Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαύξηση ΔΕΗ και αυθαιρεσίες


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα σας.

Είμαι νέος (σχετικά) αρχιτέκτονας και έχω έναν πελάτη που έχει από κληρονομιά ένα σπίτι κτισμένο το 80 (κανονικά με άδεια κτλ) περί τα 100 τμ. Ήρθε σε μένα για να του κάνω πρόταση αλλαγής διαρρύθμισης, κρατώντας μόνο τον φέροντα οργανισμό. Σημειωτέον ότι το σπίτι είχε πάρει ρεύμα κανονικά το οποίο πληρώνεται έως σήμερα και λειτουργεί.

Αφού τελειώσαμε με τα σχέδια ξεκίνησε τις επισκευές χωρίς να βγάλει άδεια (τον είχα προειδοποιήσει βέβαια...) και παράλληλα έκανε και αίτηση στην ΔΕΗ για να κάνει την εγκατάσταση τριφασική. Αυτήν την στιγμή το σπίτι βρίσκεται στα τούβλα και δεν έχει πειράξει το παλιό ρολόι.

 

Του στέλνει η ΔΕΗ λοιπόν έναν τύπο για να τον συμβουλεύσει που να ρίξει τα κουτιά και αυτός τον παίρνει τηλέφωνο και τον αρχίζει "τα έχετε κάνει μπου***λο", "θα σου δείξω εγώ", "φέρε μου την άδεια αν τολμάς κτλ". Καταλαβαίνετε ο πελάτης τα έχει χρειαστεί (έχει και την φορά του λερωμένη βέβαια...). Μιλάμε σε κάθε περίπτωση για απαράδεκτη συμπεριφορά. Ο τύπος την έχει δει ο ράμπο της ΔΕΗ, σερίφης κανονικά!

 

Αλλά τέλος πάντων ερωτώ:

Εφόσον έχει πάρει ρεύμα και το μόνο που κάνει είναι αλλαγή της διαρρύθμισης, πως αυτό επηρεάζει την ΔΕΗ επί της ουσίας? Μπαίνει η ΔΕΗ στον κόπο να ενημερώνει την πολεοδομία για εργασίες χωρίς άδεια ?(άλλο τώρα αν κάποιος "τρελός" υπάλληλος κάνει καταγγελία σαν ιδιώτης). Εφόσον για να κάνεις το ρεύμα σου τριφασικό δεν απαιτείται να προσκομισθεί οικοδομική άδεια, γιατί ο υπάλληλος ζήτησε την άδεια "για του δείξει αυτός?". Υποπτεύομαι ότι μπορεί να θέλει το κατιτίς του αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας γενικά.

Εγώ τον συμβούλεψα να κάνει την πάπια και να δει... Το πολύ πολύ η ΔΕΗ να μην του δώσει τριφασικό. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω πως να αντιδράσω.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

αν και δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση

 

η ΔΕΗ αναθέτει την επάυξηση σε άνεξάρτητους υπεργολάβους

που δημιουργούν "προβλήματα"

για μια επαύξηση σε κατάστημα με "εκθέσανε" στον πελέτη

 

αλλά μόλις χαμπαριάσουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν όλα οκ

 

τώρα ο πελάτης ας περιμένει μέχρι να ξεμπερδέψει και ξανασχολέιται αργότερα

καταγγελία δεν νομίζω να γίνει

διότι ο υπεργολάβος δεν νομίζω να θέλει να τραβήξει την προσοχή της ΔΕΗ

φυσικά το ρολόι δεν μπορεί κανείς να το μετακινίσει

 

σε ότι αφορά το θέμα της άδειας ο φίλος σου έκανε μεγάλο λάθος

εκτός από παράνομος είναι εκτεθιμένος σε οποιονδήποτε

και θα έρθει η μέρα που θα αναγκαστεί να το νομιμοποιήσει και θα ξαναπληρώσει πράγματα

από μελέτες μέχρι ΙΚΑ ή και πρόστιμα

Link to comment
Share on other sites

Thanks Myri για την γρήγορη απάντηση!

Συμφωνώ μαζί σου πάντως... Το να έβγαζε άδεια για αλλαγή διαρρύθμισης θα του στοίχιζε πολύ λιγότερο από το πρόστιμο που θα φάει + το άγχος που θα έχει συνέχεια με όλους τους γείτονες... αλλά δεν αποφασίζω εγώ.

Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και ελπίζω να μην ξεκινήσει κανένας πόλεμος.

Πάντως αυτοί οι υπεργολάβοι ρε παιδί μου... παιδιά μάλαμα!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχετε πειράξει το ρολόι, τότε ο "κύριος" γιατί αντέδρασε έτσι; Μου φαίνεται πολύ περίεργο καθώς κατά την διαδικασία της επαύξησης δεν προσκομίζεται οικοδομική άδεια, παρά μόνο βεβαίωση της ΔΟΥ του ιδιοκτήτη. Μπας και έχει γίνει κάτι άλλο; Πως ζήτησε να δει οικοδομική άδεια; Άλλωστε ακόμα και να υπήρχε άδεια για τις εργασίες, δεν έχει κανέναν λόγο να την ζητάει αυτός... Και φυσικά όχι να απειλεί!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.