aneida Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2024 Καλησπέρα. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου έχουν συστασεί 3 κάθετες ιδιοκτησίες πριν το 2011. Η μία κάθετη ανήκει στον πελάτη μου, η μία στον αδερφό του και η τρίτη κοινή 50-50. Μπορώ να εκδώσω οικοδομική άδεια στην κάθετη του πελάτη μου συνυπολογίζοντας στον συντελεστή δόμησης το μερίδιο του 50% της κάθετης στην οποία τα δύο αδέρφια είναι συνιδιοκτήτες; Ο αδερφός του πελάτη μου, στην οικοδομική άδεια που εξέδωσε το 2004 για κτίσμα στη δική του κάθετη, συνυπολόγισε στον συντελεστή δόμησης και το μερίδιό του (50%) στην κάθετη που έχουν από κοινού. Επίσης, μπορεί ο εξώστης του πελάτη μου να είναι εντός της κάθετης ιδιοκτησίας που έχουν από κοινού και αν ναι, πρέπει να βγει μία άδεια και στα δύο αδέρφια; Στο κτίσμα που βρίσκεται στην κάθετη ιδιοκτησία του αδερφού, ο εξώστης "βγαίνει" παρομοίως μέσα στην κάθετη αυτή που έχουν από κοινού. Ευχαριστώ.
Qutrohor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2024 @aneida, Ούτε αυτό που έχει γίνει είναι σωστό (εκτός εάν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο συμβόλαιο σύστασης) ούτε αυτό που θέλεις να κάνεις. Πρέπει να τροποποιηθεί καταλλήλως η σύσταση, ώστε να προκύψουν δύο κάθετες με ίσα μερίδια επιτρεπόμενης δόμησης. 1
Tim22 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 Καλησπέρα συνάδελφοι, οικόπεδο αποτελείται από 4 κάθετες ιδιοκτησίες, όλες του ίδιου ιδιοκτήτη με ποσοστό 100% σε κάθε μία. Μπορεί να εκδοθεί μία οικοδομική άδεια ή θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά πρώτα συνένωση;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 Υποθετω οτι θες να χτισεις σε "ενιαιο¨" οικοπεδο. Αρα, καταργεις τις καθετες και εχεις ενα "ολοκληρο" [εκτος εαν εννοεις κατι αλλο]
dimvoud Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Ερώτηση κρίσεως για δυνατούς λύτες... Υπάρχει η δυνατότητα σύστασης επιπλέον κάθετης ιδιοκτησίας σε ήδη συνεστημενο τμήμα κάθετου? Κάτι σαν inseption δηλαδή ένα πράγμα 😎😎😎!! Αυτά που διαβάζω τις τελευταίες μέρες σε κάποιες τεχνικές εκθέσεις πραγματικά με στέλνουν σε άλλη διάσταση...
Artemiscv Δημοσιεύτηκε Sunday at 06:22 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 06:22 μμ Καλησπέρα, έχει προκύψει ένα θέμα με μια άδεια που θέλω να εκδώσω σε κάθετη ιδιοκτησία. Ο πελάτης μου έχει κάθετη με νόμιμο κτίσμα μέσα και θέλουμε να εκδώσουμε άδεια προσθήκης μέχρι την εξάντληση του ΣΔ που του αναλογεί. Η κάθετη του είναι 800 τμ και το συνολικό οικόπεδο γύρω στα 4 στρέμματα και αποτελείται από 6 κάθετες συνολικά. Ενώ μέχρι πρότινος εκδίδαμε άδεια σε κάθετη αποτυπώνοντας με συντεταγμένες μόνο την κάθετή μας και βάζοντας το περίγραμμα απλά του συνολικού οικοπέδου και τη σύσταση για να προκύψει η αρτιότητα , πλέον δεν το δέχονται και απαιτούν να αποτυπώσουμε με συντεταγμένες όλο το οικόπεδο με τα κτίσματα και τα αυθαίρετά τους. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο σε πολλές περιπτώσεις γιατί δεν επιτρέπουν οι γείτονες να πας να τους μετρήσεις τα κτίσματα και τον χώρο τους γενικά και επιπλέον υπάρχουν περιπτώσεις που το ενιαίο οικόπεδο είναι 20-30 στρέμματα και έχει χωριστεί σε 50 κάθετες με άλλα τόσα κτίσματα μέσα. Υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση για το πως αντιμετωπίζεται το θέμα γιατί θα ήθελα κάτι γραπτώς. Θεωρώ πως από τη στιγμή που μπαίνει το περίγραμμα τοι ενιαίου οικοπέδου βάσει της σύστασης, υπάρχει το περίγραμμα από το κτηματολόγιο ώστε να δούμε αν υπάρχει κάποια μη επιτρεπτή απόκλιση σε εμβαδόν και σχήμα και έχει γίνει και η σύσταση πριν το 2011 δεν θα έπρεπε να είμαστε καλυμμένοι με αυτά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Sunday at 07:34 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 07:34 μμ αρθρο 107: "2. Αν το ακίνητο ανήκει σε περισσότερους συνιδιοκτήτες και έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μέχρι τις 28.7.2011, για τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών και την έκδοση οικοδομικής άδειας που αναλογούν στα ιδανικά μερίδια κάθε συνιδιοκτήτη, δεν λαμβάνονται υπόψη οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εκτελεστεί σε άλλη οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία." Αφου με το παραπανω αρθρο, επιτρεπεται να χτισει η δικη σου καθετη οσα της αναλογουν, χωρις να λαμβανονται υποψη οι αυθαιρεσιες στις αλλες καθετες... τί ζηταει απο σενα η υπηρεσια; Και πώς μπορεις να μπεις και να μετρησεις τις ξενες ιδιοκτησιες.... [ειναι και εκεινος ο διπλανος που εχει ενα ροντβαιλερ...] Μονο το τοπογραφικο του ολου οικοπεδου υποχρεουσαι να βαλεις. Το θεμα το εχουμε συζητησει πολλες φορες στο φορουμ... Και αφου μεχρι τωρα δεν ζητουσαν τπτ.... ρωτησε τους, με ποια διαταξη ζηταει σημερα η υπηρεσια οσα - καλώς- δεν ζητουσε εδω και χρονια, και να σου απαντησουν γραπτως. 1 1
Artemiscv Δημοσιεύτηκε Sunday at 08:14 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 08:14 μμ Το θέμα έχει προκύψει με νέο υπάλληλο ο οποίος έχει αυτή την απαίτηση..και πατάει στο ότι αφού την αρτιότητα την παίρνει η κάθετη από το όλο οικόπεδο πρέπει να αποτυπωθεί ολόκληρο ξανά με συντεταγμένες. Δεν έχει λογική και έχω βγάλει αρκετές άδειες σε κάθετες στο παρελθόν με αυτό τον τρόπο αλλά έψαχνα αν υπήρχε και κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος ή έστω ένα email του ΤΕΕ που να μπορώ να κάνω ερώτημα και να πάρω γραπτώς μια επίσημη απάντηση. Θα ζητήσω και εγώ μια γραπτή απάντηση από την υπηρεσία και βλέπουμε..φοβάμαι ότι θα μου δώσει σαν απάντηση τις προδιαγραφές του τοπογραφικού διαγράμματος για την έκδοση οικοδομικής άδειας βέβαια γιατί αυτό επαναλάμβανε όταν πήγα να του ζητήσω το λόγο.
tetris Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Το ότι απαιτείται αποτύπωση όλου του οικοπέδου, είναι προφανές από τα πρότυπα τοπ. διαγράμματα. Το πρόβλημα είναι η αποτύπωση των κτισμάτων. Νομίζω πως εκεί πρέπει να εστιάσεις το ερώτημά σου. Βέβαια, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η πρόσβαση σε κάθε κάθετη πρέπει να είναι ελεύθερη (διαμέσου των άλλων καθέτων). Στην πράξη όμως...
Artemiscv Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν Αν πάρουμε κατά λέξη τη νομοθεσία άκρη δεν θα βγάλουμε νομίζω..γιατί και να αποτυπώσω όλο το οικόπεδο με συντεταγμένες όταν μπορεί να μιλάμε για 30-40 στρ. πάλι λογική δεν έχει ασχέτως των κτισμάτων και γι' αυτό το ξεπερνούσαμε τόσο καιρό με το να επισυνάπτουμε το τοπογραφικό της σύστασης..Το θέμα μπάζει από παντού νομίζω και επειδή το είχαν σύστημα από παλιά αντί να τα κόβουν σε επιμέρους άρτια οικόπεδα να κάνουν κάθετες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα..με ποιο τρόπο το ξεπερνάμε όμως πατώντας πάνω στη νομοθεσία; Ερώτημα που μπορώ να κάνω και να πάρω μια επίσημη απάντηση γραπτώς;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα