Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν μας είπες τι πάχος έχει ο τοίχος σου. Παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο, ίσως τον μεγαλύτερο. Επίσης δεν μας είπες αν είναι αμφίπλευρος ή όχι. Βοήθησε μας λίγο

Δημοσιεύτηκε

γενικώς να μπορείς να σκυροδετείς σε ύψος όχι μεγαλύτερο των 2.5μ.

Αν έχεις μεγάλο πάχος (βλέπε agrafiot) τότε κατεβαίνει η πούμα χαμηλά και όλα καλά.

Άν όχι...τότε τμηματικά

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.Εχει πάχος 55 εκ. στην βάση και 35 εκ. στην στέψη.Το πρανες εχει μήκος 120 μ. και ας υποθέσουμε οτι ειναι μονοπλευρος.Ολα αυτα βεβαια ειναι στοιχεια μιας ασκησης απο ενα μεταπτυχιακο μάθημα...

Δημοσιεύτηκε

Το ύψος που θα σκυροδετήσεις καθορίζεται επίσης από το οριζόντιο μήκος των τμημάτων του τοίχου που θα προκύπτουν είτε με διαμόρφωση αρμού συστολοδιαστολής είτε εκ των πραγμάτων με τμηματική κατά μήκος σκυροδέτηση. Αν ρίξεις 120μ μονομιάς (που δεν το νομίζω), τότε σίγουρα θα είναι πολύ χαμηλό. Αν τα τμήματά σου είναι της τάξης των 10μ. οριζόντια, τότε το ρίχνεις όλο, αφού θα ρίχνεις 1-2 τμήματα τη μέρα. Εννοείται ότι θα έχεις καταβιβασμό του λάστιχου (μπούμα) μέσα στο καλούπι ή χρήση σωλήνα μέσα στο σώμα του τοίχου.

 

Επίσης, πρέπει να λάβεις υπόψη ότι έχεις έναν αρμό διακοπής σκυροδέτησης σίγουρα στη ρίζα του κορμού του τοίχου, εκεί ακριβώς που "δένει" με το θεμέλιο του τοίχου.

Δημοσιεύτηκε

Όχι, το θέμα είναι καθαρά κατασκευαστικό. Συνήθως είναι είτε ~12μ. είτε ~14μ., επειδή τέτοια είναι τα μήκη των ευθύγραμμων οπλισμών στην αγορά. Εξάλλου, οι τοίχοι αντιστήριξης επιλύονται για 1 μέτρο μήκους.

 

Η συνήθης τακτική είναι η εξής:

 

Οριζόντιο μήκος τμήματος τοίχου αντιστήριξης

L = 12.00m + 2 x 0.05m (θεωρούμε 5 cm επικάλυψης) = 12.10m

αντίστοιχα L = 14.10m

 

Διαμόρφωση αρμού (μεταξύ τμημάτων) πάχους 2-5 cm

 

Αυτά σου τα παραθέτω, διότι υποθέτω ότι θα σου ζητηθεί και σχέδιο ή σκαρίφημα του τοίχου αντιστήριξης.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω για το ενδιαφερον.Εχει πάχος 55 εκ. στην βάση και 35 εκ. στην στέψη.Το πρανες εχει μήκος 120 μ. και ας υποθέσουμε οτι ειναι μονοπλευρος.Ολα αυτα βεβαια ειναι στοιχεια μιας ασκησης απο ενα μεταπτυχιακο μάθημα...

 

Εφόσον είναι μονόπλευρος δεν θα μπορέσεις να σκυροδετήσεις με τη μία πάνω από 3μ ύψος λόγω των μεγάλων απαιτήσεων σε αντιστήριξη ξυλότυπου. Αν βέβαια μιλάμε για μεταλλότυπο με κατάλληλες αντιρήδες μονόπλευρων το πράγμα αλλάζει. Πάντως για συμβατικούς δονητές όχι πάνω από 5,5μ επειδή δεν θα φτάνει το μαρκούτσι έως κάτω. Τα ύψη μεγαλύτερα των 2,5μ προτείνω εφόσον η πούμα της πρέσσας μπορεί να "κατέβει" πίσω από τον ξυλότυπο. (δεν θυμάμαι την διάμετρό της)

  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Σε τοίχο αντιστήριξης με μήκος περίπου 35μ, εκτός από αρμούς χρειάζονται και εγκάρσιες ενισχύσεις για αποφυγή λυγισμού; Αν τοποθετήσω εγκάρσιες στηρίξεις, τα οριζόντια σίδερα της εσχάρας τα υπολογίζω θεωρώντας τον τοίχο ως τριέρειστη:

Δημοσιεύτηκε
εφόσον η πούμα της πρέσσας μπορεί να "κατέβει" πίσω από τον ξυλότυπο. (δεν θυμάμαι την διάμετρό της)

12.5 cm

Σε τοίχο αντιστήριξης με μήκος περίπου 35μ, εκτός από αρμούς χρειάζονται και εγκάρσιες ενισχύσεις για αποφυγή λυγισμού;

τι εννοείς λυγισμό?

Αν τοποθετήσω εγκάρσιες στηρίξεις, τα οριζόντια σίδερα της εσχάρας τα υπολογίζω θεωρώντας τον τοίχο ως τριέρειστη:

πρέπει να αναφέρεις συγκεκριμένα, αν ειναι μήκος 12.10μ και ύψος 2μ δεν ειναι τριέριστη, γεινκά τα τεχνικά οπλισμό 2# παντού

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.