ΓΙΩΡΓΟΣ Χ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 Καλημέρα στους συναδέλφους. Εχω παρει ενα μικρο δημοσιο εργο σε νοσοκομειο και ελαβα ΑΜΟΕ απο το οικειο ΙΚΑ. Για το εργο που περιλαμβανει σκαλωσια-στερεωση μαρμαρων και βαψιμο , θα μου εκδωσει τιμολογιο η εταιρεια ως υπεργολαβος. Το ερωτημα ειναι: Χρειαζεται να υποβαλω εγω ΑΠΔ για καποιους εργαζομενους ή Απλα να πληρωσω την "λυπητερη " που θα μου βγαλει το ΙΚΑ και να να επισυναψω το τιμολογιο της εταιρειας, μαζι με καποιο υπεργολαβικό? Επισης με το θεμα ΕΡΓΑΝΗ τι γινεται? Την στιγμη που δεν ειναι δικοι μου εργαζομενοι αλλα του υπεργολαβου, τους δηλώνω?
tetris Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 Στο ΙΚΑ ασφαλίζονται μόνο τα μη στεγασμένα επαγγέλματα. Αυτά, δηλ., που ασφαλίζονται σε άλλους φορείς (ΤΕΒΕ. κλπ). Αν οι εργαζόμενοι είναι υπάλληλοι της εταιρείας, (κι αυτό να αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα) μπορείς να κάνεις σχετκή αίτηση (μαζί με όλα τα παραστατικά) στο ΙΚΑ και να απαλλαγείς από τις εισφορές. Αλλιώς, είσαι υποχρεωμένος να τις καταβάλεις
ΓΙΩΡΓΟΣ Χ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 Επανερχομαι στο θεμα του υπεργολαβου για τις σκαλωσιες. Με το εντυπο Ε12 της εργανη για οικοδομοτεχνικα εργα τι γινεται? (Κανονικά πρεπει να δηλωθει απο τον υπεργολάβο) Ο λογιστής του υπεργολάβου, ισχυρίζεται, οτι αφου το προσωπικο ειναι μόνιμο, ασφαλίζεται κανονικα και δηλώνεται στο ΕΡΓΑΝΗ κανονικά, δεν χρειαζεται κατι παραπανω. για το εργο. Το πολυ-πολυ να μου δωσει μια κατασταση προσωπικου που υπάρχει ηδη ,για να την εχω σε περίπτωση ελεγχου. Το βρίσκεται σωστο ?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα