Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατεδάφιση αυθαίρετου κτιρίου χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Αγόρασα οικόπεδο το 2008, υπήρχε κτίσμα αυθαίρετο αλλά επειδή έτσι και αλλιώς θα το γκρέμιζα προκειμένου να οικοδομήσω δεν δηλώθηκε ούτε στο συμβόλαιο ούτε στο τοπογραφικό και ούτε ο παλιό ιδιοκτήτης το απεικόνιζε.  Μας έπιασε η κρίση δεν κάναμε κάτι τότε,  και τώρα το 2018 που θέλουμε να βγάλουμε άδεια οικοδομής τι γίνεται? κατεδαφίζω και πληρώνω το πρόστιμο? νομιμοποιώ και βγάζω άδεια κατεδάφισης και τροποποιώ συμβόλαιο? τι συμφέρει?

 

 

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά καλημέρα σας

υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για τους ιδιώτες όπου μπορείτε να θέτετε τα ερωτήματά σας. Ενημερωθείτε σχετικά από τους Κανόνες Συμμετοχής.

Παρά ταύτα μην θέσετε και εκεί εκ νέου το ερώτημά σας, θεωρώ ότι θα μεταφερθεί εκεί από κάποιον διαχειριστή.

 

Αναφορικά τώρα στο θέμα σας.

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον μηχανικό της επιλογής σας διότι τα στοιχεία που παραθέτετε δεν είναι επαρκή και εν δυνάμει αλλάζουν την τελική πρόταση-λύση-αποτέλεσμα. Λαμβάνοντας μόνο αυτά που γράφετε γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Μία πρώτη γνώμη θα μπορούσε ίσως να δοθεί αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απέχει πολύ από την πραγματικότητα (χρονικά και οικονομικά) και τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Ο μηχανικός της επιλογής σας θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το τι θα χρειαστεί να του προσκομίσετε προκειμένου να έχετε μια σαφή και ολοκληρωμένη πρόταση τόσο χρονικά όσο και από θέμα προστίμων, αμοιβών, κόστους γενικότερα.
Ενδεικτικά να αναφέρω μερικά θέματα που δεν γνωρίζουμε:
χρονικά την κατασκευή του αυθαιρέτου, αν είναι όλο αυθαίρετο ή τμήμα του, αν πληρεί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στον νόμο π.χ. μπορεί να έχει τμήματα εκτός ρυμοτομικής γραμμής, αν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνη κατασκευή, αν είναι εντός αρχαιολογικής ζώνης σε σχέση με την χρονικά κατασκευή του, κλπ, κλπ ...
Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.