Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογη επαγγελματος & συμπληρωση μηχανογραφικου


Recommended Posts

Καλημερα σας,

θα ηθελα να με βοηθησετε στην συμπληρωση του μηχανογραφικου μου δελτιου

Εχω συγκεντρωσει δεκαοχτω χιλιαδες μορια στο δευτερο επιστημονικο πεδιο και δεκαοχτωμισυ στο τριτο και δεν ξερω τι επαγγελμα να επιλεξω

Ολοι (οι γονεις μου και εγω) θελουμε να μπω στην Ιατρικη (που πιθανον δεν θα πιανω βεβαια)

Μετα ειμαι αναμεσα σε Φαρμακευτικη (η οποια δεν μου πολυ αρεσει βεβαια γιατι μου φαινεται πολυ συγκεκριμενη ως επαγγελμα) και τα πολυτεχνια απο τα οποια δεν ξερω τι να δηλωσω

Αναμεσα σε Μηχανολογους και Ηλεκτρολογους ακουσα προσφατα οτι οι ηλεκτρολογοι ειναι καλυτεροι και εχουν ευρυτατο φασμα εργασιας. Γι αυτο λεω να δηλωσω ΗΜΜΥ στο ΑΠΘ. Ποια ειναι η γνωμη σας;

Οσον αφορα τα αλλα πολυτεχνια... το χαος. Νομιζω με ψιλοενδιαφερει το τμημα των χημικων μηχανικων αλλα πραγματικα δεν ξερω! Ομοιως και το τμημα ναυπηγων μηχανολογων στο μετσοβιο αλλα δεν ξερω αν μου αρεσει να λειπω συνεχεια σε ταξιδια. Τι λετε;;

Οι πολιτικοι μηχανικοι;;;

Εμενα σαν μαθηματα στο σχολειο μου αρεσαν κατα σειρα

1.Φυσικη (αυτο που μου αρεσει παρα πολυ και ειμαι αρκετα καλος)

2.Μαθηματικα (αυτο στο οποιο ειμαι πολυ καλος και μου αρεσει αρκετα)

3.Χημεια (μου αρεσει αρκετα και ειμαι αρκετα καλος)

4.Πληροφορικη (δεν μου αρεσει τοσο αλλα ειμαι πολυ καλος ειδικα οσον αφορα προγραμματισμο & αλγοριθμους που σχετιζονται και με τα μαθηματικα), Βιολογια (μου φαινεται πολυ ενδιαφερον, αλλα δεν ειμαι τοσο καλος)

5.Επισης μου αρεσει σχετικα να καταπιανομαι με πραγματα, συσκευες, φυτα, μηχανηματα κτλ.

6. Επισης γενικα μου αρεσει να σχεδιαζω ενω μικρος ηθελα να γινω ζωγραφος

Ο στρατος δεν μου αρεσει γιατι μου φαινεται κατι πολυ ανουσιο και μονοτονη ενω εγω (θελω να) ειμαι: ερευνητικος, εφευρετικος, δημιουργικος. Ωστοσο σκεφτομαι για ΣΑΣΣ και ΣΜΑ

Αναμενω τις απαντησεις-προτασεις σας με μεγαλη ανυπομονησία και οσο το δυνατον πιο γρηγορα παρακαλω γιατι σε λιγες μερες ληγει η προθεσμια για την υποβολη των μηχανογραφικων

Ευχαριστω!!!

Link to comment
Share on other sites

Σου παραθέτω την καθαρά προσωπική μου άποψη.

Ιατρική αν πραγματικά σε ενδιαφέρει βάλε την, δεν ξέρω αν την πιάνεις.

Φαρμακευτική στην Ελλάδα, αν δεν έχουν οι γονείς σου φαρμακείο, είναι λίγο ζόρι. Και νομίζω πως πλέον μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο χωρίς πτυχίο φαρμακευτικής, αρκει να έχει καποιο ποσοστό φαρμακοποιός. Απο φαρμακευτικές εταιρίες μετά υπάρχουν κάποιες στο εσωτερικό, οι περισσότερες ψάχνουν φαρμακευτικούς αντιπροσωπους και όχι ερευνητές επομένως δεν ξέρω αν θα σε καλύπτει το επαγγελμα (πλασιέ πολυτελείας θα είσαι χοντρικά, με προοπτικές για πολλά λεφτά). Έξω οι φαρμακευτικές πληρώνουν πολλά και στην έρευνα.

Απο Πολυτεχνείο όλες οι σχολές είναι ωραίες και οι τρεις μεγάλες (Πολιτικοι, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολογοι) έχουν πάρα πολλές εσωτερικές κατευθύνσεις. 

Εντελώς υποκειμενικά, θα σου έλεγα να μην πας στους Πολιτικούς, εκτός αν θες να πας προς Ντουμπαι κλπ. Στην Ελλάδα θα βρεις παρά πολλούς καλούς και έμπειρους πολιτικούς, με λίγη δουλειά και άρα ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Απο κατευθύνσεις έχεις τα δομικά (κατασκευές), τα συγκοινωνιακά, τα υδραυλικά και μετά υπάρχει και το πετρέλαιο αν και δεν ξέρω σε τι βαθμό (τουλάχιστον στην Ελλάδα).

