AristidisZ Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Ερώτηση: Αν πληρώσω εγώ το παράβολο (με τα στοιχεία του πελάτη) δημιουργείται κάποιο πρόβλημα ; Θεωρώ πως όχι, σκέφτομαι απλά να τα ενσωματώνω στην τιμή και να τελειώνει το θέμα...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 (edited) Καλό είναι να μην πληρώνουμε εμείς (με κινήσεις που να φαίνονται από τους λογαριασμούς μας --επαγγελματικούς, προσωπικούς, κλπ) πληρωμές παραβολών ή άλλων υποχρεώσεων τρίτων που εμφανίζονται φορολογικά στο taxis σε ΑΦΜ διαφορετικό από το δικό μας. Να το θέσω αλλιώς. Αν κάποιος σου έδινε στο χέρι τα χρήματα 1.000€ για το ΦΠΑ το δικό του, θα του το πλήρωνες εσύ μέσω e-banking από τον όποιο λογαριασμό σου? Αν παρά ταύτα θέλουμε να το πληρώσουμε εμείς το παράβολο, η πληρωμή του μπορεί να γίνει μέσω κάποιου μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών που έχουν οι τράπεζες και που πρακτικά φαίνεται ότι η κίνηση έγινε από μέρους του ... και ενσωμάτωσέ το στην τιμή όπως λες. Edited Μάιος 14 , 2018 by georgegaleos
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Καλά θα βάζω έναν φίλο λογιστή να τα κόβει και να τα πληρώνει
katrmp Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 2 ώρες πριν, georgegaleos said: Αν παρά ταύτα θέλουμε να το πληρώσουμε εμείς το παράβολο, η πληρωμή του μπορεί να γίνει μέσω κάποιου μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών που έχουν οι τράπεζες και που πρακτικά φαίνεται ότι η κίνηση έγινε από μέρους του ... και ενσωμάτωσέ το στην τιμή όπως λες. υπάρχει κάποια τράπεζα που το μηχανημα αυτοματων συναλλαγων πληρώνει e- paravolo. Δεν νομίζω, είχα γυρίσει όλες μιά μέρα. Μήπως έβαλαν? Διοτι στο γκισε παίρνουν και 1,5 Ε
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 (edited) Έχεις δίκιο, δεν υπάρχει η διαδικασία. Δεν το είχα προσέξει. Συγνώμη. Προσωπικά την διαδικασία την αναλαμβάνει ο πελάτης. Εξηγώ στον πελάτη την νέα κατάσταση και τέλος. Η πιθανότητα να "γκρινιάξει" σε εμάς είναι (πάντα κατά την μέχρι τώρα εμπειρία από την νέα κατάσταση) μηδενική. Τώρα αν θέλω να τον εξυπηρετήσω, το εκδίδω και του το στέλνω να πάει να το πληρώσει με όποιον τρόπο θέλει. Edited Μάιος 14 , 2018 by georgegaleos
ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2018 (edited) Δυστυχώς εγώ το παράβολο το εκδίδω στο όνομα του ιδιοκτήτη και το πληρώνω εγώ. Του χρεώνω 5 € παραπάνω και του δίνω το παράβολο μαζί με το πιστοποιητικό. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα έχει καταρεύσει το gsis και δεν εκδίδονται παράβολα και κατά συνέπεια ούτε ενεργειακά πιστοποιητικά. Δηλαδή για να βγάλουμε το μεροκάματο του τρόμου από τα ενεργειακά τελικά πρέπει να προσευχόμαστε να λειτουργούν ταυτόχρονα το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, και το gsis και το buildingcert. Αν κάποιο μια μέρα δεν δουλεύει δεν μπορούμε ούτε εμείς να δουλέψουμε. Edited Μάιος 17 , 2018 by ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.
anvar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2018 γεια σας θέλω να βγάλω ένα παράβολο για ένα ΠΕΑ αλλά είναι πολλοι ιδιοκτήτες. Μπορώ να το βγάλω σε έναν μόνο?
ΛΙΑΚΟΣΛΙΑΚΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2018 (edited) Ναι το παράβολο εκδιδεται στο όνομα τους ενός των ιδιοκτητών Edited Ιούλιος 6 , 2018 by hkamp 1
tsigalkos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2018 αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα με τα παράβολα σήμερα; μου βγάζει σφάλμα σε 2 που έχω πληρώσει
καγιαννης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2019 Αν βγάλεις 2ο ενεργειακό στο ίδιο ΑΦΜ ιδιοκτήτη την ίδια μέρα δεν σου ζητάει το σύστημα 2ο παράβολο μπορώ να βγάλω το 2ο ΠΕΑ χωρίς 2ο παράβολο ή θα έχω πρόβλημα?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα