vrigas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Καλησπέρα, Μένω στον τελευταίο όροφο μιας τετραώροφης οικοδομής που είναι κολλητά σε μία τριώροφη. Επισυνάπτω ένα πρόχειρο σχέδιο. Ο εξωτερικός μου τοίχος είναι σκέτο τούβλο(δεν έχει καν σοβά). Θέλω να κάνω εξωτερική μόνωση, όμως ο γείτονας δε με αφήνει. Γνωρίζω ότι υπάρχει ο νόμος για ανοχή επισκευών, όμως δε ξέρω αν είναι νόμιμο να κάνω μόνωση στον αέρα του. Επειδή οι οικοδομές είναι κολλητά, αν κάνω 7εκ. μόνωση, τότε (λογικά?) όλα θα μπουν στον αέρα του. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το δικαιολογήσω; Θεωρείται "επισκευή ή ανακαίνιση"; Ευχαριστώ πολύ
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 (edited) η οικοδομη σου χτισθηκε στο "οριο", δεν εγιναν σοβατισματα, περιμενοντας να μονωθεί οταν θα εχτιζε ο διπλανος... Πλην ομως αυτος σταματησε στον 3ο οροφο και ο δικο σας 4ος εμεινε με τα τουβλα. Δεν μπορει να γινει καμμια "μονωση", αφου ετσι παραβιαζεται ο "αερας" του διπλανου. Edited Ιούνιος 21 , 2018 by dimitris GM
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Δεν μπορείς να κάνεις μόνωση μέσα στον αέρα του γειτονικού οικοπέδου. Το σωστό θα ήταν να είχε προβλεφθεί και να είχε υλοποιηθεί μόνωση κατά την κατασκευή της οικοδομής. Σήμερα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μόνωση εσωτερικά.
ppanag Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Στο μέλλον ίσως, αν τα βρείτε με τον γείτονα, μπορεί να βρεθεί κάποια λύση !!!
salpigoal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2018 Του ποτε ειναι τα κτιρια? Μπορει να υπαρχει αντισεισμικος αρμος...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα