Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηχομόνωση


nxanth

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σκεφτόμαστε την ανακαίνιση στο σπίτι της φωτογραφίας. Ενα πολύ σοβαρό θέμα είναι η φασαρία και από τους δύο κεντρικούς δρόμους, και από την Αχαρνών αλλά, κυρίως από την Δεκελείας.

Υπάρχει τρόπος, ίσως με κάποια ηχοπετάσματα, να μειωθεί αρκετά ο θόρυβος;

Εσωτερικά είμαστε οκ, υπάρχουν διπλά τζάμια. Αλλά το καλοκαίρι; Μπορεί να γίνει εξωτερικά με κάποιο τρόπο η απομόνωση της φασαρίας;

Ευχαριστώ!

GRIGORIOU.jpg

Edited by nxanth
Link to comment
Share on other sites

το εννοει ξεκαθαρα ο ανθρωπος.

 

nxanth δεν μπορω να σκεφτω εναν πρακτικο τροπο που να βαλεις εξωτερικη ηχομονωση στην ιδιοκτησια σου και να δουλεψει ικανοποιητικα.

μια ενεργοβορα λυση (αλλα και με αλλα μειονεκτηματα) ειναι το κλεισιμο  των κουφωματων και η ηπια λειτουργια κλιματισμου.

Link to comment
Share on other sites

56 λεπτά πριν, maneni said:

το εννοει ξεκαθαρα ο ανθρωπος.

Εντάξει, μη βαράς.

 

Όπως λέει και ο συνάδελφος παραπάνω δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος. Το ότι το κτήριο είναι εκτεθημένο από προς τους δύο αυτούς δρόμους, δεν βοηθάει, αν και σωστά λες ότι κυρίως το πρόβλημα είναι η Δεκελείας. Από την πλευρά της Αχαρνών, απέναντι από τον Σκλαβενίτη, έχεις κάποια υψομετρική διαφορά που βοηθάει στο να μην σου έρχεται όλος ο θόρυβος, όπως βοηθάει και η ύπαρξη κάποιων δέντρων στο χώρο του πάρκου και του σχολείου.5acf7dbd1342b_.thumb.JPG.1d9c6e3cce02634a8370370c12b5df71.JPG

Τα ηχοπετάσματα για να λειτουργήσουν ικανοποιητικά πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πηγή του θορύβου. Το να μπουν ηχοπετάσματα στην Αχαρνών και τη Δεκελείας δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα, όπως πρακτκό δεν είναι και το να κλείσεις και το μπαλκόνι σου.

Οποιαδήποτε λύση τοπικής ηχομόνωσης (π.χ πάνελ) ακυρώνεται από τη στιγμή που θα ανοίξεις το παράθυρο για να αεριστεί το σπίτι. Ο θόρυβος θα μπει από το ανοιχτό παράθυρο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.