Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά σκάλας παταριού και wc σε κατάστημα


Recommended Posts

Αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει, θα ήμουν ευγνωμον.

Η περίπτωσή μου είναι μάλλον απλή, αλλα παραείμαι αρχάρια. Έχω αναλάβει να βγαλω άδεια σε ενα μικρο μαγαζάκι (ψιλικατζιδικο), για να νομιμοποιηθει μια σκαλα που υπαρχει εδω και 30 χρόνια (αλλά είναι διαφορετική με το αρχικό σχέδιο) και για να κατασκευαστει ενα wc με προθάλαμο στο ισόγειο, γιατι αυτη τη στιγμή βρίσκεται στο πατάρι.

Θα ήθελα αν μπορει καποιος, να μου πει τι διαδικασία πρεπει να ακολουθήσω, τι πρέπει να περιέχει ο φάκελος που θα παραδώσω και τι να προσεξω.

 

ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

πότε βγήκε η άδεια , δηλ με ποιόν ΓΟΚ;;;;

 

το πατάρι υπάρχει στα σχέδια της αδείας;;;;

που βρίσκεται το wc σήμφωνα με την άδεια;;;

 

εικάζω πως πρόκειται για άδεια λειτουργίας

οπότε απαιτείται νέα οικοδομικη άδεια αλλαγής χρήσης

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια βγήκε το 78'. Έδειχνε πατάρι. Οι διαφορές είναι ότι η σκάλα στα σχεδια είναι ευθύγραμμη και στην αριστερή πλευρά του χώρου, ενώ στην πραγματικότητα έγινε στρογγυλή στα δεξιά, και το wc στα σχέδια ειναι στο ισόγειο στα δεξιά ενω στην πραγματικότητα έγινε στο πατάρι στα αριστερά. Οπως επίσης, στα σχέδια υπάρχει ένα παράθυρο στο ισόγειο που στην πραγματικότητα δεν έγινε. Το θέμα είναι οτι μέχρι τώρα λειτουργούσε μια χαρά ενα ψιλικατζίδικο εκεί. Αλλά τωρα μεταβιβάστηκε η επιχείρηση και για να βγάλει άδεια λειτουργίας έχει πρόβλημα με τα σχεδια που υπάρχουν. Πήγα στην Πολεοδομία και μου είπαν ότι πρεπει να γίνει wc στο ισόγειο και να νομιμοποιηθούν τα υπόλοιπα. Η' μου είπαν ότι μπορω να ισχυριστώ ότι όλα είναι καινούργια. Πως είναι προτιμότερο να προχωρήσω, ετσι ώστε να ειναι πιο οικονομικό και το λιγότερο χρονοβόρο;

 

ευχαριστω για το ενδιαφερον...

Link to comment
Share on other sites

Μα σαφώς και η ''νομιμοποίηση'' είναι ακριβότερη - θέλει και ρώτημα? Σκέψου τα πρόστιμα από το 1978!!! Οπότε: αλλαγή χρήσης + άδεια διαρρυθμίσεων. Υπάρχουν διάφορα θέματα σχετικά στο φόρουμ, θέλουν λίγο ψάξιμο (τί καλύτερο να κάνει κάποιος το Σ/Κ, ε?)

Link to comment
Share on other sites

Άρα είναι προτιμότερο να ισχυριστώ ότι όλα κατασκευάζονται τώρα; Και από ότι κατάλαβα, στην ουσία θα βγάλω άδεια κατασκευής, ε; Τι εμπόδια μπορει να συναντήσω; Γιατί είναι η πρωτη μου άδεια και αγχώνομαι....

 

...τι λέξεις κλειδιά πρεπει να βάλω στην αναζήτηση; Γιατι έβαλα "αλλαγή χρήσης" και "άδεια διαρρυθμίσεων" και δεν βρήκα και πολλά...

Link to comment
Share on other sites

Η μηχανή αναζήτησης δυστυχώς δεν είναι πολύ ευέλικτη - βάλε καλύτερα ''διαρρυθμ*'' ή ''αλλαγή*'' (ως γνωστόν το * είναι πασπαρτού) ενώ πολύ περισσότερα θα βγάλει η υπο-επιλογή με το Google Search (εκεί δε δουλεύει το * αλλά αποτελέσματα βγαίνουν και με λέξεις χωρίς τόνους, χωρίς τελικό ''ς'' κ.τ.λ.).

 

Το μόνο που εν τάχει μπορώ να πω είναι: σχέδια πριν και μετά (επικεντρώνεσαι στον όροφο/τμήμα που σε αφορά), αναλυτικό προϋπολογισμό που προκύπτει από τις εργασίες (θα βρεις στα Downloads) και όταν έρθει η ώρα να στείλεις το αρχείο με τις αμοιβές στο ΤΕΕ μην ξεχάσεις την προσαύξηση για διαρρυθμίσεις σε μελέτη & επίβλεψη (λόγω κατηγορίας έργου), την προσαύξηση επιμετρήσεων για επίβλεψη (αναγκαστικό πάντα), Χρονικό Προγραμματισμό (μελέτη-επίβλεψη) και Τεύχη Μελέτης. Μόλις σήμερα μου κάνανε διόρθωση και τα' μαθα...απ'την καλή.

 

Και οπωσδήποτε να ρωτήσεις στην Πολεοδομία αν λόγω ''μεταφοράς'' του WC ζητήσουν νέα μελέτη ύδρευσης/αποχέτευσης - εκτός αν θα πάει στη θέση που το έδειχνε η αρχική άδεια οπότε δε θα ασχοληθείς καθόλου με αυτό. Ρώτα και ποιος τίτλος μελέτης τους καλύπτει.

 

Και τώρα που το ξανασκέφτομαι το πιθανότερο να ζητήσουν βεβαίωση στατικής επάρκειας λόγω των έργων (άνοιξε τρύπα, κλείσε τρύπα). Μπας και είναι καλύτερα να τα κάνουν όλα όπως στην αρχική άδεια (ώστε σε έλεγχο να είναι όλα κομπλέ) παρά να μπείτε σε τέτοια διαδικασία? Γιατί φοβάμαι ότι θα κλωτσήσουν όταν θα μάθουν τις τελικές αμοιβές.

 

Και επειδή το θέμα τελικά δεν έχει να κάνει με αυθαίρετα εν καιρώ θα το μεταφέρω στις ''Άδειες'' με ελαφρώς διορθωμένο τίτλο (θα ενημερώσω) για να μπορείς να επανέρχεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.