Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με θερμάστρα


vasilis1981

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω το εξής θέμα και θα ήθελα να με διαφωτίσετε. Μένω σε μια γκαρσονιέρα που έχει 8 μπρίζες σούκο διασκορπισμένες στους διάφορους χώρους του σπιτιού. Η μία μπρίζα και γενικότερα ο ένας χώρος (χωλ) ενώνεται με τον πίνακα με γραμμή που έχει 10Α ασφάλεια. Οι υπόλοιπες 7 μπρίζες σούκο συνδέονται με τον πίνακα με ασφάλεια που είναι 16Α και όταν κατεβάζεις την συγκεκριμένη ασφάλεια καμία μπρίζα δεν έχει ρεύμα από τις 7. Οι 2 από αυτές είναι κατειλλημένες με ένα οικιακό ψυγειοκαταψύκτη και η άλλη με τηλεόραση και αποκωδικοποιητή (συσκευές οχι ενεργοβόρες), οι υπόλοιπες 5 μπρίζες σούκο είναι εντελώς ελεύθερες.

 

Πέρυσι το χειμώνα αγόρασα για θέρμανση ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού ισχύος 2.200 watt το οποίο το σύνδεσα σε μία από τις ελεύθερες μπρίζες. Λειτούργησε απροβλημάτιστα. Φέτος επειδή δεν ήμουν ικανοποιημένος με την απόδοση θέρμανσης αγόρασα μια μικρή σόμπα χαλαζία 1600 watt. Λόγω κοντού καλωδίου της συσκευής έβαλα ένα πολύμπριζο για να φτάσει στην μπρίζα. Ένα βράδυ είχα ανοιχτή την σόμπα και το πρωί ξύπνησα και είδα οτι η θερμάστρα είχε κλείσει ενω΄στην τρύπα του πολύμπριζου εκεί που συνδεόταν το 1 από τα δύο δοντάκια του φις είχε πάρει καφέ χρώμα. Η θερμάστρα για κάποιον λόγο τα φτυσε (υπέθεσα υπερθέρμανση). Αγόρασα μια καινούρια θερμάστρα χαλαζία 2800 watt της ίδιας μάρκας αλλά πολύ ανώτερης ποιότητας κατασκευαστικά που συνδεσα και πάλι με το ίδιο πολύμπριζο γιατί και αυτή είχε κοντό καλώδιο. Μετά από 2 ώρες λειτουργίας στο φουλ άρχισε να μυρίζει καμένο πλαστικό και έριξε την ασφάλεια του πίνακα η δε θερμάστρα κάηκαν οι λάμπες της. Το πολύμπριζο έκαιγε απίστευτα και σχεδόν είχε αρχίσει να λιώνει, το καλώδιο της συσκευής δεν είχε πάθει κάτι παρόλο που ήταν και αυτό ζεστό (οχι καυτό). Το πολύμπριζο δεν λειτουργεί πλέον. Επειδή την έστειλα για service και θα την παραλάβω θέλω να μου πείτε τι κατα την γνώμη σας φταίει. φταίει οτι είναι προβληματική η γραμμή και δεν σηκώνει 2800 watt αν και 16 Α ασφάλεια μου φαίνεται αρκετά μεγάλη.

 

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το πολύμπριζο; Δηλαδή τα πολύμπριζα σηκώνουν μέχρι κάποια ορισμένα watt;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω δει το πολύπριζο σου αλλά ναι, τα πολύπριζα σηκώνουν μέχρι ορισμένα watt.

Edited by rootbreaker
Link to comment
Share on other sites

Οποιοδήποτε θερμαντικό σώμα, απαγορεύεται να μπαίνει σε πολύπριζο, αλλά κατευθείαν σε πρίζα ενισχυμένη (καλώδιο 2,5 τχ - ασφάλεια 16Α).

 

Μη διανοηθείτε να βάλετε σε μία πρίζα το καλοριφέρ και συγχρόνως σε άλλη τη σόμπα χαλαζία! 

 

Καλέστε ηλεκτρολόγο να ελέγξει τα καλώδια που τροφοδοτούν τις πρίζες σας, πριν πάρει φωτιά το σπίτι σας (γιατί τότε θα είναι αργά)!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.