Angelosss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2009 Καλησπέρα σε όλους κατ' αρχάς, Με αφορμή κάποια συζήτηση που είχα με συναδέλφους σχετικά με τις φέρουσες τοιχοποιίες, είπαμε να αναφέρω κάποια γενικά στοιχεία αλλά και τις εντυπώσεις μου, από το λογισμικό Strand7. Το συγκεκριμένο λογισμικό δημιουργήθηκε, αν δεν κάνω λάθος, στο πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ. Προσωπικά το χρησιμοποίησα στην Ιταλία - εκεί λέγεται Straus7 - κυρίως για τη μελέτη γεφυρών αλλά και για συνήθη κτίρια. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, πρόκειται για πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων, τύπου plate με διάφορες επιλογές όσον αφορά το νούμερο πλευρών, τύπου brick - εξάεδρα - επιτρέποντας ταυτόχρονα και την παράλληλη εισαγωγή γραμμικών στοιχείων. Γενικά είναι έυκολο στη χρήση του, με πολύ καλά manuals και πιστεύω αρκετά φιλικό προς το χρήστη. Μπορείς να εισάγεις μοντέλα από AutoCad 2d και 3d, όχι χωρίς κάποια μικροπροβληματάκια όσον αφορά τα δεύτερα, προβλήματα όμως που γενικά λύνονται πολύ εύκολα. Το πρόγραμμα έχει φυσικά και δικά του εργαλεία (σε ικανοποιητικό βαθμό) για τη γεωμετρία και την προσομοίωση της κατασκευής. Είναι αρκετά "σοφιστικέ" και δίνει πραγματικά πολλές επιλογές στο χρήστη του. Σου δίνει τη δυνατότητα να προσομοιώσεις δύσκολες κατασκευές και είναι πολύ αξιόπιστο. Έχει ένα σχετικά ευρύ πεδίο επιλογών όσον αφορά τη δυναμική ανάλυση και γενικώς είναι αρκετά γρήγορο στην επίλυση. Στην τοιχοποιία π.χ. που χρειάστηκε να κάνω μια μελέτη σε ένα πέτρινο, όρισα άνετα για τα υλικά μου ένα κριτήριο θράυσης Mohr - Coulomb με τις αντίστοιχες γωνίες τριβής κ.λ.π. με πραγματικά ρεαλιστικά αποτελέσματα.. Με τεράστια βιβλιοθήκη υλικών, το χρησιμοποίησα επί το πλείστον για μεταλλικές κατασκευές. Στους τοπικούς ελέγχους ευστάθειας έκανα π.χ.τρισδιάστατα μοντέλα "shell" με πολύ καλά αποτελέσματα επίσης.. Στην Ιταλία οι συνάδελφοι το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον, νομίζω οτι πρόκειται για ένα πολύ καλό εργαλείο. Ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη για τις τυχόν γλωσσικές ανακρίβειες αλλά μετά από 6 χρόνια δουλειάς στα ξένα... τι να κάνω!!?? για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά στο επίσημο site του προγράμματος, http://www.strand7.com
iovo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Καλώς ήρθες στην πατρίδα, και σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες είσαι πολύ κατατοπιστικός.
Angelosss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Σ' ευχαριστώ, καλώς σας (ξανα)βρήκα! Τώρα μπορώ να ξεσκονίσω επιτέλους τα γυαλιά ηλίου μου για να τα βάλω ξανά, αν και θα είναι πλέον εκτός μόδας..