Οι Ηλεκτρολόγοι έχουν πληροφορική (software και hardware), έχουν τηλεπικοινωνίες, ΑΠΕ, ηλεκτρικές μηχανές και παραγωγή ενέργειας, κυκλώματα/αυτοματισμοί και ρομποτική. 

Οι Μηχανολόγοι έχουν μηχανές (σχεδιασμό και παραγωγή), θερμοδυναμική και ρευστομηχανική (απο θεωρία μέχρι εφαρμογές, κλιματισμό/θέρμανση/ύδρευση στα σπίτια), ρομποτική, ΑΠΕ και μετά υπάρχουν και κατευθύνσεις μεταλλείων και βιομηχανίας (αν και δεν ξέρω λεπτομέρειες).

Βέβαια το Πολυτεχνείο δεν είναι μόνο αυτές οι σχολές, υπάρχουν Αρχιτέκτονες, Χημικοί, Περιβάλλοντος, Παραγωγής και Διοίκησης, Τοπογράφοι κ.α. Προσωπικά θεωρώ την περίπτωση των Χημικών και των Μηχανολόγων αρκετά κοντά στα ενδιαφέροντα σου.

Θα σε συμβούλευα να μην δηλώσεις θετικές επιστήμες, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσες σπουδές αλλά θα καταλήξεις να κολλάς αυτοκόλλητα για ιδιαίτερα σε στάσεις. Που και απο Πολυτεχνείο το ίδιο θα κάνεις, αλλα τουλάχιστον θα έχεις και κάποια ελπίδα να βρεις κάτι άλλο.

Τέλος αφου λες πως είσαι δημιουργικός, απέφυγε το στρατό. Όμως οι ΣΑΣΣ είναι άλλο κομμάτι. Απο ΣΑΣΣ βγαίνεις επιστήμονας και είσαι 100% σίγουρος ότι θα έχεις δουλειά με το που τελειώσεις. Και στην τελική αν σπούδασες κάτι που σου αρέσει, τίποτα δε σε σταματάει να αφήσεις τον στρατό και να δουλέψεις μόνος (η τουλάχιστον έτσι νομίζω).

Γενικά τα πράγματα στην Ελλάδα είναι ζόρικα οπότε δεν υπάρχει κάποια σχολή που να έχει τόσο καλύτερη αποκατάσταση σε σχέση με τις άλλες για να σου πει κάποιος πάνε εκεί (πέρα απο τον στρατό/αστυνομία). Εσύ δες τι σε ενδιαφέρει και σκέψου τον εαυτό σου σε 20 χρόνια, σκέψου τι θα ήθελες να είσαι, με τι θα ήθελες να ασχολήσαι. 

Αυτά απο μένα και καλύ τυχη σε ό,τι και αν διαλέξεις :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και συγχαρητήρια !!!! πρέπει να έχεις ρίξει πολύ διάβασμα και σου αξίζει !!!

Κατά κύριο λόγο να επιλέξεις αυτό που νομίζεις οτι σε κάνει περισσότερο χαρούμενο σαν άνθρωπο ! Αυτό που σε ικανοποιεί....που όταν κλεισεις τα μάτια σου και ονειρευτείς τον εαυτό σου μέσα σε αυτό θα νοιώθεις όμορφα !!! ΤΟ επάγγελμά σου θα είναι το 80 τοις εκατό της ζωής σου !! Άρα πρεπει να σε κάνει χαρούμενο , να μη το βαριέσαι !

Θα σου πρότεινα και Αρχιτεκτονική, εφόσον σαρεσει το σχέδιο, είσαι πολυμήχανος. Έχει να κάνει με πολλά, δημιουργία, κατασκευή, σχέδιο, έρευνα, ευθύνη και γενικά συνδέει πολλά μαζί. 

Πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, χημικοί...κλπ είναι πιο πρακιτκές δουλειές..Η Αρχιτεκτονική συνδυάζει την φαντασία με όλα τα υπόλοιπα !

Κυρίως όμως δες το μέσα σου πως σε φαντάζεσαι !!!!

Ελπίζω να βοήθησα !!

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, hellooman said:

...

Aναμεσα σε Μηχανολογους και Ηλεκτρολογους ακουσα προσφατα οτι οι ηλεκτρολογοι ειναι καλυτεροι και εχουν ευρυτατο φασμα εργασιας. Γι αυτο λεω να δηλωσω ΗΜΜΥ στο ΑΠΘ. Ποια ειναι η γνωμη σας;

Ηλεκτρολόγοι δαγκωτό. Από τις πολυτεχνικές σχολές (μιλώντας για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο - πλήρους ύφεσης), είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη απορρόφηση.

Link to comment
Share on other sites

Θελω να σας ευχαριστησω για το χρονο σας, ωστοσο ομως ειμαι πραγματικα μπερδεμενος.

Σκεφτομαι, απο τη μια, οτι ολα αυτα τα πολυτεχνια θα μπορουσα να τα κανω σε καλο επιπεδο και, απο την αλλη, οτι δεν ξετρελενομαι κιολας.

Πραγματικα δεν ξερω τι να δηλωσω. Εσεις με βασει αυτα που σας γραφω τι θα μου προτινατε;

Οι ναυπηγοι μηχανολογοι πως σας φαινονται;;

Το μονο που ξερω σιγουρα ειναι οτι θελω να περασω θεσσαλονικη και δεν ειμαι χαρουμενος που εχω παρει μονο αυτην την αποφαση

 

Edited by hellooman
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.