Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όμορα οικόπεδα


Recommended Posts

Γεια σας! Χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθεια όσων γνωρίζουν σχετικά. Ομορρα οικόπεδα με υψομετρική διαφορά 3-4 μέτρα σε οικισμό που στερείται αποχετευτικού συστήματος ομβρίων υδάτων κ λυμάτων. Το πρόβλημα είναι το εξής:το οικόπεδο που βρίσκεται ψηλότερα διαθέτει από το 1950-60 κανάλι απορροής ομβρίων εφαπτομενο στη περίφραξη κ οικιακο βόθρο από το 1963 που στεγανοποιηθηκε το 1999.Στο αυτό οικόπεδο δεν έγινε καμία ουσιαστική αλλαγή χρησης ως προς τα κτίσματα κ τον αριθμό ατόμων που ζούνε εκεί, ως προς το σύνολο, από το 1957 που αγοράστηκε εως κ σήμερα. Το καταντι οικόπεδο το 2005 αλλάζει στέγη σε κτίσμα εντός του που εφάπτεται του τοίχου αντιστήριξης του άνωθεν οικοπέδου, κ ως προς τον τύπο, αλλάζει τη χρήση του από στάβλο σε αποθήκη γεωργική κ από το 2007 αρχίζει να ενοχλεί το πάνω οικόπεδο κ να το σέρνει στα δικαστήρια για διαρροή ομβρίων κ λυμάτων. Υπάρχει νομοθεσία που στην προκειμένη περίπτωση να υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη του κάτω οικοπέδου να λάβει μέτρα προστασίας του κτίσματος του?? Δεδομένου πως ο ιδιοκτήτης του πάνω οικοπέδου δεν έχει προκαλέσει ουδεμία εργασία στα υπάρχοντα συστήματα ομβρίων κ λυμάτων κ του γεγονότος πως ο οικισμός στερείται αποχετευτικού συστήματος??? 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που αφορά πρόβλημα σαν αυτό, που έχει υποχρεώσεις και για τους δύο όμορους.

Και αυτόν που προέρχονται τα όμβρια και αυτόν που τα παραλαμβάνει και δεν μπορεί να λυθεί έτσι με απλοϊκές ερωτήσεις (ή απλουστευμένες) σε ένα φόρουμ χωρίς να υπάρχουν όλα τα δεδομένα (σχέδια, αποτυπώσεις, τοπογραφικά, σχέδιο πόλης κλπ.).

Μόνη σου λύση αφού μάλιστα είναι και χρειάζεσαι επειγόντος βοήθεια όπως λες είναι να το αναθέσεις και σε δικηγόρο (για τα θέματα αγωγών κλπ.) και σε τεχνικό γραφείο στην περιοχή σου να κάνει αυτοψία και να έχει όλα τα δεδομένα για να σε κατευθύνουν.

Δεν είναι δεδομένο ότι σε όλα θα είναι το δίκαιο με το μέρος σου. (Διότι υπάρχει νομοθεσία που υποχρεώνει και τον άνω ιδιοκτήτη να λαμβάνει μέτρα)

 

Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας κ σας ευχαριστώ για την αμεσότητα. Εννοείται πως υπάρχει δικηγόρος κ έχει λάβει χώρα κ πραγματογνωμοσυνη ορισμένη από το δικαστήριο 2 φορές που η 2αναιρεί την 1κ γι αυτό τώρα θα στηριχτούμε κ σε ιδιώτη μηχανικό. Επίσης γνωστή η ισχύουσα νομοθεσία, όμως τι γίνεται με προϋπάρχοντα...οικιακά συστήματα ομβρίων κ λυμάτων από τη στιγμή που στερείται ο οικισμός ολόκληρος δημοτικών αποχετευσεων?? Δηλ απλά, κ να κατασκευάσουν νέα συστήματα στο πάνω οικόπεδο, δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής τους εκ νέου κάπου!!!! Αφού τα όμβρια τρέχουν από τις αυλές στους δρόμους κ στα ρέματα κτλ. Κ οι βόθροι αδειαζονται!! Συνεπώς υπάρχει κάποια νομοθεσία που να κατευθύνει τη λύση από την πλευρά του κατώτερου οικοπέδου σε συνεργασία πάντα με τον ιδιοκτήτη του άνωθεν? Κ σημειώνω πως το πρόβλημα ξεκίνησε από την ανακατασκευή της στέγης του κάτω κτίσματος γιατί προφανώς με τις λανθασμένες εργασίες ανακατασκευής, που είναι εμφανείς καθότι ξύλα στέγης προβάλλουν στην εσωθεν περίφραξη του άνω οικοπέδου, τρυπηθηκε το υπάρχον σύστημα απορροής υδάτων καθότι επίσης κατά μήκος η σκεπή ακολουθεί το σκαριφημα του καναλιού απορροής ομβρίων. Κάτι που υποστήριξε κ ο 1ος πραγνατογνωμων κ δεν έλαβε υπόψη του ο 2ος...Επιπλέον ο κάτω ιδιοκτήτης στήριξε τη στέγη στην περίφραξη αντιστήριξης των χωμάτων του άνω οικοπέδου, δηλ δεν έκτισε νέο τοίχο!!!! Κάτι που επίσης δεν έλαβε υπόψη ο 2ος πραγματογνωμων. Ολα αυτά βεβαίως υποστηρίζονται με στοιχεία κ φωτογραφίες, αλλά λόγω ισχύουσας νομοθεσίας για όμβρια κ λύματα εχουν μπλέξει οι άνωθεν ιδιοκτήτες χωρίς όμως πραγματικά να έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα. Για αυτό ζητάω συγκεκριμένα αν υπάρχει κάτι που να μπορεί να τους στηρίξει, σαν παραθυράκι στην ισχύουσα νομοθεσία που δεν έχω σκεφτεί η εντοπίσει. Κ επίσης σημειώνω πως οι άνωθεν ιδιοκτήτες εξαρχής θέλησαν να συνεργαστούν για να δοθεί λύση, κάτι που ο κάτω ιδιόκτητης απέρριπτε. 

Link to comment
Share on other sites

On 18/5/2018 at 8:54 ΠΜ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΡΑΚΗ said:

... τώρα θα στηριχτούμε κ σε ιδιώτη μηχανικό. ....

ο μηχανικός σας τι σας είπε για τα τεχνικά ζητήματα?

Με αυτά θα ξεκινήσεις ως βάση.

Link to comment
Share on other sites

On 25/5/2018 at 12:36 ΜΜ, Didonis said:

ο μηχανικός σας τι σας είπε για τα τεχνικά ζητήματα?

Με αυτά θα ξεκινήσεις ως βάση.

Ο μηχανικός των άνωθεν οικοπεδουχων στηρίζει στην τεχνική του έκθεση ξεκάθαρα την 1 πραγματογνωμοσυνη κ θα αναίρεσει τη 2 με σαφείς φυσικά αιτιολογιες. Ομως με αυτά που διαβάσαμε στην απόφαση της 2ης έφεσης που έκαναν οι κατω ιδιοκτήτες χάσαμε πάσα... Ιδέα!!!! Δε θα πω τπτ άλλο παρά απ ότι φαίνεται όλα είναι θέμα δικαστών.... Πόσο ακέραια κ με συνέπεια κάνουν τη δουλειά τους.... Anyway... Τουλάχιστον χειριζόμαστε την υπόθεση με έναν τρόπο που προτείνετε κ εσείς. Ας ελπίσουμε πως θα δικαιωθεί αυτός που πραγματικά κατηγορείται άδικα!!!! Σας ευχαριστώ κ πάλι κ συγχαρητήρια για το forum!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.