atsimeri Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Γιατί επί πιστώσει; τα πεα κόβονται κανονικά και εξοφλούνται μέσω τράπεζας. Εμείς δεν πληρωνόμαστε μέσω Εξοικονομώ. Τα χρήματα του πεα είναι τα μόνα που λαμβάνει ο ωφελουμενος επειδή ακριβώς εξόφλησε το μηχανικό. Επί πιστώσει κόβουν οι προμηθευτές οι οποίοι και θα δηλωθούν και θα πληρωθούν εν τέλει από το πρόγραμμα μεσω προκαταβολής και τελικής εκταμίευσης. Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Για το ΠΕΑ δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια υποχρέωση στην περίπτωση που η εξόφληση γίνει ταυτόχρονα... Από ότι διάβασα υποχρέωση "επί πιστώσει" είναι για τον σύμβουλο έργου και τις αμοιβές μελετών... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astrolavos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 (edited) Το λέω γιατί στα αποδεκτά παραστατικά (σελ. 47) αναφέρει μόνο όσα είναι επί πιστώσει(ΑΠΥ για μελέτες, υπηρεσίες, κλπ.). Και το μόνο που αναφέρει για τα ΠΕΑ είναι στην ίδια σελίδα πάνω-πάνω "καθώς επίσης και τα εξοφλημένα παραστατικά που αφορούν σε πληρωμή ενεργειακού επιθεωρητή", χωρίς να αναφέρει αν κόβονται επί πιστώσει και έπειτα εξοφλούνται. Άρα μπορώ να κόψω και με το μπλοκάκι που έχω χωρίς επί πιστώσει? Αλλά για την αμοιβή συμβούλου πρέπει να πάρω το αντίστοιχο μπλοκάκι. Edited Μάρτιος 18 , 2018 by Astrolavos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Ναι, νομίζω πως δεν χρειάζεται το "επί πιστώσει" στα ΠΕΑ Εκτός αν μπορείς να γράψεις επάνω χειρόγραφα "επί πιστώσει".. δεν το ξέρω αφού δεν με έτυχε όταν είχα μπλοκάκι σαν το δικό σου (και μικρότερο μάλλον) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2018 Για τα ΠΕΑ δε χρειάζεται. Για την αμοιβή συμβούλου, το γράφεις εσύ όπως είπε ο faethon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ge_liakos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2018 Εγω κοβω απυ με ημερομηνια ιδια με του ΠΕΑ. Ο πελατης κανει καταθεση μετα απο 2 μερες. Λετε να υπαρχει καποιο προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2018 (edited) όχι βεβαια, να γραψει αιτιολογία .......... Edited Μάρτιος 21 , 2018 by katrmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
ge_liakos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2018 όχι βεβαια, να γραψει αιτιολογία ..........Αιτιολογια στην καταθεση εννοεις φανταζομαι. Η ημερομηνια του ΠΕΑ με την ΑΠΥ φορολογικα δεν πρεπει να ειναι την ιδια μερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stat Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2018 ΝΟΜΟΣ 4308/2014 Άρθρο 13 Χρόνος έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης"Το στοιχείο λιανικής πώλησης (απόδειξη ή τιμολόγιο) εκδίδεται:β) Σε περίπτωση παροχής υπηρεσιών, με την ολοκλήρωση της παροχής της υπηρεσίας." Προσοχή! Εάν η συναλλαγή γίνεται μεταξύ επαγγελματιών/εταιριών, οπότε εκδίδεται τιμολόγιο, δεν ισχύει το παραπάνω, αλλά το άρ. 11: Άρθρο 11 Χρόνος έκδοσης τιμολογίου "2. Ο χρόνος έκδοσης τιμολογίου καθορίζεται ως εξής:α) Σε περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, τιμολόγιο εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα της παράδοσης ή αποστολής αγαθών ή της ολοκλήρωσης της υπηρεσίας, κατά περίπτωση." https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/99608/nomos-4308-2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechgiann Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2018 Εχω εκδόσει ενεργειακά πιστοποιητικά για το εξοικονομώ αρχές Μαρτίου και δεν έχω πληρωθεί ακόμη ούτε έχω κόψει ακόμη απόδειξη. Υπάρχει πρόβλημα αν η πληρωμή και η έκδοση της ΑΠΥ απέχουν χρονικά από την έκδοση του ΠΕΑ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα