Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διέλευση Σωλήνα Φ. Αερίου-Εκτός Κτιρίου Εντός Εδάφους


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους,

διαβάζοντας τον κανονισμό εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500mbar (ΦΕΚ 976/28-3-2012 και Αριθμ. Δ3/Ά/οικ.6598), προσπαθώ να καταλάβω εάν μπορεί κανείς να αποφύγει τις συγκολλήσεις στην υπόγεια όδευση. Πιο συγκεκριμένα στο παράρτημα 9, Π9.2.1.1.1 (Σωληνώσεις εκτός κτιρίου εντός εδάφους/Χαλυβδοσωλήνες και στοιχεία σύνδεσης από κοινούς χάλυβες/ Σωληνώσεις) αναφέρει σαφώς ότι οι μεσαίου τύπου Μ επιτρέπονται μόνο με συγκολλητές συνδέσεις, ενώ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο για βαρέως τύπου Η. Δηλαδή αν τοποθετηθούν βαρέως τύπου Η μπορεί να γίνει σύνδεση μόνον με κοχλιωτές συνδέσεις και φλάντζες (με τα συνοδευόμενα πρότυπα);

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παλιότερα (με το προηγούμενο ΦΕΚ) ήξερα οτι βιδωτός γαλβανιζε σωλήνας εντός εδάφους δεν επιτρέπεται. Στην Π9.2.1.2 στα στοιχεία σύνδεσης αναφέρει οτι επιτρέπονται β) Στοιχεία για κοχλιωτές συνδέσεις κτλ, σαν να δεχεται δηλαδη τέτοια εξαρτήματα για κοχλιωτές συνδέσεις,. Φυσικά και να επιτρέπεται λογικά δεν μπορεις απλα να βάλεις γαλβανιζέ χαλυβδοσωλήνα έτσι μέσα στο έδαφος. "Θα χρειαστεί αντιδιαβρωτική προστασία . Δες Π9.4.2.1. Σε υπόγεια συγκολλητά με μαύρο χαλυβδοσωλήνα συγκολλητό βάζουμε ασφαλτικό επίστρωμα και διπλή στρώση ταινία ΡΕ.

Το  μόνο με συγκολλητές συνδέσεις για τις μεσαίου τύπου Μ δεν σημαίνει κατα την γνωμη μου οτι δεν επιτρέπονται συγκολλητές συνδέσεις σε βαρεου τύπου Η. Νομίζω το κάνεις λάθος στην ερμηνία. Παντως για αρκετά μέτρα υπόγειου θα σου πρότεινα να βάλεις σωλήνα ΡΕ κίτρινο.

Edited by tzitzikas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.