ENGIS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Καλησπέρα σε όλους κατ' αρχάς, Με αφορμή κάποια συζήτηση που είχα με συναδέλφους σχετικά με τις φέρουσες τοιχοποιίες, είπαμε να αναφέρω κάποια γενικά στοιχεία αλλά και τις εντυπώσεις μου, από το λογισμικό strand7. Το συγκεκριμένο λογισμικό δημιουργήθηκε, αν δεν κάνω λάθος, στο πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ. Προσωπικά το χρησιμοποίησα στην Ιταλία - εκεί λέγεται straus7 - κυρίως για τη μελέτη γεφυρών αλλά και για συνήθη κτίρια. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, πρόκειται για πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων, τύπου plate με διάφορες επιλογές όσον αφορά το νούμερο πλευρών, τύπου brick - εξάεδρα - επιτρέποντας ταυτόχρονα και την παράλληλη εισαγωγή γραμμικών στοιχείων. Γενικά είναι έυκολο στη χρήση του, με πολύ καλά manuals και πιστεύω αρκετά φιλικό προς το χρήστη. Μπορείς να εισάγεις μοντέλα από autocad 2d και 3d, όχι χωρίς κάποια μικροπροβληματάκια όσον αφορά τα δεύτερα, προβλήματα όμως που γενικά λύνονται πολύ εύκολα. Το πρόγραμμα έχει φυσικά και δικά του εργαλεία (σε ικανοποιητικό βαθμό) για τη γεωμετρία και την προσομοίωση της κατασκευής. Είναι αρκετά "σοφιστικέ" και δίνει πραγματικά πολλές επιλογές στο χρήστη του. Σου δίνει τη δυνατότητα να προσομοιώσεις δύσκολες κατασκευές και είναι πολύ αξιόπιστο. Έχει ένα σχετικά ευρύ πεδίο επιλογών όσον αφορά τη δυναμική ανάλυση και γενικώς είναι αρκετά γρήγορο στην επίλυση. Στην τοιχοποιία π.χ. που χρειάστηκε να κάνω μια μελέτη σε ένα πέτρινο, όρισα άνετα για τα υλικά μου ένα κριτήριο θράυσης mohr - coulomb με τις αντίστοιχες γωνίες τριβής κ.λ.π. με πραγματικά ρεαλιστικά αποτελέσματα.. Με τεράστια βιβλιοθήκη υλικών, το χρησιμοποίησα επί το πλείστον για μεταλλικές κατασκευές. Στους τοπικούς ελέγχους ευστάθειας έκανα π.χ.τρισδιάστατα μοντέλα "shell" με πολύ καλά αποτελέσματα επίσης.. Στην Ιταλία οι συνάδελφοι το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον, νομίζω οτι πρόκειται για ένα πολύ καλό εργαλείο. Ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη για τις τυχόν γλωσσικές ανακρίβειες αλλά μετά από 6 χρόνια δουλειάς στα ξένα... τι να κάνω!!?? για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά στο επίσημο site του προγράμματος, http://www.strand7.com Καλώς ήλθες και από μένα στην σκληρή Ελληνική πραγματικότητα.Το αντιπροσωπεύει καμμια εταιρία στην Ελλάδα?
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 @Angelosss Ευχαριστώ που απάντησες στο ερώτημά μου και άνοιξες το σχετικό θέμα. Το εν λόγω πρόγραμμα το χρησιμοποιούσαμε εν έτη 1991 στο ΑΠΘ και ακόμα και τότε που ήταν μια πολύ αρχική έκδοση είχε φοβερές δυνατότητες και τρισδιάστατα πεπερασμένα στοιχεία 20 κόμβων, μόνο που το πρόβλημα ήταν οι περιορισμένες δυνατότητες των PC της εποχής. Ακόμα έχω το εγχειρίδιο χρήσης (Strand Ver 5, January 1988 ).
Angelosss Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2009 Αν και το ξέρω ότι απαντάω με πολυυυυ καθυστέρηση (συγγνώμη αλλά είχα διάφορα τρεξίματα), θέλω να σου πω ότι με χαρά μου μοιράζομαι οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το συγκεκριμένο λογισμικό και όχι μόνο.. @engis : δυστυχώς όχι ακόμα..και σου λέω ότι πρόκειται για πανίσχυρο εργαλείο όπως επιβεβαιώνει και ο Χάρης..μόνο ότι τώρα στα vista μου βγάζει πρόβλημα..
gthomas Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2010 Γεια και απο εμένα, ειμαι καινουριος στο φορουμ, το χρεισημοποιώ και εγώ το προγραμμα και έχει όντως απεριόριστες δυνατοτητες. Σε λιγο καιρο ξεκιναω πτυχιακη με θεμα " Performance Based Earthquake Engineering" και πρεπει να κανω χρηση του Strand7. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε καποιος να με βοηθησει με αυτο στο μελλον. (Αν εχει κανει καποιος δυναμικη αναλυση με αυτο το προγραμμα)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα