Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΝ:

 

Στις 21 Δεκεμβρίου 2017 έγινε από το ΥΠΕΝ η μερική κύρωση δασικών χαρτών στο 31,39% της έκτασης της, που αποτέλεσε τομή στη δασική πολιτική της χώρας. Εδώ και λίγες μέρες έχουν εκδοθεί και τα αντίστοιχα ΦΕΚ κύρωσης από το Εθνικό Τυπογραφείο, κάνοντας δυνατή την άμεση χρήση των δασικών χαρτών από τους πολίτες, χωρίς την αναμονή χρονοβόρων διαδικασιών χαρακτηρισμού εκτάσεων από τη Δασική Υπηρεσία.

 

Από σήμερα τίθεται στη διάθεση των πολιτών, των φορέων, των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την άμεση ενημέρωσή τους, σχετικά με το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών. Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε μέσω της Ελληνικό Κτηματολόγιο και της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και θα περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών, των οποίων η κύρωση στο 100% της χώρας θα ολοκληρωθεί το 2020.

 

Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη από σήμερα μέσω της διεύθυνσης

 

http://gis.ktimanet....al/default.aspx

 

Μέσω της ιστοσελίδας υπάρχει η δυνατότητα να «κατεβάζει» ο πολίτης, ο επαγγελματίας ή μια δημόσια υπηρεσία τα πολύγωνα του δασικού χάρτη για ενημέρωση και χρήση, ενώ η εφαρμογή θα εμπλουτίζεται σταδιακά και με περισσότερες λειτουργίες για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων μερών.

 

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας αυτής ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, δήλωσε: «Σήμερα, για πρώτη φορά στην χώρα μας, οι πολίτες, οι φορείς, οι υπηρεσίες, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, με το πάτημα ενός κουμπιού από τον υπολογιστή τους, στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμα και στο κινητό, θα μπορούν να ενημερώνονται, να εκτυπώνουν και να χρησιμοποιούν το απόσπασμα με τον χαρακτήρα της έκτασης ενδιαφέροντος. Με την κύρωση των δασικών χαρτών απαλλάσσουμε τους πολίτες από την χρονοβόρα διαδικασία των πράξεων χαρακτηρισμού και με την παρούσα ιστοσελίδα σεβόμαστε το δικαίωμα του κάθε πολίτη για πλήρη και διαφανή ενημέρωση για το περιεχόμενο του χάρτη και το αν μια έκταση καλύπτεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ή όχι.

 

Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε ακόμα περισσότερο τους αναγκαίους χρόνους για την εκτέλεση αναπτυξιακών για τη χώρα δραστηριοτήτων και για την έκδοση αδειών.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τις δημόσιες υπηρεσίες μας, το Ελληνικό Κτηματολόγιο και τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, που συνεργάστηκαν τους προηγούμενους δύο μήνες αγαστά για να φέρουν σε πέρας αυτή τη χρηστική για την κοινωνία ιστοσελίδα.

 

Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε σε διαρκή εργασία για την κατάρτιση, ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών στο υπόλοιπο μισό της χώρας ώστε, επιτέλους, μετά από σχεδόν 45 χρόνια, να απαλλαγεί η χώρα από το «σίριαλ» της δημιουργίας δασικών χαρτών και να μπορέσει να δουλέψει και η δασική υπηρεσία σε θέματα δασικής διαχείρισης, με σκοπό πάντα την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

 

Πηγή: https://www.e-forolo....aspx?id=209143

 

Click here to view the είδηση

Δημοσιεύτηκε

Στην ουσία αναρτήσαν αυτά που είχαν αναρτήσει εδώ και ένα χρόνο, αφαιρώντας από το χάρτη τις αντιρρήσεις. Πολύ καλό.

Ξέρουμε πότε θα εξεταστούν αυτές οι ρημαδοεντστάσεις/αντιρρήσεις?

Δημοσιεύτηκε

Αργούν ακόμα. Συστήνονται επιτροπές και μάλιστα από διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες οπότε υπάρχει και μεγαλύτερη δυσκολία και χρονική καθυστέρηση. Οι αιτήσεις είναι χιλιάδες. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν να εξεταστούν σε σύντομο διάστημα 3 ή 4 μηνών.

 

Οι επιφάνειες που είναι πράσινες θεωρούνται οριστικά κυρωμένες;

Οι εκτάσεις  για τις οποίες έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις δεν θα έπρεπε να φαίνονται και αυτές με κάποιο ράστερ;

Δημοσιεύτηκε

και κατι κυκλοι που ειναι στον χαρτη

[πχ. Καλαματα που μπηκα στα Ανατολικα ...

αλλα εχει και στα δυτικα σε διαφορα σχηματα..]

 

ειναι οι οικιστικες πυκνωσεις  με -χωρις- ιωδες περιγραμμα???

Δημοσιεύτηκε

η ακτινα των 800μ. απο το κεντρο στασιμων οικισμων

Δημοσιεύτηκε

Το επιβεβαιώνω και από τις περιοχές της εδώ Περιφερειακής Ενότητας.

Για ένα ακίνητο στο οποίο είχε εκδοθεί ΟΑ το 1990 για ανέγερση κατοικίας και σήμερα παρουσιάζεται το μισό περίπου (2500 από τα 5000 τμ) ως ΔΑ υπάρχει θεραπεία; Μπορεί να αιτηθεί ο ιδιοκτήτης παράλειψη πράξης (εφόσον φυσικά η τότε βεβαίωση του Δασαρχείου δώθηκε σωστά) και να αποχαρακτηριστεί η έκταση;

Αν δεν κάνω λάθος στη διαδικασία ανάρτησης μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να προχωρήσει, είτε με αντίρρηση, είτε με αίτηση για πρόδηλο σφάλμα.

Δημοσιεύτηκε

εφοσον εισαι στις περιοχες που αναρτηθηκαν τελευταια και υπαρχει περιθωριο αντιρρησεων τοτε βαζεις συντεταγμενες στην πραξη χαρακτηρισμου , θεωρειται απο το δασαρχειο και μετα στη δ/ση δασων για προδηλο σφαλμα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.