι όπως εκτενώς έχουμε συζητήσει στο φόρουμ τα τοπογραφικά που υποβάλονται στα δασαρχεία και δασικές υπηρεσίες πρέπει να είναι στο σύστημα προβολής ΕΓΣΑ87 ο κάνναβος λοιπόν και ο πίνακας συντεταγμένων πρέπει να είναι σε ΕΓΣΑ γιά να είναι εύκολος ο εντοπισμός με απλά gps χειρός που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες αλλά και κάποια στιγμή για να χρησιμοποιηθεί το τοπογραφικό για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Το συγκεκριμένο λογισμικό είναι πολύ καλό και για να είσαστε βέβαιοι κάντε μιά φορά τον κανονικό μετασχηματισμό (ΗΑΤΤ---> ΕΓΣΑ) και μιά φορά τον αντίστροφο (ΕΓΣΑ---> HATT). η ακρίβεια που επιτυγχάνεται με την χρήση του των πολυωνύμων του ΟΚΧΕ που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογισμικό γιά μετασχηματισμό δεν είναι η ίδια σε όλη την επικράτεια σε περιπτώσεις αυξημένων απαιτήσεων ακρίβειας μετασχηματισμού προτείνω πολυωνυμικό μετασχηματισμό 2ου βαθμού με έλεγχο των υπολοίπων στα κοινά σημεία γιατί κάποια μπορεί να ΄κλωτσάνε'
minaki Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Καλημέρα σ' όλους. Οι συντεταγμένες ΕΓΣΑ θα είναι φ,λ ή χ,ψ?
minaki Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Δηλαδή θα πρέπει στο coord_gr να μετετρέψω τις συντεταγμένες hatt σε WGS 84 και μετά μέσα από την σελίδα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Σττρατού να τις μετατρέψω σε ΕΓΣΑ 87 χ,ψ?
george08 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Το coordsgr κάνει και κατευθείαν από hatt σε ΕΓΣΑ. Μπορείτε να πάρετε και τηλ. στο δασαρχείο και να ρωτήσετε μήπως θέλουν και κάτι άλλο συγκεκριμένο. Π.χ. στη Θεσσαλονίκη ζητάνε και συντεταγμένες σε "μεγάλο" hatt (αν το τοπογραφικό είναι σε "μικρό" hatt της Y.Γ.), επικυρωμένο αντίγραφο διανομής υπ. Γεωργίας (αν υπάρχει διανομή), απόσπασμα 1:5000 ΓΥΣ, και οδοιπορικό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα