Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινητό φορτίο ταράτσας


Recommended Posts

Καλησπέρα, επειδή έχω μπερδευτεί εντελώς με αυτά που έχω διαβάσει χρειάζομαι μια βοήθεια. Πρόκειται για μονοκατοικία χτισμένη το 1950 με τσιμέντολίθους. Ισόγεια. Επειδή η αυλή είναι μικρή καθόμαστε στην ταράτσα. Πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει ανά τετραγωνικό σε κινητό φορτίο? Θέλω να πω αν φωνάξω 10 φίλους (πχ 70 κιλά έκαστος) μπορούμε να κάτσουμε η θα βρεθούμε από κάτω ? Το σπίτι το νοικιάζουμε κ δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν χαρτιά κλπ. Με το μάτι 2 μηχανικοί που το είδαν είπαν οκ. Αλλά βλέπω στο φόρουμ κάτι ότι οι ταράτσες φτιάχνονται για 300 κιλά/τετραγωνικό κι αναρωτιεμαι: αν κάτσουν 3 μεγαλόσωμα άτομα και κουβεντιάζουν κοντά ο ένας στον άλλον με τόσο λίγη αντοχή δε θα έπρεπε να έχει καταρρεύσει ο,τι κτήριο υπάρχει στην Ελλάδα? Κάτι δεν πιάνω μου φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Το πόσα κιλά αντέχει η ταράτσα εξαρτάται από το πώς φτιάχτηκε !!! Για τι φορτίο μελετήθηκε ????

Από την άδεια των κατοικιών και συγκεκριμένα από τη στατική μελέτη αντλούμε τα στοιχεία αυτά, υποθέτωντας ότι έχουν ακολουθήσει τη μελέτη κατά την κατασκευή και επίσης υποθέτουμε ότι έχει γίνει και η απαραίτητη συντήρηση κατά τη διάρκεια ζωής της κατασκευής.

Υπάρχουν και μέθοδοι επιτόπιας δειγματοληψίας, που μπορούν να μας δώσουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, ώστε να προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια την πραγματικότητα.

Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι χωρίς να δει κάποιος το κτίριο από κοντά και χωρίς στοιχεία όλα τα υπόλοιπα είναι απλά θεωρία η οποία είναι πολύ χρήσιμη για να κάνουμε κουβεντούλα.

Στα πλαίσια της κουβεντούλας λοιπόν και τελείως εκ του μακρόθεν όταν λέμε ότι η ταράτσα υπολογίσθηκε να αντέχει π.χ. 100 ανά τ.μ. εννοούμε ότι αντέχει τουλάχιστον  100 κιλά σε κάθε τ.μ. 

Κατά τη μελέτη βάζουμε ένα στόχο και κοιτάμε αν τον πετύχαμε ... δεν κοιτάμε κατά πόσο τον ξεπεράσαμε (σε έργα αυτής της κλίμακας και ειδικά με τις τότε μεθόδους)

Άρα αν στο ανωτέρω κτίριο του δικού μου παραδείγματος βάλω 100 κιλά σε κάθε τ.μ. της και γίνει και σεισμός εκείνη την ώρα ... δεν θα πέσει ... αυτό λέει η μελέτη...

Αν σημειακά βάλω μεγάλο φορτίο τότε θα έχω διάτρηση (τρύπα), αλλά αυτό είναι άλλο θέμα πάλι

Να γιατί δεν κατάφεραν ο 3 μεγαλόσωμοι να ρίξουν κανένα κτίριο στην Ελλάδα !!! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.