Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολεοδομίας Απορίες!!!!!!!


Recommended Posts

Γεια σας, θα ήθελα την βοήθεια σας σε 2 ερωτήματα που απασχολουν την πολυκατοικία μας.

 

1) Εχει γινει καταγγελία στην πολεοδομία (απο ιδιοκτητρια της πολυκατοικιας μας, θα πληρώσει εννεοείται και αυτή) για αυθαιρεσιες στην οικοδομή μας οσο αφορά τους κοινόχρηστους χώρους τους οποίους θα ρυθμίσουμε με τον νεο νόμο του 2017. Η πολεοδομία ήρθε , έκανε την αυτοψία και έβαλε τα πρόστιμα , όμως για 3 αποθήκες που τις είχε καταγγείλει για παρανομες και αυτες η καταγγέλουσα (για τους δικους τις λόγους) πήγε και τι αφαίρεσε απο τα τελικα πρόστιμαμ αφου ειχε γινει η αυτοψια. Γίνεται αυτό??? Δηλαδη να ανακαιφαλαιώσω. Κανεις καταγγελια , ερχεται η πολεοδομια κανει αυτοψία τις περιλαμβάνει τις αποθήκες μαζι με τις υπόλοιπες αυθερεσίες και πριν βγει η οριστική απόφαση, πηγαινεις πολεοδομια και ανακαλεις την καταγγελία για τις συγκεκριμένες αποθήκες μεμονωμενα. Γινεται παιδια αυτό???

 

2) Αυτες οι 3 αποθήκες είναι κομμένες συμφωνα με τα σχεδια κατασκευης κατα 30 ποντους πιο κοντές , όταν χτιζόταν η πολυκατοικία, κατόπιν εντολής της καταγγέλουσας στον κατασκευαστη για να μπορεί να παρκάρει-ξεπαρκαρει το αυτοκιινητο της . Ζητησαμε αδεια μικρης κλιμακας για να τις επαναφερουμε και η πολεοδομια λεει ότι θέλει 100% συναινεση (ΚΑΚΩΣ), διοτι δεν καταπαταμε κοινοχρηστο χωρο για να τις φερουμε στο αρχικο τους συμφωνα με τα σχεδιο σημειο.  Για αυτο και στην 1η ερωτηση μου ,η καταγγελουσα τις αφαιρεσε απο την καταγγγελία, για να μην πει η πολεοδομια φερτε τις στην αρχικη τους κατασταση και αυτη δυσκολευτει μετα να παρκαρει-ξεπαρκαρει. Ετσι δεν θα χρειαζοταν αδεια μικρης κλιμακας. Βεβαια μπορουμε οι υπολοιποι να παμε και να κανουμε εκ νεου καταγγελια και να αναγκασουμε την πολεοδομια να μας τις βγαλει παρανομες και ετσι να τις φερουμε στο αρχικο τους σημειο. Η πολεοδομια για αγνωστους λογους υποστηριζει την καταγγελουσα και προσπαθει να μας εμποδισει να τις χτισουμε.Υπαρχει ανωτερη αρχη που μπορούμε να αποτανθουμε απο την πολεοδομία του δήμου μας για να βρουμε το δίκιο μας??? και ισως να καταγγειλουμε την πολεοδομια ????

 

Τεύχος Α’ 167/03.11.2017 στο αρθρο 30β  λεει ότι δεν χρειαζεται αδεια μικρης κλιμακας  "β) μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν μεταβάλλουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου, καθώς και κατασκευές που απαιτούνται για τη μετακίνηση ή την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων. Δεν συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή ανελκυστήρα της παρ. 2 του άρθρου 27 του ν. 4067/2012, "  εννοεί γενικα για εσωτερικους χωρους πολυκατοικίας ή μονο για διαμερισματα??? αν και αφου λεει για ανελκυστηρες και ατομα αναπηριας νομίζω γενικα λεει για εσωτερικο πολυκατοικίας. Οποτε αν ισχυει αυτό δεν χρειαζεται αδεια και τις επαναφερουμε μονοι μας. (απλα αν φερει την αστυνομια τι κάνουμε εκεί, της δειχνουμε τον νομο???, και σιγα η αστυνομια μην ξερει να τον εξηγησει)

 

 

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων

Edited by fotis1972
Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε σε ένα τεχνικό γραφείο....είναι πολύπλοκη η περίπτωση και δεν θα βγάλεις άκρη από το ίντερνετ ούτε σε δέκα σελίδες ποστς.! 

 

Και σε μηχανικό που θα πας μέχρι να πάει να δει καταγγελίες στην πολεοδομία, αυτοψία κτλ πάλι θα πάρει χρόνο. Πήγαινε σε μηχανικό και υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

fotis 1972 , σχετικά με το πρώτο ερώτημα , όχι μόνο απαγορεύεται να αποσιωπηθούν αυθαίρετες καταγγελίας αλλά οι ΥΔΟΜ έχουν εγκύκλιο που τις υποχρεώνει όταν κάνουν αυτοψία να ελέγχουν τα πάντα στην ιδιοκτησία  , ακόμα και αν αυτά δεν αναφέρονται στην καταγγελία.

Ομως , το τι θεωρείται ελεγχόμενη ιδιοκτησία και τι αυθαίρετο είναι μια άλλη ιστορία. Ομοίως και το τι είνα κοινόχρηστο που απαιτείται συναίνεση κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.