GriGaS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2018 Βάσει της ΤΟΤΕΕ προκύπτει πως το ελάχιστο ποσοστό φορτίου κάλυψης ΖΝΧ από ηλιακά είναι 60%, άρα σε περιπτώσεις που βάζουμε ηλιακό συλλέκτη στο εξοικονομώ θα πρέπει να καλύπτει τα φορτία αυτά. Ισχύει ότι ο υπολογισμός του φορτίου κάλυψης μπορεί να γίνει από τις καταναλώσεις του κτιρίου όπως φαίνονται στο παρακάτω screenshot? 13.3 / (13.3 + 7.4) = 64.25% Link to comment Share on other sites More sharing options...
spapako Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2018 (edited) Εγω καταλαβαίνω 13,3/16,1Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Διαβάζοντας το 5.8.1 της ΤοΤΕΕ 1, μιλάει για 60% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης ΖΝΧ, οπότε μάλλον είσαι σωστός Edited Μάρτιος 16 , 2018 by spapako Link to comment Share on other sites More sharing options...
george68 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2018 13.3 / (13.3 + 7.4) = 64.25% αυτο ειναι σωστο γιατι κανει μονο του το προγραμμα τους επιμερισμους ανα εποχη ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Αυτό βέβαια είναι ένα μπαρμπα κόλπο κρικρι κόλπο που το χρησιμοποιούν και εταιρίες λογισμικών. Κανονικά το ποσοστό κάλυψης προκύπει από μελέτη διαστασιολόγησης (ΤΟΤΕΕ1 ενότητα. 6.31 τελευταία παράγραφος): Για τη μελέτη διαστασιολόγησης (σχεδιασμού) ενός συστήματος ηλιακών συλλεκτών, ο μελετητής μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες μεθοδολογίες, όπως η ωριαία προσομοίωση λειτουργίας του συστήματος, οι μέθοδοι που αναφέρονται στο πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 15316.4-3:2008, η μέθοδος καμπυλών f των S. Klein, W.A. Beckman και J.A. Duffie που αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο του Wisconsinή οποιαδήποτε άλλη αναγνωρισμένη αναλυτική ή μη μέθοδο η οποία εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Στην περίπτωση τυποποιημένων συστημάτων ηλιακών συλλεκτών όπως είναι τα θερμοσιφωνικά, για τη διαστασιολόγηση τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (π.χ. ποσοστό ηλιακής αξιοποίησης) που δίνει ο κατασκευαστής, εφόσον είναι διαθέσιμα. >> (Το ποσοστό ηλιακής αξιοποίησης δεν θα το βρείτε πουθενά διαθέσιμο, γιατί αν έχω καταλάβει καλά με την προσωπική μου εμπειρία, δεν είναι δυνατόν να είναι διαθέσιμο αλλά πρέπει να υπολογίζεται σε κάθε εφαρμογή.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 (edited) και νομίζω ότι ο παραπάνω τρόπος ο μπακαλίστικος βγάζει σε έναν καλό ηλιακό στην Αθηνα, πολύ χειρότερα απότελέσματα από τα πραγματικά. Παντως ο ΚΕΝΑΚ λέει για τα ριζικώς ανακαινιζόμενα στα υφιστάμενα, όχι σε όλα. Ηλία νομίζω με αυτο δεν συμφωνείς έτσι? γιατί όμως? Edited Μάρτιος 18 , 2018 by katrmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Δεκτά όλα αυτά. Σε τυχοντα έλεγχο είμαστε καλυμμένοι με το αποτέλεσμα που έδωσα στο πρώτο ποστ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Είναι τόσα που προέχει να ελέγξουν που δεν νομίζω να σε μέμψουν γι αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_61 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Παρ.5.8.1.1. ΤΟΤΕΕ1 : "Το ποσοστό του ηλιακού μεριδίου σε ετήσια βάση για το κτήριο αναφοράς, λαμβάνεται 15% επί των αναγκών για Ζ.Ν.Χ." Στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ στη καρτέλα "Αποτελέσματα" -> "Απαιτήσεις κατανάλωση" στην επιλογή "Κτίριο αναφοράς", αν κάνεις την παραπάνω "μπακαλίστικη" πράξη θα βγάλεις 15%. Επομένως για ένα απλό ηλιακό θερμοσιφωνικό σύστημα είναι μια καλή και γρήγορη προσεγγιστική μέθοδος αν και συμφωνώ ότι είναι "μπακαλίστικη". Link to comment Share on other sites More sharing options...
george68 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 και το ιδιο το εξοικονομο ειναι χειροτερο απο μπακαλιστικο μην κοιτας που καποιοι φοβουνται να κανουν ΠΕΑ με μια μικρη ή μεγαλυτερη παρανομια ( ξερω μηχανικο που εχει καμια 30πεα απο την αθηνα και τα φτιαχνει στην επαρχεια ) ... πιστευω οτι και ο ελεγχος περα απο τις ηλεκτρονικες διασταυρωσεις που εκει χρειαζεται προσοχη δεν θα ειναι σοβαρος οσο αφορα τον ηλιακο ειναι μια καλη μεθοδο για να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο για οσους αγχονονται .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2018 Παντως ο ΚΕΝΑΚ λέει για τα ριζικώς ανακαινιζόμενα στα υφιστάμενα, όχι σε όλα. Πάντως κανείς δεν σχολιάζει αυτο? Ολοι έχετε ριζικη ανακαίνηση ή το θεωρείτε λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα