Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή λεβητοστασίου και τοποθέτηση δεξαμενής πετρελαίου σε διώροφη οικοδομή


kzonios

Recommended Posts

Γεια σας,

Σε διοροφο κτίριο χωρις υπογειο του 1962 θελω να εγκαταστησω συστημα θέρμανσης για τον α όροφο

και μια απο τις λυσεις που υπάρχουν είναι με ατομική μονάδα και δεξαμενή πετρελαίου στο δώμα.

Δυνατότητα σύνδεσης με φυσικό αέριο δεν υπάρχει.

Εαν τηρηθούν οι κανόνες ασφαλούς κατασκευής λεβητοστασίου στο δώμα σύμφωνα με τους κανονισμούς, προβληματίζομαι για τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα της δεξαμενής που δε θα δημιουργήσει πρόβλημα στην πλάκα της ταράτσας ( πλάκα 20 cm,Β120 με βαση την εγκεκριμένη μελέτη ).

Ιδανικά θα ηθελα να εγκατασταθεί μεταλλική δεξαμενή για 500 λίτρα πετρέλαιο διαστάσεων 1Χ1 επιφάνεια Χ0.55μ ύψος ( την προτιμώ από την πλαστική αν και η μεταλλική προσθέτει και αυτή το βάρος της ) για να υπάρχει μια λογικη αυτονομία σε πετρέλαιο αλλά δεν γνωρίζω αν θα είναι ασφαλές. Συν τοις άλλοις θα υπάρχει και το βάρος των τοίχων που θα πρέπει να χτιστούν για να διαμορφωθεί το λεβητοστάσιο.

Υπάρχει ενδεχόμενο να αντέχει η πλάκα του κτιρίου ή λόγω παλαιότητας να ξεχάσω αυτή τη λύση διότι αποκλείεται να έχει υπολογιστεί για τόσο φορτίο?Αν υπάρχει να απευθυνθώ σε μηχανικό να γίνει κάποια μελέτη. Αν όχι ποιο βάρος μπορεί να θεωρηθεί σίγουρα ασφαλές ότι αντέχει?

Υπάρχει χώρος για κατασκευή λεβητοστασίου στο ισόγειο αλλά αποτελεί αυλή του ισογείου διαμερίσματος το οποίο επίσης δε διαθέτει αυτή τη στιγμή κεντρικό σύστημα θέρμανσης και θα πρέπει να προβλεφθεί μελλοντικά εκεί. Μία λύση θα ήταν να γίνει λεβητοστάσιο εκεί αλλά με κοινό λέβητα για τα 2 διαμερίσματα και αυτονομίες λύση που θα ήθελα να αποφύγω.

Τέλος για να κατασκευαστεί το λεβητοστάσιο τι άδεια απαιτείται και ποιό το κόστος? Επίσης, επειδή απότι εχω διαβάσει θα μετρήσει στο σ.δ στην άδεια βλέπω ότι υπολείπονται μόλις 4.4m2 δόμησης για να μην ξεπεραστεί το όριο συμφωνα με τον τότε ισχύων Κανονισμό. Έχουν υλοποιηθεί λέει 214 m2 με όριο 218.4m2 σε οικόπεδο 156m2. Αυτό πρέπει να τηρηθεί και να μην ξεπεραστεί?

 

Θα ήθελα την άποψή σας, ευχαριστώ.

 

Μην δημοσιεύεις σε λάθος ενότητα. Το ερώτημά σου μεταφέρθηκε στην παρούσα ενότητα των ιδιωτών. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

το μεγαλυτερο μερος των ερωτησεων σου αποτελει αντικειμενο πολιτικου μηχανικου ή αρχιτεκτονα. Αρα θετεις ερωτημα σε λαθος κατηγορια.

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.