Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα παραρτήματα και οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης για το νέο «Εξοικονομώ»


Engineer

Recommended Posts

Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για το πρόγραμμα εξοικονομώ. Με 11.130 ατομικό εισόδημα και 19.800 ευρώ οικογενειακό (χωρίς προστατευόμενα άτομα) δικαιούται το άτομο 50% ή 60% επιχορήγηση; Γιατί στον παρακάτω σύνδεσμο η άλγεβρα Boole γίνεται από "Α ή Β" σε "Α και Β"!!!

 

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/196213/ksekinoyn-oi-aitiseis-gia-to-neo-eksoikonomo-kat-oikon

 

" Έτσι, λαμβάνουν επιδότηση 60% ιδιοκτήτες με ατομικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 20.000 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο 50% για ατομικό εισόδημα 10.001-15.000 ευρώ και οικογενειακό 20.001 έως 25.000 ευρώ."

 

Επίσης έχω διαβάσει ξεκάθαρα ότι έτσι το ρύθμισε το κράτος και μπορεί να πληρώσω τον μηχανικό για το πιστοποιητικό ενεργειακής επιθεώρησης και να μην εγκριθεί η αίτηση μου άρα και η επιχορήγηση για το πιστοποιητικό! Συγκεκριμένα πως ξέρω αν πχ μια αλλαγή παλιών κουφωμάτων από μονά σε θερμομονωτικά διπλά θα εγκριθεί ή μια αλλαγή λέβητα θα κάνει τόσο μεγάλη εξοικονόμηση ώστε να αλλάξω ενεργειακή κατηγορία όπως αναγράφει παρακάτω. Βέβαια το κράτος μπορεί να μην ξέρει ότι έχω ήδη έναν παλιό λέβητα πετρελαίου και να δηλώσω ότι είχα σόμπα άρα θα κάνω μεγάλη εξοικονόμηση. Μπορεί δηλαδή ο μηχανικός να μαγειρέψει λίγο τα αποτελέσματα (δημιουργική μηχανική!) ώστε να καταφέρει τόσες μεγάλες εξοικονομήσεις και αλλαγές κλάσεων όπως αναφέρει παρακάτω για να εγκριθεί η επιχορήγηση; Και αν δεν τα καταφέρει για 5%;!

 

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/196213/ksekinoyn-oi-aitiseis-gia-to-neo-eksoikonomo-kat-oikon

 

"Ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία ορίζεται και ο ενεργειακός στόχος που θα πρέπει να επιτυγχάνεται από τις ενεργειακές παρεμβάσεις. Έτσι, θα απαιτείται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από το 40% για τις δύο πρώτες κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ για τις υπόλοιπες οι παρεμβάσεις θα πρέπει να πετυχαίνουν εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από το 70% της κατανάλωσης."

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εμένα με έχουν ρωτήσει πελάτες αν θα μπορέσουν να πάρουν δάνειο, και θέλουν να το ξέρουν πριν κάνουν το ΠΕΑ.

Κολλητή στην τράπεζα μου λέει πως δεν έχουν λάβει εγκυκλίους πώς θα αντιμετωπίσουν τις ααιτήσεις για δάνεια για το πρόγραμμα. Βέβαια αν οι αιτήσεις για δάνειο γίνουν στην πλατφόρμα, δεν χρειάζονται οδηγίες στα τοπικά καταστήματα.

Περιπτώσεις κόκκινων δανείων / Κατσέλη κλπ....

Έχει κανείς εικόνα για αυτό;

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα Homer.

Δυστυχως χωρις να πληρωσεις, δεν μπορεις να μαθεις.Μονο υποθεσεις μπορεις να κανεις.Νομιζω ειναι δικαιο αυτο. Ομως απο τη στιγμη που θα αναθεσεις το ΠΕΑ σε καποιο συναδελφο, θα στα υπολογισει ολα ο ιδιος. Μην καθεσαι και διαβαζεις οτι βρεις και μπερδευσαι. Εγω στη θεση σου ποιο πολυ θα εδινα βαση στα δυο πρωτα κριτηρια για να ειναι επιλεξιμη η κατοικια, δηλαδη η νομιμοτητα και αν ειναι κυρια κατοικια.Ειδικα για τη νομιμοτητα να κρατας μια επιφυλαξη...Καλη επιτυχια με την αιτηση.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Homer 

 

Αντιγράφω από τον οδηγό 

Ως εισόδημα λαμβάνεται το «εισόδημα επιβολής εισφοράς» του τμήματος Γ2 «Εκκ. Ειδ. Εισφοράς Αλληλ.» του εκκαθαριστικού σημειώματος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Εάν ο ενδιαφερόμενος είναι έγγαμος, η κατάταξη στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1 γίνεται βάσει της στήλης «οικογενειακό εισόδημα». Για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος αθροίζονται τα εισοδήματα του υπόχρεου υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, της συζύγου και των τέκνων που έχουν δηλωθεί ως εξαρτώμενα μέλη στην εν λόγω δήλωση και τυχόν υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση. Επισημαίνεται ότι και στην περίπτωση κατά την οποία η αίτηση υποβάλλεται από πρόσωπο που έχει δηλωθεί ως εξαρτώμενο τέκνο σε «οικογενειακή» φορολογική δήλωση και δηλώνει και το ίδιο εισοδήματα, η κατάταξη στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1 γίνεται συνυπολογίζοντας το συνολικό εισόδημα της οικογένειας στην οποία ανήκει, ως ανωτέρω. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας (με προστατευόμενα τέκνα), το εισόδημα του ενδιαφερόμενου συν το τυχόν εισόδημα των τέκνων λογίζεται ως οικογενειακό και βάσει αυτού πραγματοποιείται η κατάταξή του στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1

 

 

Όσο για τα υπόλοιπα . Έχουμε ένα πρόγραμμα που σου δίνει επιδότηση. Κάποιος πρέπει να δουλέψει για να έχεις πλήρη και σωστά συμπληρωμένη αίτηση. Να μην πληρωθεί? 

Επίσης το τι θα δείξει / κρύψει ο μηχανικός ή ο ιδιοκτήτης  έχει και το ανάλογο ρίσκο και ευθύνη.  Τέλος  η εξοικονόμηση αναφέρεται στο κτίριο αναφοράς. 

Link to comment
Share on other sites

Την εξοικονόμηση την πετυχαίνεις. Τα υπόλοιπα κριτήρια επιλεξιμότητας τα ελέγχεις από πριν. Αυτό που είναι παράλογο είναι να απαιτείται ΠΕΑ πριν τον έλεγχο της πιστοληπτικής ικανότητας και να μην βγαίνει με βάση φιξ κριτήρια. Το πιο παράλογο είναι να έχει ΠΕΑ σε ισχύ και να ζητάνε νέο, αφού γνωρίζουμε ότι η ενεργειακή κατανάλωση δεν αλλάζει.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να πάει 18 Απριλίου, να βγάλουν ερωτοαπαντήσεις και επιτέλους να βάλουν 10 μηχανικούς να απαντάνε στις ερωτήσεις μας. 
Αλλιώς όλη η ευθύνη σε εμάς για 200ευρώ

 

υ.γ. το διάβασες κάπου? 

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν πιεστεί για τρίμηνη τουλάχιστον θα γίνουν χοντρές μακακίες....Πολυτεχνιτές και ερημοσπίτες καταντήσαμε...

Διακρίνω ενα αγχος και μια θολούρα γενικά να προλάβει ο καθενας τσατρα πάτρα...Και σίγουρα καποια λαμογάκια

με επαφες με το υπουργείο θα το παιζουν ανετοι με μπεργιαντινι στο μαλλι στις τηλεοράσεις...Αλλα το "εξυπνο" πουλί

απ την μύτη πιανεται..Διότι οι περισσότεροι εξ αυτών ειναι εσπάκιδες...με οτι αυτο συνεπάγεται απο επίπεδο αξιοπιστίας

αλλα κυρίως αισθήματος ευθύνης....το νου μας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.