Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμπερής τρύπα σε δοκό!


_giorgos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είναι το πρώτο μου μήνυμα σε αυτό το φόρουμ και χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω. Παλαιότερα το επισκεπτόμουν περισσότερο για … τα ασφαλιστικά μας καθότι έχοντας κατεύθυνση Τηλεπικοινωνιακού δεν είχα και πολλά να προσφέρω.

 

Σήμερα κατά την εγκατάσταση στο διαμέρισμά μου επιτοίχιου λέβητα φυσικού αερίου, ανακάλυψε ο Μηχανολόγος που κάνει την μελέτη και επίβλεψη διαμπερή τρύπα σε δοκό από όπου βγαίνει η εξαγωγή του απορροφητήρα. Φαίνεται ότι μετακινήθηκε από την κανονική της θέση που από κατασκευής ήταν στο μέσο της δοκού.

 

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας, κατασκευής 1987 και η διαμπερής τρύπα φαίνεται να είναι στο κάτω μέρος της δοκού σε μικρή απόσταση (~20cm) από τη γωνία που η δοκός τερματίζει σε γωνιακό υποστύλωμα. Επισυνάπτω 2 φωτογραφίες που φαίνεται η τρύπα.

 

Το ερώτημά μου είναι αν είναι δυνατή η πλήρης αποκατάσταση σημειωτέου ότι μπορεί να υπάρχουν και υπολείμματα από τη χρήση ως εξαγωγή απορροφητήρα.

post-115481-0-90455700-1516918730_thumb.jpg

post-115481-0-31265400-1516918883_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τι μάστορες θεέ μου!!!

 

Έφαγε το γάιδαρο...και κόλλησε στην ουρά!!!

 

Δεν μπορούσε να κόψει δυό σιδεράκια να βγάλει το μπουρί έξω???? :smile::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :confused: :confused:

Edited by antloukidis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι αν μπορεί να επισκευαστεί σωστά η δοκός χωρίς μελλοντικό πρόβλημα. Μάλλον τα σίδερα τα άφησε επειδή δεν μπορούσε να τα κόψει ... ευτυχώς.

Link to comment
Share on other sites

...

 

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας, κατασκευής 1987 και η διαμπερής τρύπα φαίνεται να είναι στο κάτω μέρος της δοκού σε μικρή απόσταση (~20cm)...

 

απ όσο μπορεί να δει κάποιος απο φωτογραφίες οι πιθανότητες είναι 70% το κενό που άφησαν να έγινε στη σκυροδέτηση και όχι μετά. (τα σίδερα δεν δείχνουν να τα ακούμπισε τσιμεντάκι). 

Αν έγινε αυτό τότε καλό είναι να γίνει ένα τσέκ αν αυτή η εξυπνάδα έγινε και στους κάτω ορόφους και όχι μόνο στον τελευταίο όροφο που είναι το δικό σου διαμέρισμα.

 

και ναι πρέπει να γίνει αποκατάσταση και ναι ειδικά αν έχει γίνει και στους κάτω ορόφους είναι ακόμα πιο αναγκαίο να γίνει, αφου όμως κάποιος αρμόδιος μηχανικός (ΠΜ) δει με προσοχή τους ξυλότυπους και το σπάσιμο στα σίδερα που έχει στην αρχή και τέλος η δοκός κλπ κλπ .... 

Link to comment
Share on other sites

Μίλησα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του σπιτιού για να δω τι έχει συμβεί. Μου είπε ότι αυτός το έκανε και μάλιστα πριν το σεισμό του 99 γιατί δεν του άρεσε η θέση του μπουρίου του απορροφητηρα που είχε επιλέξει ο κατασκευαστής. Η θέση της παλιας τρύπας είναι διακριτή καθώς δεν έχει γίνει και η καλύτερη δουλεια στο στοκαρισμά της. Απλά εγώ δεν την είχα προσέξει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.