Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

8 ώρες πριν, sbullakis said:

Καλημερα, ξερει κανενας τι παιζει με αυτο το σφαλμα? ευχαριστω

  • Τα περιμετρικά όρια των παρακάτω επιπέδων δεν ταυτίζονται με τα περιμετρικά όρια του PST_KAEK:
    • •   Layer DGM_PROP_FINAL
      428219.67,4277056.46

Η γεωμετρική μεταβολή που ζητάς αφορά το δικό σου ΚΑΕΚ και τουλάχιστον άλλο 1. Πρέπει η συνολική επιφάνεια των εμπλεκόμενων ΚΑΕΚ πριν (PST_KAEΚ) να ταυτίζεται με την συνολική επιφάνεια των εμπλεκόμενων ΚΑΕΚ μετά (DGM_PROP_FINAL).

Δηλαδή, στο PST KAEK βάζεις και το δικό σου και τα επηρεαζόμενα. Το ίδιο και στο DGM PROP FINAL.

Αν η μεταβολή σου εμπλέκει και ΚΑΕΚ - δρόμο, για να μπορείς να περάσεις αυτόν τον έλεγχο , πρέπει να τραβήξεις μόνος σου μια γραμμή ώστε να "κλείσεις" το πολύγωνο του δρόμου.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα.

Edited by Polytexnitis
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε αποτύπωση που έκανα για γεωτεμάχιο εντός οικισμού για αποδοχή κληρονομιάς, στον εντοπισμό πολυγώνου στον ορθοφωτοχάρτη του κτηματολογίου υπάρχει μια απόκλιση της τάξεως των 30-40 cm προς τα ανατολικά. Βρίσκομαι σε περιοχή που δεν υπάρχει κτηματολόγιο. Είναι λογική αυτή η απόκλιση? Δε γνωρίζω αν θα έπρεπε να γράψω σε άλλο topic καθώς δεν βρήκα κάτι σχετικό σε πρόσφατη ανάρτηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λογική η απόκλιση συνάδελφε. Σου παραθέτω κείμενο από το site των ορθοφωτοχαρτών, και η απάντηση σε αυτό που ρωτάς βρίσκεται ΚΑΙ υπογραμμισμένη:

Η παρούσα εφαρμογή προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες θέασης ορθοφωτογραφιών γεωαναφερμένων στο ΕΓΣΑ87. Οι ορθοφωτογραφίες προέκυψαν από φωτοληψίες περιόδου 2015 έως 2016 και περιλαμβάνουν το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, με μέγεθος εικονοστοιχείου 50 εκατοστά, με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις από τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της χώρας σε ότι αφορά στις διαδικασίες των αεροφωτογραφήσεων. Η Ελληνικό Κτηματολόγιο γνωστοποιεί στους χρήστες ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το γεγονός ότι ορισμένες περιοχές έχουν υποστεί αλλοίωση/παραποίηση στην απεικόνισή τους, δεδομένου ότι αυτό οφείλεται σε περιορισμούς που επιβάλλονται για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι προσδιορισμός συντεταγμένων, αποστάσεων και εμβαδών μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση τοπογραφική ακρίβεια. Αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του χρήστη της υπηρεσίας να ελέγξει κατά πόσον η παρεχόμενη ακρίβεια καλύπτει τις απαιτήσεις της εργασίας του.

Η χρήση της υπηρεσίας αυτής συνεπάγεται την ανεπιφύλαχτη αποδοχή των παραπάνω καθώς και όλων των όρων και περιορισμών που αναφέρονται στο ιστοχώρο της εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Σε περίπτωση που γεωτεμάχιο περιέχει λιθόκτιστο, ασκεπές κτίσμα μισογκρεμισμένο,  περνάμε την υφιστάμενη τοιχοποιία κανονικά με κλειστό polyline στο layer BLD?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον το κτίσμα είναι ασκεπές και μισογκρεμισμένο, στο Τοπογραφικό δεν θα γραφτεί ότι υπάρχει κτίσμα με εμβαδό Χ τ.μ., ούτε θα φτιάχτεί πίνακας συντεταγμένων του κτίσματος. Άρα στο επόμενο συμβόλαιο θα αναφερθεί απλά ως ερείπιο και ο/η ιδιοκτήτης/τρια δεν θα δηλώσει κτίσμα στη δήλωση Ε9.

Παρότι - προς το παρόν- δεν διασταυρώνει κανείς στοιχεία, εγώ δεν θα το έβαζα στο layer BLD. 

Edited by Polytexnitis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ΜιχάληςΣπ said:

Σε περίπτωση που γεωτεμάχιο περιέχει λιθόκτιστο, ασκεπές κτίσμα μισογκρεμισμένο,  περνάμε την υφιστάμενη τοιχοποιία κανονικά με κλειστό polyline στο layer BLD?

Άλλο πράγμα η φορολογική αντιμετώπιση και άλλο η πολεοδομική. Πράγματι, αν υπάρχει ασκεπές ερείπιο η συμβ/φος δεν θα υπολογίσει γι αυτό αντικειμενική αξία. Εμείς όμως, όταν θα γίνει η μεταβίβαση, θα πρέπει αυτό να το αναφέρουμε ότι εμπίπτει στις εξαιρέσεις του άρθρου 82 (συνήθως προ 55 κτίσμα, εφόσον βεβαίως στοιχειοθετείται η προύπαρξή του) με την σχετική διατύπωση-τεκμηρίωση στην τεχνική έκθεση της βεβαίωσης. Ενδεχομένως κάποιος στη συνέχεια μπορεί να θέλει να το επισκευάσει (αν αξίζει). Δεν βλέπω κανένα λάθος να εγγραφεί στο layer bld το περίγραμμά του, εκτός και αν δεν έχουμε περίγραμμα αλλά μπάζα, οπότε αλλάζει το θέμα.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στην ομάδα

Σε οικισμό θέλω να κάνω κατάτμηση και συνένωση . Όπως φαίνεται στο παρακάτω σκαρίφημα από το οικόπεδο 328 θα πάρω το τμήμα 3-4-Γ-Δ και από το οικόπεδο 329 θα πάρω το τμήμα 1-2-Δ-Γ και με αυτά τα τμήματα θα δημιουργήσω ένα τρίτο οικόπεδο. Θα βάλω το οικ. 328 TOPO_PROP και το 329 TOPO_PROP και το νέο οικόπεδο που αποτελείται από τα 2 τμήματα των οικοπέδων δηλ. 1-2-3-4 θα το βάλω TOPO_PROP_NEW η θα βάλω 3 TOPO_PROP_NEW τα 2 τμήματα της κατάτμήσης και ένα τρίτο το νέο οικόπεδο;

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Drawing1-Model.pdf

Link to comment
Share on other sites

υποθετω οτι εχεις ελεγξει προσωπα και εμβαδα και ετος δημιουργιας.

Δεν δειχνεις πού ειναι ο δρομος...

Ουτε λες σε ποιον ανηκουν αυτα τα  οικοπεδα...υποθετω σε δυο διαφορετικους...

κατα τα λοιπα

- εχεις και το 690/48, περι απαγορευσης κατατμησης οικοπεδων σε μη αρτια και μη οικοδομησιμα.

-  υπαρχει και το πρακτικο μερος της ολης διαδικασιας.

Τι σημαινει,  θα "παρεις" απο ενα αρτιο και οικοδομησιμο οικοπεδο ενα τμημα

 Πώς θα παρεις και ποιος θα παρει ενα τμημα μη αρτιο και μη οικοδομησιμο?

 

Υποθετω οτι ενας τροπος  θα ηταν να παρει ο ενας το τμημα...επιτρεπεται επειδη και το  εναπομενον ειναι αρτιο και οικοδομησιμο και το τμημα θα αποκτηθει  απο ενα ηδη αρτιο και οικοδομησιμο

και μετα,

ο ενας κοβει ενα τμημα και το μεταβιβαζει σε καποιον

ετσι?

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.