Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτες Φωτοβολταικών < 20 kW


Recommended Posts

Για να πουλήσεις ηλεκτρική ενέργεια στη ΔΕΗ έχει μια ολόκληρη διαδικασία. Όχι τόσο με πολεοδομίες. Δεν ξέρω τι έχετε στο μυαλό σας. Θα χρειαστείς σίγουρα άδεια εργασιών μικρής κλίμακας διότι θα στη ζητήσει η ΔΕΗ. Τοπογραφικά και τέτοια δεν ζητάνε εφόσον πρόκειται για αστικό περιβάλλον. Οικοδομική άδεια και συμβόλαιο πάλι θα στο ζητήσει η ΔΕΗ. Επίσης θα πρέπει να υπογράψεις Σύμβαση με τη ΔΕΗ και εν συνεχεία με το ΔΕΣΜΗΕ αν θυμάμαι καλά. Ειδικά για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, μεταξύ άλλων, τίθεται το ερώτημα ποιός θα φορολογηθεί από τα όποια έσοδα υπάρχουν από την πώληση. Ακόμα και σε μονοκατοικία όμως θα πρέπει να κάνεις κάτι με την εφορία. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχεις βιβλία πιθανόν δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Τώρα, τι ανακατεύετε το ΤΕΕ και τις αμοιβές ? Δεν έχουν καμιά σχέση... Εκτιμώ τουλάχιστον πως έτσι είναι εξ εμπειρίας. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας μας ενημερώσει. Δεste επίσης το link που έδωσα παραπάνω, γράφει πολλά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 400
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γενικότερα που μπορώ να βρώ έτοιμες μελέτες για ΦΒ?Στην Νομαρχία π.χ.?Και αν ναι πού?Αχ αυτό το άτιμο Ελληνικό κράτος...για ένα απλό πράμα σε τρεχουν απο δώ και απο κεί...

Link to comment
Share on other sites

για τα διασυνδεδεμένα <20kW πρέπει (εν συντομία):

1.να κάνεις αίτηση σε ΔΕΗ για να πάρεις όρους σύνδεσης (Ο.Σ.) (διαφορα δικαιολογητικά+ σχεδια Η/Γ της εγκατάστασης)

2. αφού πάρεις Ο.Σ. πας για εκριση εργασιών μικρής κλίμακας που σημαινει: διαγράμματα κάλυψης σταθμού(απο τοπογραφο ή πολιτικό ή ηλεκτρολόγο μηχανικο ΤΕ ή ΠΕ, ανάλογα τις ορέξεις της κάθε πολεοδομίας!! πιστεψε με σε αυτό, το εχω κάνει 7 φορες!), αποδεικτικό πληρωμής μηχανικού (εδώ εμπλεκεται το ΤΕΕ και για τους ΤΕ και για τους ΠΕ μηχανικούς), βεβαιώσεις ανάθεσης μελέτης και αναληψης - εκπόνησης μελέτης- επίβλεψης, προυπολογισμός έργου, τεχμική έκθεση

3. αφού πάρεις τη θεώρηση πας πάλι πίσω στη ΔΕΗ και καταθέτεις τη θεώρηση,ΥΔΕ ηλεκτρολόγου κτλ

 

Εχω πάρει στο ονομά μου 7 ΦΒ Σταθμούς ανα την Ελλάδα και το τι ασχετοσύνη έχω συναντήσει στις Πολεοδομίες δεν θα το πιστέψετε!!Πρόσφατα παιδιά κατέθεσα σε πολεοδομία χαρτιά και μου απάντησαν τι? "δεν έχουμε ξαναβγάλει ποτέ τέτοια θεώρηση. μας στέλνετε μία να την αντιγράψουμε για να βγάλουμε και τη δικιά σας?????"

 

όποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να με ρωτήσει

Link to comment
Share on other sites

Με το νεο νομο κανεις δεν μπορει να παρει εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας αν το οικόπεδο στο οποιο θα εγκατασταθει το παρκο βρίσκεται εκτος σχεδιου πόλεως και ειναι μικρότερο απο 4 στρέμματα. Επομένως οποιος ΔΕΝ εχει 4 στρεμματα ΔΕΝ μπορει να βάλει φωτοβολταϊκά

Link to comment
Share on other sites

ετσι είναι, απο το κακό στο χειρότερο οι νόμοι για τα ΦΒ!!άρτιο και οικοδομήσιμο για <20kw!!

πάντως μέχρι και τώρα δεν ισχύει ακόμα αυτή η απαίτηση.

χτες πήρα έγκριση εργασιών για 20kW που θα εγκατασταθεί σε λιγότερο απο 1 στρέμα και σε οικόπεδο κατα κανόνα άρτιο και οικοδομησιμο

Αναμένουμε τις νέες ρυθμίσεις.....

Link to comment
Share on other sites

nodaki : Μπορείς να ανεβάσεις τα δικαιολογητικά που κατέθεσες για να πάρεις άδεια μικρής κλίμακας ; Χωρίς πολλά στοιχεία, μόνο και μόνο για να έχουμε μια εικόνα του τι ζητάει η πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

επιπλέον νομίζω οτι για τοποθέτηση φ/β σε εκτός σχεδίου περιοχή, ισχύουν χρήσεις γής. άν κάνω λάθος άς με διορθώσει κάποιος συνάδελφος

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να προσθέσω και μια άλλη παράμετρο στη συζήτησή σας.

Εαν επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε τοποθέτηση Φ/Β εγκατάστασης σε υπάρχων κτίριο το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση (πρόσφατες άδειες στις οποίες όμως δεν γίνεται πουθενά αναφορά σε εγκατάσταση Φ/Β) τί θεωρείται οτι πρέπει να γίνει?

Σε συγκεκριμένη περίπτωση, στην οποία και αναφέρομαι, υπάρχει άπλετος χώρος σε πέργκολα οικοδομής (περί τα 100 τ.μ.) που θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί με έναν τέτοιο οικολογικό τρόπο.

Σημειώνω εδώ οτι αυτό τον καιρό διερευνώ ακόμη τις οικονομικές παραμέτρους ενός τέτοιου εγχειρήματος αλλά σε θεωρητικό επίπεδο μου φαίνεται λογική λύση εκμετάλλευσης ενός/μιας κατά τα άλλα "χαμένου/χαμένης" χώρου/δυνατότητας.

Link to comment
Share on other sites

Speez :

Για την Ελλάδα 1 kW εγκατεστημένης ισχύος ΦΒ πάνελ μπορεί να καλύψει 4 kWh. Το κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης (αυτόνομο σύστημα) είναι μεγάλο. Ιδιαίτερα μεγάλο κόστος έχει ένας inverter AC/DC για αυτόνομο ΦΒ, σε σχέση με έναν inverter για διασυνδεδεμένο σύστημα. Ανάλογα με την περιοχή της εγκατάστασης και την απαιτούμενη ενέργεια αποφασίζεις.

Για το τυπικό της υπόθεσης, εκκρεμεί ερώτηση μου στην πολεοδομία για την απαιτούμενη "χαρτούρα" και τι ΑΚΡΙΒΩΣ χρειάζεται να καταθέσει κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.