thodoris85 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2018 (edited) Καλησπέρα Στη σελίδα 21 της ΚΥΑ αναφέρει το εξής: ... επίτευξη ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερης από το 70% της κατανάλωσης (kWh/m 2 ) του κτηρίου αναφοράς (προ παρεμβάσεων) Επειδή μου φαντάζει αρκετά δύσκολο για να πετύχει κανείς τέτοια εξοικονόμηση μόνο με αλλαγή κουφωμάτων. Δηλώνω ότι δεν έχω ιδέα βέβαια. Με την εμπειρία σας, έχετε δει ποτέ κάποια περίπτωση που να έχει γίνει η παραπάνω εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας μόνο με αλλαγή κουφωμάτων; Η υπάρχουσα κατάσταση είναι αρκετά τραγική, σε κουφώματα 26 ετών. Ευχαριστώ για το χρόνο σας Edited Φεβρουάριος 13 , 2018 by thodoris85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2018 Με την καμμία....! Ούτε καν το 40% δεν γίνεται μόνο με κουφώματα. Αλλά γιατί ποστάρεις εδώ και όχι στο αντίστοιχο θέμα ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thodoris85 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2018 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2018 (edited) Ευχαριστώ για την απάντηση. Θεώρησα πιο σωστό να ποστάρω στα θέματα ιδιωτών μιας και ρωτάω με αυτήν την ιδιότητα. Άρα, γενικά κανείς δε θα μπορεί να κάνει μόνο αλλαγή κουφωμάτων στην οικία του και να ενταχθεί στο πρόγραμμα; Μιας και το ελάχιστο που πρέπει να πετύχει θα είναι το 40% Edited Φεβρουάριος 13 , 2018 by thodoris85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Θεωρώ πως όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yian Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Στο 99% των περιπτώσεων μόνο η αντικατάσταση κουφωμάτων δεν αρκεί. Εκτός πλέον εάν τα ανοίγματα είναι το 90% των όψεων οπότε εκεί ίσως κάτι να γίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thodoris85 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 ...γιατι; το 40% αναφερει σε σχεση με το κτιριο αναφορας...μηπως μπορει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Για δοκίμασε....ούτε που το πλησιάζει. Εγώ σε ΠΕΑ που δοκίμασα φτάνω το 25%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antloukidis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2018 Σε δική μου περίπτωση (με το 1ο πρόγραμμα), για να πετύχω +30%, πρόσθεσα θερμοστατικές κεφαλές + κυκλοφορητή inverter! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thodoris85 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2018 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2018 Να κάνω και μια πιο γενική ερώτηση αλλά πάντα σχετικά με το θέμα, ίσως όμως να είναι χαζή μιας και δεν έχω ιδέα όπως είπα. Το κτίριο αναφοράς αλλάζει ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση; Δηλαδή έχει σχέση ο προσανατολισμός του διαμερίσματος μου/κτιρίου, η θέση κτλ, απλά λαμβάνονται υπόψη κάποια ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά (π.χ. όσον αφορά τη μόνωση κτλ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα