Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό Οικοπέδου


Recommended Posts

Καλησπέρα,

πρώτη φορά γράφω σε αυτό το site και να πω την αλήθεια δεν ξέρω τίποτα περί τοπογραφικών και οικοπέδων.
Έχω κάποια οικόπεδα και θα ήθελα να τα βάλω μπροστά για πώληση.Άκουσα ότι χρειάζεται να κάνω τοπογραφικό σε κάποιον αρμόδιο όμως θα ήθελα πρώτα να μάθω περίπου τις τιμές και κάποια άλλα που με ενδιαφέρουν.

Καταρχάς θα ήθελα να ρωτήσω τι διαφορά έχει το εκτός και εντός σχεδίου που έχω διαβάσει για τα οικόπεδα.Επίσης θα ήθελα να μάθω περίπου τις τιμές για την τοπογράφηση καθώς είναι 2 τα οικόπεδα, το ένα των 600τ.μ και το άλλο κάμποσων στρεμμάτων και αν πληρώνω μόνο για το ένα ή και για τα δύο ξεχωριστά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Τιμες απο το φόρουμ δεν δίνονται. Πας σε τοπογράφο και παιρνεις προσφορά

Το τι θα πληρώσεις εξαρταται απο την συμφωνια που θα κανεις. Είναι πολυπαραγοντικό το θέμα

Συνιστώ τεράστια προσοχή στην επιλογή μηχανικού που θα κάνει τα τοπογραφικά. Για να εισαι σωστός, σύμφωνος με τη νομοθεσία και τις προδιαγρφές και για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων, απαιτείται σημαντική εργασία εκ μέρους του μηχανικού σου,  και χρήση ακριβού εξοπλισμού τα οποια συνεπάγονται κόστος....

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εαν ψάξεις μόνο το φτηνό να πέσεις σε κανέναν απατεωνα μηχανικο (ναι υπάρχουν και τετοιοι) που "κανει τοπογραφικα" απο το google.

Edited by cvlengnr
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση και θα λάβω υποψην μου αυτο που μου είπατε.θα μπορουσατε μήπως να μου πειτε την διαφορά ομως εντος και εκτος σχεδίου;Δεν μιλαω για το οικονομικό κομμάτι.

Link to comment
Share on other sites

Το εντός σχεδίου λέγεται οικοπεδο και εντάσσεται στο σχέδιο πόλης

το εκτός σχεδίου λεγεται αγροτεμαχιο

ΟΙ διαφορες που εχουν - εντελως απλοικα και συνοπτικα- ειναι στο πως τα αντμετωπιζει ο νομος. Αλλες απαιτησεις για να χτισεις, αλλη νομοθεσια, άλλη αξια. Η ερωτηση σου ειναι πολυ γενικη. Σε ενδιαφερει κατι συγκεκριμενα ?

Link to comment
Share on other sites

Κατι συγκεκριμένο δεν εχω απλα θελω να τα εχω καπως στο μυαλο μου μιας και ειδα οτι υπαρχουν αυτες οι δύο κατηγορίες, ευχαριστώ παντως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.