Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια καθαίρεσης υαλοπινάκων


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Εχω μια περίπτωση ενός κτιρίου όπου στο ισόγειο υπάρχει ταβέρνα η οποία δεν λειτουργεί.Περιμετρικά υπάρχει σιδερένιο πλαίσιο με τζαμαρίες οι οποίες πρόσφατα έσπασαν και επίσης τα σιδερένια πλαίσια έχουν διαβρωθεί (σαπίσει ) και τίθεται θέμα ασφαλείας.

Σ'αυτη την περίπτωση τι είδους άδεια απαιτήται για να απομακρυνθούν τα πλαίσια και τα υπόλοιπα τζάμια ?Να διεκρινήσω οτι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν ξανά με καινούργια.

Εμπλέκεται η πολεοδομία ή μπορεί να δώσει άδεια και η αστυνομία η άλλη υπηρεσία? Το ρωτώ αυτό διότι η αρχική άδεια του κτιρίου ήταν για κατοικίες η οποίες κτίστηκαν μερικώς ( Α' οροφος ), μεταγενέστερα εκδόθηκε άδεια για το μαγαζί στο ισόγειο (αλλαγή χρήσης ? ) και σε τρίτη φάση συντάχθηκε ξανά συμβόλαιο οριζοντίων ιδιοκτησιών όπου το ένα μέρος της επιφάνειας του μαγαζιού μετατράπηκε σε κατοικία (επικαλούμενοι οι συνιδιοκτήτες την αρχική άδεια η οποία μάλλον δεν ανανεώθηκε ).Σε τέταρτη φάση προστέθηκε στέγη ( πάλι με επίκληση της αρχικής άδειας και με αλλαγμένα τα αρχικά σχέδια ).

Σαφώς υπάρχουν πολλές πολεοδομικές παραβάσεις και ο σκοπός είναι να απομακρυνθούν τα πλαίσια και τα τζάμια διότι έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται οι περίοικοι για την επικινδυνότητα.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι δεν κατάλαβα. Θα αφαιρέσετε την τζαμαρία και θα το αφήσετε ανοιχτό;;;

 

Τέλος πάντων...

Θες άδεια από την Πολεοδομία.

Στην Πολ.Αθηνών που γνωρίζω από μια παρόμοια περίπτωση ισχύουν τα εξής:

 

1) Δεν πρόκειται για άδεια κατεδάφισης αλλά για άδεια καθαίρεσης (πχ υαλοπινάκων ή ό,τι άλλο πρόκειται να αφαιρεθεί.)

2) Αφού δεν θέλετε να αντικαταστήσετε τους υαλοπίνακες δε μπορείς να πας με "επικίνδυνα-ετοιμόρροπα" γιατί σου εγκρίνουν κάποια προσωρινά μέτρα ασφαλείας και μετά πρέπει να κάνεις αντικατάσταση/ενίσχυση κλπ. Έρχονται και για αυτοψία απ'όσο ξέρω.

 

Οι μαιμουδιές που έγιναν στα συμβόλαια δεν έχουν σχέση με την Πολεοδομία. Εκεί θα μιλάς μόνο βάσει των αδειών που έχουν εκδοθεί. Άρα έχεις κατάστημα στο ισόγειο και κατοικίες στον όροφο.

 

Αφού θα αναγκαστείς να βγάλεις κανονική άδεια για τις καθαιρέσεις, δες μήπως μπορείς να τακτοποιήσεις και όλες τις αυθαιρεσίες στην ίδια άδεια.

 

Επίσης θα χρειαστείς άδεια κατάληψης πεζοδρομίου αν χρησιμοποιήσεις ικριώματα στο πεζοδρόμιο. Και άδεια από την Τροχαία αν κάνεις και κατάληψη οδοστρώματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.