Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Aenor said:

Καλησπέρα,

σε πράξη Σ.Ο.Ι. ο συμβολαιογράφος ζητά πέρα από το τοπογραφικό με σφραγίδα/ υπογραφή και το αποδεικτικο υποβολής, να φαίνεται στο τυπωμένο τοπογραφικό η ηλεκτρονική σφραγίδα. Ο Τοπογράφος Μηχ. του ιδιοκτήτη υποστηρίζει ότι αυτό δεν γίνεται και είναι παράλογη απαίτηση του συβ/φου που δεν έχει ουσία.

Γνωρίζει κάποιος ποιος έχει δίκιο βάσει νομοθεσίας, καθώς εγώ λόγω ειδικότητα δεν γνωρίζω τα περί ΚΗΔ κλπ, ευχαριστώ!

Για να καταλάβω καλά... Που ζητάει να είναι η ηλεκτρονική υπογραφή; Στο τυπωμένο σχέδιο;

Πάντως όπου και να είναι, αυτό που ζητάει είναι μια γελοιότητα και μισή. Εξηγούμαι:

1. Η ηλεκτρονική υπογραφή (δυστυχώς μέχρι στιγμής) επιβεβαιώνεται μόνο επί του ηλεκτρονικού αρχείου. Λέω δυστυχώς, διότι πολύ θα ήθελα να συνοδεύεται με έναν κωδικάριθμο που να τον εισάγεις και να σου επιβεβαιώνει τη γνησιότητα.

2. Ποιος του βεβαιώνει ότι η "ψηφιακή" υπογραφή επί του εκτυπωμένου δεν είναι φωτοσοπιαρισμένη!

3. Η δική μου ηλεκτρονική υπογραφή είναι μόνο η σφραγίδα μου χωρίς κανένα από τα "ημερομηνίες κλπ..." που εννοεί ο συμβολαιογράφος.

4. Εϊναι όντως και παράλογη και άνευ ουσίας η απαίτηση από τη στιγμή που υπάρχει η γνήσια σφραγίδα και υπογραφή μας.

Ας σου απαντήσει ο συμβολαιογράφος και στην εξής ερώτηση: Σε εντός σχεδίου, που μπορεί να γίνει σύνταξη συμβολαίου ακόμα και με τοπογραφικό του... 1990, θα ζητήσει και εκεί ηλεκτρονική υπογραφή;

Τέλος να πω ότι οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας, πραγματικά δεν ξέρουν τί ζητάνε και γιατί το ζητάνε. Πέρσι, μου είχε ζητήσει μία, να της γράψω πάνω στο τοπογραφικό ότι "Το τοπογραφικό συνοδεύει την τάδε Βεβαίωση Μηχανικού"(!!!!) διότι το ζητάνε οι...υποθηκοφύλακες!

• Thanks 1
  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
1 minute ago, angusmacgyver said:

Για να καταλάβω καλά... Που ζητάει να είναι η ηλεκτρονική υπογραφή; Στο τυπωμένο σχέδιο;

......................................................

Τέλος να πω ότι οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας, πραγματικά δεν ξέρουν τί ζητάνε και γιατί το ζητάνε. Πέρσι, μου είχε ζητήσει μία, να της γράψω πάνω στο τοπογραφικό ότι "Το τοπογραφικό συνοδεύει την τάδε Βεβαίωση Μηχανικού"(!!!!) διότι το ζητάνε οι...υποθηκοφύλακες!

Ναι ζητάει ηλεκτρονική υπογραφή στο τυπωμένο σχέδιο. Αν έχω καταλάβει καλά υπάρχει αυτή η απαίτηση από κάτι δεινόσαυρους σε υποθηκοφυλάκια/ κτηματολογικά γραφεία και αυτοί τα ζητάνε από συμβολαιογράφους, οι συμβολαιογράφοι απο τους μηχανικούς και πάει λέγοντας. Αντί λοιπόν να εκσυγχρονιστεί ο αρχικός ενδιαφερόμενος (ο υποθηκοφύλακας) όλοι οι μεταγενέστεροι υποκύπτουν σε μια μπούρδα που ζητάει και τρέχουν εκατοντάδες μηχανικοί να διορθώνουν σχέδια. Μαθαίνω ότι υπάρχει σε αρκετούς Δήμους της Αθήνας η συγκεκριμένη απαίτηση,

Δημοσιεύτηκε
20 λεπτά πριν, Aenor said:

Ναι ζητάει ηλεκτρονική υπογραφή στο τυπωμένο σχέδιο. Αν έχω καταλάβει καλά υπάρχει αυτή η απαίτηση από κάτι δεινόσαυρους σε υποθηκοφυλάκια/ κτηματολογικά γραφεία και αυτοί τα ζητάνε από συμβολαιογράφους, οι συμβολαιογράφοι απο τους μηχανικούς και πάει λέγοντας. Αντί λοιπόν να εκσυγχρονιστεί ο αρχικός ενδιαφερόμενος (ο υποθηκοφύλακας) όλοι οι μεταγενέστεροι υποκύπτουν σε μια μπούρδα που ζητάει και τρέχουν εκατοντάδες μηχανικοί να διορθώνουν σχέδια. Μαθαίνω ότι υπάρχει σε αρκετούς Δήμους της Αθήνας η συγκεκριμένη απαίτηση,

Φταίμε εμείς να τους φτιάξουμε μια ηλεκτρονική υπογραφή που να γράφει: 

"Ο ΠΑΡΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΥ ΤΗ ΖΗΤΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ"

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

@angusmacgyver Δεν υπάρχει θέμα Photoshop σε εκτυπωμένο αρχείο. Η ψηφιακή υπογραφή ΔΕΝ ισχύει εκτυπωμένη. Ισχύει μόνο για ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Γι' αυτό ζητάνε και το τοπογραφικό υπογεγραμμένο με σφραγίδα με μελάνι (και όχι εικόνα εκτυπωμένη).

Αυτό που λέει ο  @Aenor είναι για να ελέγξει ο συμβολαιογράφος αν τα τοπογραφικά είναι "ταυτόσημα" (και καλά), δήλωση η οποία είναι ευθύνη μηχανικού και μόνο, και την αποδεχόμαστε ηλεκτρονικά πριν πατήσουμε το ΥΠΟΒΟΛΗ.

Εγώ απάντησα ποιο πριν για το αν θα φαίνεται μέσα στο αποδεικτικό υποβολής η ψηφιακή υπογραφή του τοπογραφικού (εμφανώς γιατί το τοπογραφικό είναι σμίκρυνση) γιατί αυτό κατάλαβα από τα συμφραζόμενα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.