ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2010 συνάδελφε ANGELUOI81 η ύπαρξη χωριστής κυριότητας σε διαμερίσματα όπως (παράνομα κατα την γνώμη μου) έχει γίνει,χωρίς συγκυριότητα επι του εδάφους δεν είναι δυνατή (Αρειος Πάγος 737/2005,356/1981) η διαιρεμένη ιδιοκτησία που περιγράφεις έχει σαν κύριο στοιχείο την αποκλειστική κυριότητα καθενός στα δύο "διαμερίσματα" και σαν παρεπόμενο στοιχείο την αναγκαστική συγκυριότητα επι του εδάφους ακόμη και η κατεδάφιση της οικοδομής δεν οδηγεί στην λύση της σχέσεως των συνιδιοκτητών. σε συνεργασία με δικηγόρο θα πρέπει να αποδείξετε άσκηση καταχρηστικού δικαιώματος απο την σύζυγο του αποθανόντος αδελφού,μιάς και είναι αξίωση που εγείρεται μετά απο μακροχρόνια ανοχή της καταστάσεως τα ξαναλέμε
fuorigioco1981 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 καλησπερα και απο εμενα!δεν ειμαι μηχανικος και εχω ενα προβλημα. λοιπον.... εχω εξ αδιαιρετου ενα οικοπεδο στην κορινθια με την ξαδελφη μου.στο μισο οικοπεδο υπαρχει το πατρικο μας που ειναι και αυτο εξ αδιαιρετου.επειδη δεν κανουν καμμια υποχωρηση να μοιρασουμε τις μερες -τουλαχιστον τις καλοκαιρινες- γιατι πλεον δεν χωραμε,και επειδη και οι δυο θελουμε το -εστω παλιο- σπιτι τι νομικες κινησεις μπορω να κανω ωστε εστω δικαστικα εαν ειναι να γκρεμιστει το σπιτι και με κληρο να παρουμε απο μισο οικοπεδο και ο καθενας να χτισει οτι θελει? ευχαριστω!
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Οποιαδήποτε ενέργειά σας -για κατεδάφιση-επισκευή ή ακόμη και ανέγερση νέας- πρέπει να έχει και την συγκατάθεση και του συγκυρίου του ακινήτου. Προβλέπεται από την νομοθεσία δικαστική διανομή μόνο για ακίνητα στα οποία κάποιος ή κάποιοι (εδώ πρέπει να συμφωνούν και να κινηθούν δικαστικά όλοι μαζί) κατέχουν το 75% της κυριότητας
fuorigioco1981 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 δηλαδη μονο εγω δεν μπορω να κινηθω δικαστικα για οτιδηποτε?τοτε δηλαδη εαν αυτη δεν θελει να κανει τιποτα το ακινητο θα μενει αχουρι οπως ειναι και θα μενουμε δεκα ατομα μεσα? εγω θελω απλα να γκρεμιστει και να χωριστει το οικοπεδο.το πιο λογικο νομιζω. και κατι αλλο.εαν εγω της αφησω το σπιτι και το μισο οικοπεδο που ειναι πανω χτισμενο και μου δωσει το ακτιστο.αυτο γινεται?νομικα θα γινει ο χωρισμος του οικοπεδου? σε ευχαριστω
Kane Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Και καλά κάνεις, λογικό το βρίσκω. Πρέπει όμως να συμφωνήσετε αμφότεροι οι ιδιοκτήτες, να επισκεφθείτε τοπογράφο, να συντάξει τοπογραφικό και με σύσταση καθέτου όπου θα οριστεί του καθενός η πλευρά, η δόμηση κτλ. Έτσι μπορεί να "χωριστεί" το οικόπεδο με μια νοητή γραμμή (που θα οριοθετηθεί στο έδαφος) και ο μηχανικός θα κάνει τους ελέγχους δόμησης,καλυψης και αν καλύπτεται το κτίσμα, μπορεί να πάρει ο εταιρος το κτισμα-αναλογούν οικόπεδο και σύ το υπόλοιπο. Σε περίπτωση φυσικά που το οικόπεδο μπορεί να χωριστεί σε 2 ξεχωριστά οικόπεδα (αν το επιτρέπουν οι κείμενες πολεοδομικές διατάξεις) ακόμη καλύτερα. Καλό είναι βέβαια πρίν όλα αυτά (αν δε θέλει κανείς σας το κτίσμα) να γκρεμιστεί ,ωστε να πληρώσετε λιγότερα στην εφορία, όντας πλέον άδειο οικόπεδο. Οπως καταλαβαίνεις, όλα γίνονται,αρκεί να υπάρχει θέληση και σύνεση.Για τα υπόλοιπα θα σε/σας κατατοπίσει ο μηχανικός που θα επισκεφθείτε. Υ.Γ. Το κτίσμα απαιτεί άδεια κατεδάφισης. (δε γνωρίζω όμως το αν είναι παλιό ή όχι παίζει ρόλο σε αυτό).
fuorigioco1981 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 ωραια ευχαριστω!αρα εαν αυτη θελει να μεινει οπως ειναι,παει το οικοπεδο -σπιτι?δηλαδη επειδη εγω δεν θα δινω χρηματα εαν χαλαει κατι ,θα χαθει το σπιτι και το οικοπεδο?μια ζωη ειμαστε αναγκασμενοι να μενουμε ολοι μαζι ακομα και εαν γινουμε 20 ατομα?(εαν γεννησουν και οι μικρες αδελφες της ξαδελφης μου τοσοι θα γινουμε!) γιαυτο ρωτησα εαν μπορω να κανω κατι δικαστικα να διαιρεθει το ολο οικοπεδο-σπιτι!
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 αν υπάρχει καλή πρόθεση και απο τους ΔΥΟ όλα γίνονται
fuorigioco1981 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 αν υπάρχει καλή πρόθεση και απο τους ΔΥΟ όλα γίνονται το ξερω αλλα προ δεκαετιας τσακωθηκαμε γιατι μολις ανακαινησαμε(εγω το εφτιαξα) ενα δωματιο που χρησιμοπουσα 20 χρονια και κοιμομουν,το θελανε για σαλονακι χωρις να εχουμε πει κατι τετοιο,και ειναι πολυ μυστηριοι.πολυ φοβαμαι οτι δεν θα συνενοηθουμε. φετος μετα απο δεκα χρονια κατεβηκα απροειδοποιητα και η πρωτη ερωτηση της θειας μου δεν ηταν καλησπερα αλλα "καλα δεν παιρνετε κανενα τηλερωνο πριν κατεβειτε?" τα πηρα κρανιο και ξανατσακωθηκαμε.5 μερες μειναμε και ουτε λεξη δεν ανταλλαξαμε.γιαυτο ρωταω για δικαστικα. περσι ο θειος μου μας ειχε απειλησει οτι θα το παει δικαστικα αλλα φετος αλλαξε και λεει ας μενουμε ολοι χυμα.απο πεισμα.
Kane Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω γιατρέ, είναι αυτή που δίνω σε όλους του πελάτες με παρόμοια προβλήματα. Ακόμη και στους συγγενείς. ΒΡΕΙΤΕ τα με οποιοδήποτε τρόπο/κόστος, (πιο πολύ ψυχολογικό ειναι παρά οικονομικό το κόστος με τα εξ'αδιαιρέτου) γιατί εάν "τραβάς" εσύ ένα κουπί, μεθαύριο τα παιδιά σου/παιδιά τους, γυναίκες, κτλ, θα τραβάνε 10. Καλή σου τύχη. Εάν καλύπτεσαι με την περίπτωση να πάρει ο έτερος το σπίτι και το μισό οικόπεδο, προχώρα το, αλλά απαίτησε τουλάχιστο να πληρώσουν τα έξοδα. (αν φυσικά παραιτηθείς απο το σπίτι).
gzin Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 βρές ένα άλλο ακίνητο μακριά και αγαπημένοι στα οικονομικά δεδομένα σου (αν σκεφτείς αντίστοιχα κόστος κατεδάφισης - ανέγερσης νέας οικοδομής - αν αυτό πολεοδομικά γίνεται στο τμήμα σου ) και ταυτόχρονα κρατάς το ποσοστό σου στο ήδη υπάρχων. κάποια στιγμή οι πιό πολλοί "μνηστήρες" της περιουσίας είναι σίγουρο ότι θα θέλουν το μεράδι σου . τότε ή εκβιάζεις ή χαρίζεις ανάλογα με το τί χαρακτήρας είσαι.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα