Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τζάκι άλλου ορόφου καπνίζει στο δωμάτιο μου.


demo10

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους. εχω το εξης προβλημα.

 ειμασ

Σε υπνοδωματιο στο σπιτι μου περναει η καμιναδα στο διαμερισμα του 1ο οροφου. Εγω βρισκομαι καποιους οροφους πιο πανω. Πολυκατοικια ειμαστε.

Αρχικα να πω πως αυτο δεν πρεπει να ηταν στα αρχικα σχεδια διοτι δεν ειναι η κεντρικη καμιναδα που εχουν ολοι οι υπολοιποι οροφοι με τα τζακια μας που περνανε απο ολα τα σαλονια οι καμιναδες αλλα εγινε ολη η διαδικασια για να βγει τζακι στο διαμερισμα του 1ο οροφου που ηταν απο την αντιθετη πλευρα.

 

Το προβλημα ειναι πως μολις αναψει τζακι αυτο το διαμερισμα θολωνει το δικο μου υπνοδωματιο απο την καπνιλα. Μυρωδια καμμενου ξυλου με λαδι!!

Η διαρροη καπνου ειναι απο διακοπτες ρευματος στο δωματιο. Εβγαλα το καπακι απο τους διακοπτες και η καπνιλα ερχεται μεσα απο τα σωληνακια που εχουν καποια καλωδια.

 

Πανω απο τους διακοπτες που καπνιζουν υπαρχει ρωγμη που παει μεχρι πανω, αν εχει καποια σημασια αυτο δεν γνωριζω. 

 

http://tinypic.com/m/jt1eh0/3

 

και 1 μετρο διπλα απο τους διακοπτες ειναι η καμιναδα του αλλου διαμερισματος 

 

http://tinypic.com/m/jt1egz/3

 

 

Το σπιτι του 1ου ειναι ενοικιαζομενο για να ασχοληθει ο ιδιος, και η ιδιοκτητρια του ειναι και αυτη που εφτιαξε την πολυκατοικια που βρισκεται εκτος ελλαδας πλεον.

 

Απο που ξεκιναω με ολο αυτο;

Edited by demo10
Link to comment
Share on other sites

1.  Εξηγείτε στον κάτοικο του πρώτου ορόφου το πρόβλημα και του ζητάτε να μη ανάβει το τζάκι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

 

2α.  Αν είστε ενοικιαστής, ζητάτε από τον ιδιοκτήτη να λύσει το πρόβλημα, ενώ ψάχνετε για άμεση μετεγκατάσταση σε νέο σπίτι!

 

2β.  Αν είστε ιδιοκτήτης.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Αντιλαμβάνομαι ότι  πίσω  από τη θέση  που κτίστηκε αυτή η καπνοδόχος

(κατά τα λεγόμενα σας έγινε μετέπειτα της αρχικής κατασκευής της πολυκατοικίας) 

προφανώς προϋπήρχε  κάποια  σωλήνωση της  ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

(ίσως η σωλήνωση -αν πρόκειται για πολύ παλιά  οικοδομή ή για τσαπατσούλη εγκ ηλεκτ/γο

να διέρχεται και μέσα από τις τρύπες των τούβλων της τοιχοποιίας των εξωτ τοίχων)

 

Λόγω του  διερχόμενου θερμού καπνού κάποιο υλικό (τούβλο ή σοβάς που κάλυπτε τη σωλήνωση)

αλλοιώθηκε - φθάρθηκε -γέρασε  και ο θερμός καπνός πλέον εισέρχεται εντός της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

με αποτέλεσμα ο πλαστικός σωλήνας να βγάζει καπνό αλλά και να θερμαίνεται με συνέπεια ο ίδιος να διογκώνεται 

και να ραγίζει το σοβά

Link to comment
Share on other sites

Περιττό να αναφέρω και εγώ πως πρέπει να παύσει άμεσα η λειτουργία του τζακιού μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Είναι θέμα επικινδυνότητας για την υγεία σου!

Link to comment
Share on other sites

Ιδιοκτήτες είμαστε στο δικό μας, η καμινάδα όμως είναι του άλλου σπιτιού οπότε θέλει ψάξιμο με το ποιος πρέπει να το φτιάξει.

Συμφωνήσαμε να μην ξανα ανάψει το τζάκι μέχρι να βρεθεί μια λύση.

 

Ξέχασα να αναφέρω πως πριν ένα μήνα αυτός που μένει στο σπίτι με το τζακι είχε φέρει άτομο για καθαρισμό καμινάδας. Υπάρχει περίπτωση ο καθαρισμός να προκάλεσε ζημιά στο σημειο του δικου μου υπνοδωματιου που περναει η καμιναδα του;

Αν εχει να κανει με την ρωγμη που οδηγει στους διακοπτες που καπνιζουν ειναι καιρό και μεγάλωσε σταδιακά. Επισης να πω πως ακριβως διπλα στους διακοπτες ειναι το σημειο που τελειωνει ο τοιχος και κλεινει η μπαλκονοπορτα αρα θα εχει και κουφωμα απο πισω η αναμεσα. 

 

Αρχιτεκτονας μας προτεινε extra επενδυση καμιναδας στην υπαρχουσα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω η μόνη λύση είναι η προσθήκη εσωτερικά της καπνοδόχου νέας inox καπνοδόχου από την κορυφή μέχρι και το νέο τζάκι. Φυσικά αυτό θέλει μερεμέτια, τόσο στο τζάκι όσο και πάνω στην ταράτσα. Φέρτε έναν τζακά να το δει. 

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχην ηταν συνενοησιμος και δεν θα το ανναβει, διαφορετικα τον υποχρεωνεις να μην το αναβει.

Οπως ειπε και ο nik

ενας νεος σωληνας εσωτερικα του παλιου ισως ειναι η λυση.

Ισως ανοιγοντας τρυπα στην εξω πλευρα της καπνοδοχου του ψηλα λιγο πριν το ταβανι σου να ξενοιασεις οριστικα, αλλα αυτο δεν το συζητας με τον απο κατω διοτι ειναι η εσχατη λυση για εσενα εφ οσον δεν θα ηθελε να τα βρειτε. Ειναι καπνοι που περνουν απο ρωγμες, απο τα τουβλα και απλα ο ευκολος δρομος ειναι οι πριζες κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Αναφορικά στην επένδυση που γράφτηκε στο αρχικό post, θεωρώ ότι αυτή δεν είναι λύση διότι δεν θα μπορέσει να επενδυθεί-σφραγιστεί η επιφάνεια της καμινάδας που εφάπτεται με τον εξωτερικό τοίχο.

Αναφορικά στην τοποθέτηση νέας inox σωλήνας, που έγραψε ο Nik, και για αυτό έχω κάποιες επιφυλάξεις διότι προφανώς μιλάμε για κυκλική διατομή της σωλήνας (η ορθογώνια μάλλον δύσκολα έως καθόλου θα μπορέσει να περάσει ακόμη και αν βρούμε στις ίδιες διαστάσεις της οπής). Το είχε κάνει φίλος λόγω 

Στην κυκλική διατομή έστω ότι βρίσκουμε να εφάπτεται στις ακριβείς διαστάσεις της τετραγωνικής υπάρχουσας οπής θα μειώσει σε αρκετό ποσοστό (περίπου 25%) την ωφέλιμη υπάρχουσα διατομή (αν δε, είναι ορθογώνια προφανώς θα μειωθεί σε μεγαλύτερο ακόμη ποσοστό) και ίσως δημιουργήσει θέματα στο βαθμό που δεν θα "τράβα" το τζάκι και ίσως γυρίζει καυσαέρια στο διαμέρισμα.

Πιθανή λύση ίσως (λέω ίσως) είναι κάποιο καπέλο με φτερωτή που να λειτουργεί με ρεύμα οπότε να λειτουργεί και κατά βούληση ή μείωση του εμβαδού του τζακιού με χτίσιμο. Αν θυμάμαι καλά από κάποιον τζακά (χωρίς να είμαι σίγουρος γαι την αναλογία) για να μην καπνίζει το τζάκι, το εμβαδόν του χώρου του τζακιού πρέπει να είναι το πολύ 8 φορές το εμβαδόν της διατομής της καμινάδας.

Το ίδιο θέμα (να μην "τραβάει" το τζάκι ίσως δημιουργηθεί στην επιλογή ορθογωνικής διατομής, μιας είτε πολύ δύσκολα θα περάσει στην ακριβή υπάρχουσα διάσταση της οπής είτε θα επιλεγεί μικρότερη διατομή.

Άλλη λύση, κοστοβόρα, θα ήταν η καθαίρεση της υπάρχουσας καμινάδας και αντικατάστασή της με κάποια κυκλικής διατομής inox με εσωτερική μόνωση.

Σε κάθε περίπτωση θα επέλεγα την τελευταία πρόταση του Nik, έχοντας κατά νου, ότι συζητήθηκε μέχρι στιγμής και ότι θα ακολουθήσει

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Εννοεις ...με μερικη καθαιρεση της υπαρχουσας (οχι ολικη οπως εγραψα) στηριξη της υπολοιπης υπαρχουσας και παραλληλα η νεα και με πολυ αμβλεια γωνια η ενωση τζακιου με τη νεα.

Καλο θα ηταν απλα ενημερωτικα μια φωτογραφια της υπαρχουσας και που ειναι το προβλημα.

 

Send from Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.