πετρος748 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 Dejandroga, που είναι η νέα Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ;; έχεις κάποιο link;;
Dejandroga Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 http://www.efka.gov.gr/_memos/files/EGK_3_2018.pdf Δες πχ παραρτημα 4 που ειναι αντίθετο στον, Ν.4488 Sent from my iPad using Tapatalk 1
πετρος748 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 σε ποιά σελίδα είναι το Παράρτημα 4; Εγώ βλέπω μόνο μέχρι το Παράρτημα 3.
theagpar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 Ενα μπουρδέλο είμαστε....... 2
Dejandroga Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2018 σε ποιά σελίδα είναι το Παράρτημα 4; Εγώ βλέπω μόνο μέχρι το Παράρτημα 3. Μλκα ειπα, παραδειγμα 4 εννοούσα (σελ. 18) Sent from my iPad using Tapatalk
πετρος748 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 (edited) σωστά τα λες, σου υπολογίζει τις εισφορές σαν Ελ.Επ. ενώ στην ουσία δεν είσαι αφού έχεις κλείσει τα βιβλία. στην προαιρετική ασφάλιση οι εισφορές υπολογίζονται βάση του 586 ευρώ τον μήνα. Edited Ιανουάριος 29 , 2018 by πετρος748
shin0bi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 Νομικά ισχύουν όσα αναφέρθηκαν. Επειδή όμως το ΤΣΜΕΔΕ σε θεωρεί de facto εε είτε έχεις κάνει έναρξη είτε όχι, πρέπει δυστυχώς να πας στο ΤΣΜΕΔΕ να καταθέσεις μια αίτηση στο πρωτόκολλο (με συνημμένο ένα αντίγραφο της διακοπής εργασιών) που να ζητάς να ενημερωθεί το μητρώο του ΕΦΚΑ ότι δεν είσαι πλέον ΕΕ. Το έκανα πριν 2 βδομάδες, οπότε δεν παίζει το «δεν δεχόμαστε» κτλ. Φυσικά, ο ΕΦΚΑ δεν έχει ανανεώσει ακόμα το μητρώο του και συνεχίζει και μου χρεώνει εισφορές εε. Κάποια στιγμή μέχρι το 2034 θα το διορθώσει. 1
πετρος748 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 shin0bi, αυτό λες είναι κάτι καινούργιο και θετικό για όσους θέλουν να "κλείσουν βιβλία" αλλά να παραμείνουν στην προαιρετική ασφάλιση του τσμεδε/εφκα. δηλ. τελικά οι 3 μήνες διορίας ισχύουν ακόμα, Τελικά το τσμέδε γνωρίζει τις διαδικασίες αλλά δεν έχει και τρελή όρεξη να μας ενημερώνει. Εσύ τους ρώτησες αν θα είσαι ασφαλισμένος σε όλους τους κλάδους που ήσουν σαν ΕΕ;; όπως Κύρια Σύνταξη, Επικουρικό, Εφ' άπαξ, Κλάδο Υγείας;;;
Dejandroga Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2018 @shin0bi: Εγώ έχω κάνει αυτή την αίτηση τον Σεπτέμβριο, και ακόμα βλέπω εισφορές ΕΕ. Πέτρος748: Αγαπητέ συν-ducatista Εφόσον είχε κάποιος στον μπλοκάκι του ποσά >10.000 ΔΕΝ τον συμφέρει να κλείσει μπλοκάκι και να είναι ασφαλισμένος προαιρετικά. Γιατί ΔΕΝ πληρώνεις με βάση τα 586, αλλά τα 586 είναι τα ελάχιστα που λογίζονται ώς βάση. Πληρώνεις εισφορές με βάση το εισοδημά σου πριν 2 χρόνια! Και αυτό για πάντα λογικά. Άρα κάποιον ΔΕΝ τον συμφέρει να κλέισει μπλοκάκι και να πάει προαιρετική. Τον συμφέρει να πάει μισθωτός κάπου με ελάχιστα (586), να γυρίζει πίσω τα λεφτά στον εργοδότη και να πληρώνει τις εισφορές. Αυτό γιατί έτσι ΟΝΤΩΣ θα πληρώνει το ελάχιστο με βάση τα 586. Και μετά από 2 χρόνια, κανονίζει παραίτηση + εγγραφή στην προαιρετική, όπου όντως τότε θα πληρώνει με βάση τα 586 (δηλαδή αυτά που έπαιρνε πριν 2 χρόνια).
theagpar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2018 Επανερχόμενος στο ζήτημα της ενημερωσης του ΕΦΚΑ, πήγα σήμερα απο το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, τους εξηγησα πως ειμαι διαγραμένος αλλα προσφάτως επανεγγεγραμμένος στο ΤΕΕ, και μου είπαν πώς δεν χρειαζεται καμία αιτηση και καμία γνωστοποίηση προκειμένου να μην χρεωθώ εισφορες. Εννοείται πως δεν τους εμπιστεύομαι πλήρως. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα