Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μισωτή εργασία μηχανικού και παροχές εγκυμοσύνης-λοχείας απο πρωην ΙΚΑ


katerina-anna

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους/ες,

 

Περιγράφω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω μήπως έχει συναντήσει κάποιος/α αντίστοιχη περίπτωση!

Είμαι διπλωματούχος μηχανικός με εγγραφή σε ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ το 2010, παράλληλα το 2010 έκανα και έναρξη εργασιών σε ΔΟΥ. Την 04/01/2017 ξεκίνησα εργασία ως μισθωτή σε εταιρεία με την ιδιότητα «υπάλληλος γραφείου» και εργασία άσχετη με την ιδιότητα του μηχανικού, όπου και καλύπτονται κανονικά και μέχρι σήμερα απο τον εργοδότη μου οι εισφορές που προβλέπονται απο το ΙΚΑ για την απασχόληση υπαλλήλων. Τον Απρίλιο του 2017 έκανα διακοπή εργασιών στη ΔΟΥ για ευνόητους λόγους (αποφυγή πληρωμής εισφορών στον ΕΦΚΑ).

 

Αυτή τη στιγμή  εμφανίζομαι ως ασφαλισμένη στον ΕΦΚΑ μέχρι 28/02/2018 και τυχόν εξετάσεις που μου συνταγογραφούνται  αναφέρουν την υπαγωγή μου στο ΕΤΑΑ-ΤΥΜΕΔΕ. Στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ ωφείλω εισφορές για το Β’εξάμηνο 2016.

 

Τέλος Μαρτίου θα πρέπει να ξεκινήσει η άδεια εγκυμοσύνης μου, όπως προβλέπετε απο το πρώην ΙΚΑ (56 ημέρες πριν απο την πιθανή ημερομηνία τοκετού). Για να λάβω τις προβλεπόμενες παροχές του πρώην ΙΚΑ (επιδόματα κτλ) μου ζητάνε βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ. Αλλά για να εκδώσω βιβλιάριο υγείας στο ΙΚΑ μου ζητάνε διαγραφή από άλλον ασφαλιστικό φορέα!!!

 

Προφανώς δεν θέλω να χάσω την ιδιότητα του μηχανικού και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος  απο το ΤΕΕ. Βλέπω ότι έχει με το άρθρο 22 του νομοσχεδίου για τα ασφαλιστικά-εργασιακά που κατατέθηκε στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2017 προβλέπεται η αποσύνδεση της υποχρέωσης υπαγωγής στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρ. ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ ή πρ. ΕΤΑΑ – ΤΑΝ) από την ιδιότητα του εγγεγραμμένου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ή του εγγεγραμμένου στον οικείο δικηγορικό σύλλογο.

 

Υπάρχει κάποια εξέλιξη ή ενημέρωση σχετικά με το θέμα? Γνωρίζετε αν μπορώ να αξιοποιήσω το παραπάνω για να εκδώσω βιβλιάριο ΙΚΑ ή για να διαγραφώ απο τον ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ-ΤΥΜΕΔΕ χωρίς όμως να χάσω την ιδιότητα μου και την εγγραφή μου στο ΤΕΕ?

 

Σας ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.