Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2022 Για να είσαι καλυμμένη, λάβε Υ.Δ από τον ιδιοκτήτη ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την συνέχιση της διαδικασίας σε υπαγωγή και δεν υπάρχει καμία άλλη απαίτηση από πλευράς του ως προς εσένα, διότι το πιθανότερο είναι στο συμφωνητικό που έκανες να αναφέρεται ότι θα ολοκληρώσεις την διαδικασία με κάποιο σχήμα πληρωμών.
nik Δημοσιεύτηκε Friday at 01:52 μμ Δημοσιεύτηκε Friday at 01:52 μμ Σε ακίνητο έγινε δήλωση 4495 και περαιώθηκε από άλλον μηχανικό που έχει πεθάνει. Η δήλωση ήταν ελλιπής και λείπουν πολλές παραβάσεις με λάθος σχέδια κτλ κτλ. Δεν χρησιμοποιήθηκε σε συμβόλαιο η δήλωση παρά μόνο έγινε για να βγάλει ο ιδιοκτήτης μία άδεια μικρής κλίμακας εξωτερικών χρωματισμών και ήθελε ο μηχανικός τότε να είναι όλα τακτοποιημένα (τρομάρα του) οπότε του βάρεσε και μία τακτοποίηση άρπα κόλα και την ανέφερε μόνο στην τεχνική έκθεση της ΕΕΜΚ. Σήμερα ο ιδιοκτήτης με καλεί να τακτοποιήσω για να πουλήσει. Αν πάρω την παλιά δήλωση και την ανοίξω θέλει ΣΥΠΟΘΑ λόγω μεταβολής προστίμου άνω του 20% και δεν θα τελειώσουμε ποτέ... Αν λέω εγώ τώρα κάνω το εξής.... 1) πάρω στο όνομα μου τη δήλωση του άλλου μηχανικού, την πάω από περαίωση σε υπαγωγή, της αλλάξω τα στοιχεία ιδιοκτήτη, διεύθυνση κτλ κτλ και την κάνω δήλωση "ζομπι" και την αφήσω σε υπαγωγή. Δηλαδή ουσιαστικά έμμεσα την "ακυρώσω". 2) Φτιάξω μία νέα σωστή δήλωση με όλες τις παραβάσεις. Είμαι καλυμμένος ? Κάνω κάτι παράνομο ? Ποιος θα βρει την παλιά αυτή δήλωση ? Δεν θα είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ η παλιά δήλωση ?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Friday at 03:33 μμ Δημοσιεύτηκε Friday at 03:33 μμ Έχεις ήδη ένα ακίνητο "φακελωμένο" χωρικά μέσω της υφιστάμενης δήλωσης Ν. 4495/17 η οποία εμφανίζεται με τον Α/Α και τον ηλεκτρονικό κωδικό της (συνεπώς εύκολα ανιχνεύσιμη) στην ΕΕΔΜΚ που εκδόθηκε. Ένας συνάδελφος που θα προβεί σε τεχνικό έλεγχο ακινήτου για οποιοδήποτε σκοπό (πχ αγορά, δανειδότηση κλπ) θα ζητήσει την αλληλουχία των πράξεων που αφορούν το ακίνητο και θα κατεβάσει από το σύστημα δηλώσεων του ΤΕΕ για να ελέγξει το ταυτόσημο της δήλωσης. Η γνώμη μου είναι να δεις ποιες είναι οι αυθαιρεσίες που δεν τακτοποιήθηκαν και αν μπορούν σήμερα είτε να ρυθμιστούν, είτε να νομιμοποιηθούν. Αν πρόκειται να γίνει συμβολαιογραφική πράξη, δες και τις επιλογές που σου δίνει ο νόμος 5142/24.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Friday at 03:39 μμ Δημοσιεύτηκε Friday at 03:39 μμ 1 ώρα πριν, nik said: ...Αν λέω εγώ τώρα κάνω το εξής.... Να μην το κάνεις! Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Ποιό εύκολο είναι να περάσεις ΣΥΠΟΘΑ κ.λπ. Χρεώνεις τον εξυπνάκια ιδιοκτήτη αναλόγως (ακόμα και υπερδιπλάσια αμοιβή) για να καταλάβει τη βλακεία που έκανε κι εσύ να βγάλεις τα σπασμένα του extra χρόνου - εργασίας κ.λπ. Δεν υπάρχει άλλη νόμιμη λύση...
nik Δημοσιεύτηκε Friday at 04:24 μμ Δημοσιεύτηκε Friday at 04:24 μμ @Pavlos33 @ΙΑΣΟΝΑΣ Θα επιμείνω λίγο. Καταρχάς δεν φταίει πιστεύω ο ιδιοκτήτης. Δεν νομίζω να του είπε να μην δηλώσει κάτι. Απλά μου φαίνεται ο μηχανικός ( και από την ποιότητα των σχεδίων ) ότι έκανε πρόχειρη δουλειά. Ήταν μεγάλος, βαριόταν και απλά δήλωσε κάποια χοντρά για την άδεια μικρής κλίμακας. Εγώ έφερα τοπογράφο, έκανα πλήρη αποτύπωση και βρήκα ένα σωρό πράγματα. Η/Χ κλειστούς, στο υπόγειο διαμέρισμα, στο δώμα διαμέρισμα κτλ Δεν θέλω να "τιμωρήσω" κάποιον. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου. Ούτε το κράτος θα κλέψουμε, ίσα ίσα πρόστιμα θα πληρώσουμε. Οκ θα υπάρχει μία άλλη δήλωση 4495 που θα αναφέρεται σε μία άδεια μικρής κλίμακας που αφορούσε εργασίες χρωματισμών...!! Μιλάμε δεν το βρίσκει κανείς αυτό... και αν το βρει τι λεει ? Τίποτα. Θα ακυρωθεί η ΕΕΜΚ ? Ε και ? Αυτό με το ΣΥΠΟΘΑ πως θα γίνει και θα περιμένει ο άλλος που θέλει λεφτά άμεσα κάνα χρόνο ??! ΣΥΠΟΘΑ έχετε περάσει ? Πόσο σας πήρε ? Επίσης πως γίνεται με τον ν.5142/24 να μπορείς να κάνεις μεταγενέστερη δήλωση για ένα ακίνητο χωρίς ΣΥΠΟΘΑ αλλά αν δεν έχει γίνει συμβόλαιο να μην μπορείς και να πρέπει να πας ΣΥΠΟΘΑ ?! Θέλω έναν πιο σοβαρό λόγο για να μην το κάνω αυτό.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Friday at 04:32 μμ Δημοσιεύτηκε Friday at 04:32 μμ Συμφωνώ με ΙΆΣΟΝΑ. Δυστυχώς το ΣΥΠΟΘΑ αργεί όπως γνωρίζεις. Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις τα δικά σου τότε μην ρωτάς εδώ, διότι ξέρεις ποια θα είναι η απάντηση (αυτή δηλαδή που πήρες). 1
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Saturday at 03:23 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 03:23 μμ nik, μεγάλο παιδί είσαι, κάνε ό,τι σε φωτίσει ο ΜΑΤΣ... 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα