Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση μελέτης που χάθηκε από το φάκελο αδείας


Recommended Posts

Γειά σε όλους! Προέκυψε το εξής: Θέλοντας να βγάλουμε άδεια λειτουργίας για βιοτεχνία χρωμάτων, ανακαλύψαμε οτι λείπει η μελέτη πυροπροστασίας και απο την πολεοδομία και απο την πυροσβεστική οπότε μας ζητήθηκε να γίνει νέα μελέτη και να επικυρωθεί απο την πολεοδομία ξανά..Σε αυτήν την περίπτωση κάνουμε ενημέρωση φακέλου? Ποιά είναι η διαδικασία? Φαντάζομαι θα χρειάζονται νέες αμοιβές και νέες δηλώσεις ανάθεσης-ανάληψης..Η άδεια βγήκε το 07. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Σε περιπτώσεις απώλειας φακέλου (οικοδομικής άδειας ή κάθε άλλης που αφορά δημόσια υπηρεσία) υπάρχει σαφής υποχρέωση της υπαιτίου υπηρεσίας για ανασύσταση με τη μικρότερη δυνατή ενόχληση του πολίτη http://www.ypes.gr/ypes_po/detail.asp?docid=454

 

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δε μιλάμε για αλλαγή χρήσης? Αν ναι τότε ούτως ή άλλως απαιτείται νέα μελέτη πυρασφάλειας για άδεια λειτουργίας. Εκτός αν ο χώρος λειτουργούσε και πρώτα έτσι οπότε με βάση την εγκύκλιο θα γίνουν και οι ανάλογες ενέργειες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να γίνει αλλαγή χρήσης, είχε γίνει αναθεώρηση της άδειας που αφορούσε προσθήκη κατ΄επέκταση με την ανάλογη νέα μελέτη παθ. και ενεργητικής πυροπροστασίας. Τώρα όμως που πρέπει να βγεί νέα άδεια λειτουργίας, η πυροσβεστική, μαζί με τη μελέτη που πρέπει ούτως ή άλλως να υποβάλουμε, ζητάει και θεωρημένα αντίγραφα από την πυρασφάλεια της πολεοδομίας η οποία δεν υπάρχει, έχει χαθεί από προσώπου γης! Έλα όμως που η πυροσβεστική ζητάει μελέτη επικυρωμένη απο πολεοδομία.. Άρα?

Link to comment
Share on other sites

Η πυροσβεστική για να δώσει την παλιά άδεια λειτουργίας δεν είχε ζητήσει και τότε θεωρημένα αντίγραφα της πολεοδομίας?

Μήπως τα έχει?

Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει μελέτη πυροπροστασίας για τη νέα άδεια στην πυροσβεστική. Μας είπαν πως πρέπει να πάμε ξανά μέσω πολεοδομίας, δε νομίζω πως γλιτώνουμε. Αυτό σημαίνει ενημέρωση φακέλου?

Link to comment
Share on other sites

Υπεμθυμίζω οτι η μελέτη πυροπροστασίας συντάσσεται σε τρια αντίγραφα εκ των οποίων το ενα παραμένει συνήθως στον ιδιοκτήτη ή μηχανικό που έβγαλε την άδεια. Η ΠΥ για ορισμένες μελέτες που δεν έχουν ενεργητική πυρασφάλεια πλην πυροσβεστήρων κλπ (πχ πολυκατοικίες) δεν παίρνει αντίγραφο από την πολεοδομία κατά την έκδοση της άδειας, άρα δεν έχει φάκελο. Τα καφριλίκια της πολεοδομίας με τις εξαφανίσεις των φακέλων είναι γνωστα από χρόνια. Το θέμα είναι τι έγινε το ΤΡΙΤΟ αντίγραφο, δηλαδή αυτό του ιδιοκτήτη. Αν το βρείτε, μπορείτε να πάτε στην πολεοδομία και να ζητήσετε να σας θεωρήσουν αντίγραφα για τον φάκελό σας αλλά και για τον της ΠΥ. Διαφορετικά καλύτερα να μηλήσετε με τον αρμόδιο μηχανικό στην πολεοδομία για τα περεταίρω, καθώς τυπικά δεν πρόκειται απλώς για ενημέρωση φακέλου, ούτε όμως νομίζω μπορεί να σας υποχρεώσει να ξαναπληρώσετε αμοιβές κλπ σαν να βγάζατε άδεια τώρα.

Link to comment
Share on other sites

προκύπτει πως ίσως να μην έγινε ποτέ μελέτη παθ. πυροπροστασίας (δε φαίνεται κάπου να έχει πληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη) και να πέρασε από αμέλεια (...) του ελεγκτή μηχ/κού. Εμείς άκρη ακόμα δε βγάλαμε, μας κάνουν μπαλάκι από ελεγκτή σε προιστάμενο, σε παραπροιστάμενο... μόνο στο κιλικείο δε ρωτήσαμε ακόμα τι πρέπει να γίνει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.