Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, συνδυαστική ερώτηση (και) για ανάρτηση σε ΗΤΚ
ο.ι. υπογείου σε πολυκατοικία με άδεια 1966, έχει λάβει οριστική εξαίρεση με 720/77 για την αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία.

Ο προβληματισμός μου είναι ότι η αρχική άδεια παρουσιάζει διαμερισμάτωση σε σχέση με σύσταση 1967 και 720/77 .
Ο 720/77 απεικονίζει δηλαδή σωστά τα όρια της ο.ι. -με μια μικροδιαφορά εσωτερικών διαρρυθμίσεων.

Θα κάνατε υπαγωγή για τη διαμερισμάτωση (Κατ 1);
Η εφόσον δεν υπήρχε ως κόνσεπ αυτή η παράβαση τότε, και η απεικόνιση των ορίων της ο.ι. ταυτίζεται με τη σημερινή θα ήταν περιττή κίνηση, (μιας και δεν απαιτείται υπαγωγή στον 4495 για ρυθμισμένα οριστικά ακίνητα με 720/77); 

υ.γ. το σκέφτομαι επιπλέον και για να αποκατασταθεί και η αλλαγή διαρρύθμισης σε σχέδιο και να έχουν μία καθαρή κάτοψη στην ταυτότητα για μεταβίβαση, μιας και ενημέρωση αδείας μοιάζει υπερβατική κίνηση σε αυτή την περίπτωση.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, η διαμερισμάτωση αφορά αλλαγή του περιγράμματος της ιδιοκτησίας σε σχέση με όμορες ή κοινόχρηστα. Αν είναι όντως έτσι, τότε προφανώς έχει αλλάξει και η επιφάνεια της α.χ., οπότε χρειάζεται εκ νέου υπαγωγή στο 4495 με το σωστό εμβαδό της αλλ. χρήσης.

Αν τελικά έχεις μόνο διαφορές στην εσωτ. διαρρύθμιση και όχι κάτι άλλο αφού ελέγξεις εκ νέου το ακίνητο, τότε καλύπτεσαι και με απλή ενημέρωση της έντυπος άδειας απο το σύστημα του τεε, για να έχεις ενημερωμένη κάτοψη με το barcode. Προσωπικά δεν ανεβάζω νέα κάτοψη αποτύπωσης μόνο στην ΗΤΚ γιατί δεν συνδέεται με κάποια πράξη.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Kαλησπέρα @akis73 και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλλαγή χρήσης του 720/77 έχει το σωστό εμβαδόν (με 2% απόκλιση) με την πραγματκότητα και με τη σύσταση. Ο 720/77 απεικονίζει δηλαδή σωστά τα όρια της ο.ι. όπως ήδη ανέφερα. Από την άποψη της επιφάνειας, η υπαγωγή δεν θα χρειαζόταν.

Σε σχέση με την Ο.Α., έχουν συνενωθεί -πρώην- αποθήκες και έχει αλλάξει η σχέση με τον κοινόχρηστο διάδρομο που οδηγεί σε αυτήν.  +Η σύσταση γίνεται ένα χρόνο αργότερα από την Ο.Α. και απεικονίζει τις (όμορες) ιδιοκτησίες και τα κοιν/στα στη σημερινή τους κατάσταση.
Ποιά πολεοδομική όμως πράξη δικαιολογεί την αλλαγή στα όρια της αποθήκης/κατοικίας της Ο.Α.; Εννοώντας ότι ο 720/77 δεν επέλυε τέτοιου είδους διαφορές, και η οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση έχει γίνει για την αλλαγή χρήσης -με τη σωστή επιφάνεια, και στην απεικόνιση σε σχέδιο με τα σωστά όρια. 

Ναι, ούτε εγώ θα ανέβαζα απλή κάτοψη αποτύπωσης χωρίς σύνδεση με πράξη, εξού και η αναρώτηση για τη σωστή διαχείριση: Δικαιούμαι να κάνω ενημέρωση έντυπης άδειας - εφόσον στην άδεια έχουμε άλλο περίγραμμα, δεν υφίσταται η αποθήκη/κατοικία όπως στην επόμενη πράξη της ρύθμισης με 720/77; 'Η λόγω έλλειψης τέτοιας δυνατότητας, η καλύτερη διαχείριση να είναι τελικά η ένταξη σε 4495/17 κατ.1;

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο!

Edited by sour
Δημοσιεύτηκε

@sour Kαλησπέρα. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές εδώ στο φόρουμ, ρυθμίσεις Νόμων 720/77 και 1337/83 συνήθως έχουν λάθη και παραλείψεις. Αφετέρου, η υπαγωγή στους νόμους αυτούς δεν έδινε οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση παρά μόνο αναστολή κυρώσεων, μέχρι τα αυθαίρετα να κριθούν οριστικά. Επομένως, η ένταξη στο ν.4495/17 είναι απαραίτητη για την Δ.Δ αλλά και για να λάβει ο ιδιοκτήτης την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (κατηγορία 1 ή 2)

• Like 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση @Pavlos33, έχω πολλές φορές βρεθεί σε τέτοιες περιπτώσεις και έχω κάνει ένταξη, η διαφορά αυτή τη φορά ήταν η μη απόκλιση σε διαστάσεις ιδιοκτησίας από τη δική μου καταμέτρηση και η παρουσία σφραγίδας "Οριστικής μη κατεδάφισης", που δεν έχω δει πολλές φορές για να είμαι ειλικρινής. 
image.png.ecc5a857869f9ea5b319485e371e1be1.png

Για τη διαμερισμάτωση συμφωνώ και αναρωτιόμουν αν η μη υποχρέωση υπαγωγής ουσιαστικά καλύπτει και μια τέτοια περίπτωση.

Edited by sour
Δημοσιεύτηκε

Η δεύτερη σφραγίδα (2η δήλωση) που έβαζε η υπηρεσία έγραφε αυτό που έχεις βάλει σε πλαίσιο. Μη το συγχέουμε με την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση καθώς είναι μια διαφορετική πολεοδομική έννοια. Εμεις χρειαζόμαστε την οριστική εξαίρεση, η οποία λαμβάνεται εύκολα με νέα ένταξη στο ν. 4495. Αν όμως θέλεις σώνει και καλά να μην κάνεις υπαγωγή το τμήμα του χώρου του οποίου η υφιστάμενη κατάσταση ταυτίζεται με αυτή που είχε αποτυπωθεί στο Ν. 720/77, τότε θα ρυθμίσεις τις διαφορές. Επεκτάσεις, λοιπές παραβάσεις , Δ.Δ κλπ. Θα έχεις όμως και ένα ιδιόμορφο καθεστώς στο ακίνητο. Ένα μεγάλο μέρος του να τελεί υπό αναστολή κυρώσεων (ν. 720/77) και ένα άλλο να εξαιρείται οριστικά από την κατεδάφιση. Αυριο πάει ο πελάτης σου σε τράπεζα να ζητήσει δάνειο. Μάντεψε την εξέλιξη...

• Like 2
Δημοσιεύτηκε
15 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

.......η υπαγωγή στους νόμους αυτούς δεν έδινε οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση παρά μόνο αναστολή κυρώσεων, μέχρι τα αυθαίρετα να κριθούν οριστικά....

Ολόσωστα!!!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.