Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Είναι να γίνει μια μελέτη για φωτοβολταϊκό. Βάση θεμελίωσης, σχέδια κ.τ.λ. Έχει κανείς καμία ιδεα πόσο να κοστολογηθεί. Μιλάμε μόνο για την στατική μελέτη. Ευχαριστώ.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Pappos , Mόνο εσύ μπορείς να το εκτιμήσεις με βάση το χρόνο που σου πήρε. Νομίζω ότι για τα φωτοβολταικά δε χρειάζεται οικοδομική άδεια , oπότε δεν μπορείς να υπολογίσεις ελάχιστη αμοιβή. Προσωπικά θα χρέωνα λιγότερα σε σχέση με ένα βιομηχανικό. Για πόσα τ.μ. φωτοβολταικών πρόκειται;
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δεν είμαι σίγουρος αλλά και ένα να υπολογίσω θα είναι το ίδιο για όλα τα υπόλοιπα. Άρα δεν έχει νόημα αν είναι 3 ή 100. Αλλά πόσο να του πω δεν ξέρω...
CostasV Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Σκέψου τον πελάτη σου, να συζητά με γνωστούς του: Πόσο να του δώσω αυτού που μου έκανε την μελέτη; Το σωστό είναι να συμφωνείς την τιμή από την αρχή. Τουλάχιστον ένα εύρος τιμής, αν υπάρχουν απρόβλεπτα από την αρχή.
paktomenos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Σε κάτι τέτοια περίεργα, συνήθως πάω με τη μέρα. Υπολογίζεις πόσες μέρες δουλειά έχει στο περίπου, προσαυξάνεις κατά 50% γιατί θα πέσεις σίγουρα έξω, και το πας έτσι.
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Σκέψου τον πελάτη σου, να συζητά με γνωστούς του: Πόσο να του δώσω αυτού που μου έκανε την μελέτη; Το σωστό είναι να συμφωνείς την τιμή από την αρχή. Τουλάχιστον ένα εύρος τιμής, αν υπάρχουν απρόβλεπτα από την αρχή. Μα την τιμή θα του την πω στην αρχή φυσικά. Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω πόσο αμοιβονται αυτές οι δουλειές, για να του ζητήσω μια τιμή.
CostasV Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Sorry, κατάλαβα λάθος. Για την τιμή, τώρα. Το ελάχιστο είναι οι ώρεςΧωρομίσθιο (όπου ωρομίσθιο=... ) Το μέγιστο είναι το πόσο (εκτιμάς ότι) είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο πελάτης (όπου πελάτης= εσύ ή ... το φόρουμ) το οποίο είναι κλάσμα (π.χ. 1/20) του αναμενόμενου κέρδους (σε καθαρή παρούσα αξία) που θα έχει ο πελάτης από την επένδυση αυτή
ss_sk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Αν θες ρίξε ένα τηλέφωνο στο ΤΕΕ και αν πουν κάτι συγκεκριμένο δώσε και από' δω τα φώτα τους.
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Σας ευχαριστώ παίδες ακόμα δεν ξέρω τι να του πω για την τιμή αλλά μου φαίνεται θα το πάω με εργάσιμες μέρες.
iri78 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 παιδιά, τελικά ξέρει κάποιος να βεβαιώσει οτι σίγουρα δεν χρειάζεται υπολογισμός αμοιβών μελέτης και επίβλεψης για άδεια μικρής κλίμακας φωτοβολταικών?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα