Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτηση για εκδοση αδειας.


Recommended Posts

Καλημέρα σας. Θα ήθελα μια βοήθεια εάν κάποιος γνωρίζει. Σε περιοχή νατουρα 2000 έχει κατατεθεί φάκελλος για έκδοση οικοδομικής άδειας το 2011 σε αγροτεμάχιο με πρόσοψη σε επαρχιακή οδό κατά παρέκκλιση (κάτω των 4 στρεμμάτων) πριν την ισχύ του νόμου. Η παρ. 5 του άρθρου 21 του Ν. 3937/2011 (νατουρα) προέβλεπε πως θα εκδιδόταν λοιπον με τις προισχύουσες διατάξεις. Ο φάκελλος αυτός ελέγχθηκε, σημειώθηκε μία παρατήρηση για το σχέδιο (δεν αποτυπωνόταν το όριο απαλλοτρίωσης της εθνικής οδού και τα απαιτούμενα 20 μ από τον άξονα) και έκτοτε παρέμεινε στην πολεοδομία χωρίς ο πολίτης να ειδοποιηθεί ποτέ και χωρίς περαιτέρω ενέργεια και απο μέρους του. Η ερώτηση μου έχει λοιπόν να κάνει με το αν αυτή η άδεια σήμερα εκδίδεται (εάν μπορεί να συμπληρωθεί ο φάκελλος με το σωστό σχέδιο, να προχωρήσει ο έλεγχος και η άδεια αυτή να εκδοθεί) με βάση την διάταξη του ν-4067/12 αρθ.47Α (α 27 Ν.4122/13) που αναφέρει πως αν μέχρι την ημερομηνία ενάρξεως το0υ Ν.4067/12 (ΝΟΚ) έχει υποβληθει φακελλος για την έκδοση αδειας σύμφωνα με τον ν. 1577/1985 (ΓΟΚ) ως τροποποιήθηκε κατά παρέκκλιση από οποιαδήποτε άλλη διάταξη η προθεσμία έκδοσης παρατείνεται εώς 30-04-2018 σύμφωνα με τις παρατάσεις που έχουν δοθεί-η τελευταία με το α. 28 του ν. 4513/2018. Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Να σημειωθεί πως αν η παραπάνω απάντηση είναι θετική τότε θα ήθελα να μου πείτε και με ποιον τρόπο θα εκδοθεί , με τον παλαιό ή τον νέο μιας και ο ν.4030/2011 αρ.45 παρ 3 φαίνεται να προβλέπει πως με τον παλαιό τρόπο ήταν δυνατόν μέχρι 31-12-2016. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν ενθυμούμε καλά ο φάκελος έπρεπε να είναι ήδη πλήρης μέχρι την εμφάνιση αυτού του νόμου που αναφέρεις (της αγαπημένης μου μπιρπίλου). Ο δικός σου ο φάκελος δεν ήταν, απ' ότι φαίνεται, ποτέ πλήρης. Μας γράφεις μόνο για το εμβαδόν του γηπέδου και καθόλου, ας πούμε, για τις διαστάσεις των πλευρών. Μας γράφεις ακόμη πως στο τοπογραφικό δεν σχεδιάστηκε το όριο της απαλλοτρίωσης του υφιστάμενο δρόμου. Αυτό είναι πολύ βασικό γιατί αυτό είναι αυτόματα και η φάτσα του γηπέδου (εγώ υποψιάζομαι γιατί δεν το έδειξαν. Ασ' όμως το καλύτερα!!).

Πως μπορούμε λοιπόν να ξέρουμε, σε ένα ατελές τοπογραφικό διάγραμμα και με την προυπόθεση ότι το κτίσμα πρέπει να μπει και σε κάποια ορισμένη απόσταση από άξονα του δρόμου και συγχρόνως να αφήσει και κάποιες αποστάσεις από το πίσω και πλάγια όρια, υπάρχει όντως αυτή η δυνατότητα της σχεδίασης αυτού του κτίσματος .????? 

...... 6-7 χρόνια και κανείς δεν τελείωσε αυτό το τοπογραφικό?? Κάτι θα ήξεραν οι άνθρωποι !

.....Ε! είναι και ένας άλλος νομικός στην παρέα μας , ο Δημήτρης, που του αρέσουν , όπως λέει, τα ζαρζαβατικά !...Και τα κρεμμυδάκια! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.