Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Μάλιστα.. πολύ ωραία!

 

Σε σενάριο παιδιά πάω να βάλω λέβητα καινούριο με εν. απ. της εποχιακής θέρμανσης χώρου όπως αναγράφεται στα τεχνικά χαρ. 0.91. Όταν εφαρμόσω τον τύπο [4.0] της σελ. 107 δηλ. (0,91+0,03)*1,07 για πετρέλαιο μου βγαίνει πάνω από μονάδα.. Είναι δυνατόν να βάζω αυτό στο πρόγραμμα;

Link to comment
Share on other sites

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Α & Γ

 

ΙΣΟΓΕΙΟ 88

ΟΡΟΦΟΣ 88

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ 12

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Β & Δ

 

Στην ιδια λογικη

ισογειο 88

οροφος 88+12=100

 

 

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τη λογική σου, οπότε θα πρέπει να γίνει αλλαγή σε Ε9 και Ε3. Τι κόστος έχουν αυτές οι αλλαγές? Θα πρέπει να αλλάξει και στη ΔΕΗ και με τι κόστος?

 

 

Για τα ΠΕΑ σαν ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες (για τις κατοικίες) έχω

 

Περίπτωση Α πάει σαν μονοκατοικία και τμήμα κτιρίου? Οπότε δηλώνω 88τ.μ. και τις τοιχοποιίες σε επαφή με το κλιμακοστάσιο (ΜΘΧ)?

 

 

Περίπτωση Β πάει σαν μονοκατοικία και τμήμα κτιρίου? Οπότε δηλώνω 88τ.μ. συν 12τ.μ. κλιμακοστάσιο ως ΜΘΧ ή κανονικά στη θερμική ζώνη της κατοικίας? Απο τη στιγμή που είναι τμήμα κτιρίου μπορώ να δηλώσω ΜΘΧ γιατί υπάρχει ο απλοποιητικός υπολογισμός U/2 και στη 4Μ π.χ. οταν δηλώνεις τμήμα κτιρίου δεν δέχεται ΜΘΧ

 

 

Περίπτωση Γ πάει σαν διαμέρισμα και τμήμα κτιρίου. Οπότε δηλώνω 88τ.μ. και τις τοιχοποιίες σε επαφή με το κλιμακοστάσιο (ΜΘΧ)

 

 

Περίπτωση Δ πάει σαν διαμέρισμα και τμήμα κτιρίου? Οπότε ομοίως με τη περίπτωση Β δηλώνω 88τ.μ. συν 12τ.μ. κλιμακοστάσιο ως ΜΘΧ ή κανονικά στη θερμική ζώνη της κατοικίας? Και ομοίως απο τη στιγμή που είναι τμήμα κτιρίου μπορώ να δηλώσω ΜΘΧ γιατί υπάρχει ο απλοποιητικός υπολογισμός U/2 και στη 4Μ π.χ. οταν δηλώνεις τμήμα κτιρίου δεν δέχεται ΜΘΧ

 

 

Δυστυχώς οι απορίες πάρα πολλές, όλες οι ευθύνες στους μηχανικούς και όλα αυτά για 200ευρώ και απ' ότι μαθαίνω κάποιοι μηχανικοί κάνουν και εκπτώσεις στα 200ερώ

 

Και φυσικά το ΕΤΕΑΝ και το ΤΕΕ καμιά βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μόλις μίλησα με ΕΤΕΑΝ για να κάνω την πολύ απλή ερώτηση πως θα κάνω ανάκληση ενεργειακού που έχει κάνει άλλος μηχανικός,αν θα μείνει ανακληθέν σε εκείνον και θα το πιάσω εγώ από την αρχή .Ούτε που ήξεραν να απαντήσουν και δεν ήξεραν καν ότι τα ενεργειακά ισχύουν για 10 χρόνια,κατά τα άλλα η ενημέρωση που έχουν είναι ότι θα ανοίξει στις 28/2.

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς αυτό έγινε και σε εμένα...μάλιστα με προέτρεψε να ανεβάσω σε κτήριο που έχει ενεργειακό πιστοποιητικο (είχε κάνει για το εξοικονομώ το 1) και άλλο με τα νέα δεδομένα..

Link to comment
Share on other sites

Μα ο λέβητας είναι καινούργιος στο σενάριο, εννοείται ότι έχει καλή μόνωση και ότι δεν είναι υπερδιαστασιολογημένος άρα ng1 και ng2 είναι μονάδες..

Link to comment
Share on other sites

ata, με συγχωρείς δεν πρόσεξα ότι αναφέρεσαι σε σενάριο και καινούριο λέβητα. ναι, η λογική λέει αυτό που λες, δλδ >1.

ας περιμένουμε και τους συναδέλφους μηχανολόγους να πουν μια γνώμη.θα βοηθούσε να ανεβάσεις το θέμα και στις απορίες μεα/πεα του ΚΕΝΑΚ, εδώ.

εδιτ: ΗΛΙΑΣ Ζ.: δεν γίνεται μια ιδιοκτησία να έχει ΔΥΟ ΠΕΑ...Αυτό είναι πολύ σοβαρό..Τί ζούμε Θεέ μου, ότι θέλουν λένε στον κόσμο

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.