Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 24/2/2025 at 10:07 ΜΜ, Artemiscv said:

Αν πάρουμε κατά λέξη τη νομοθεσία

Δεν ξέρω πού και με βαση ποιά νομοθεσία "το ξεπερνούσατε", αλλά είναι σαφές ότι τα διαγράμματα (από το ΝΟΚ και μετά) πρέπει να είναι εξαρτημένα κατά ΕΓΣΑ 87. Δεν ξέρω να υπάρχει κάποια "παρέκκλιση".

Σύσταση καθέτων γινόταν όχι για λόγους ευκολίας και ταχύτητας αλλά γιατί ΔΕΝ μπορούσε να γίνει κατάτμηση. Επίσης, σύσταση καθέτων σε 30-40 στρεμ. μου φαίνεται απίθανο...

Το ερώτημά σου στην Υ.ΔΟΜ. θα αφορά στην αδυναμία αποτύπωσης των κτισμάτων, και πώς θα το ξεπεράσεις.

• Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
On 24/2/2025 at 10:07 ΜΜ, Artemiscv said:

Αν πάρουμε κατά λέξη τη νομοθεσία άκρη δεν θα βγάλουμε νομίζω..γιατί και να αποτυπώσω όλο το οικόπεδο....

άκρη υπήρχε και υπάρχει και με τους ΓΟΚ και με ΝΟΚ

Για κάθε Οικοδομική άδεια το Τοπογραφικό πρέπει να δείχνει όλο το Οικόπεδο. Αν υπάρχουν και κάθετες, δείχνει και τις κάθετες.....

Ενημερωτικά (διότι δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά) αν έχεις βγάλει Οικοδομική Άδεια δείχνοντας στο τοπογραφικό της Άδειας μόνο την κάθετη και όχι το όλο Οικόπεδο, η άδεια αυτή είναι ανακλητή .....

πως την βγάλατε και που και πότε δεν το ξέρω καν.

Δημοσιεύτηκε

Όπως λένε και οι προλαλήσαντες, χωρίς το ενιαίο οικόπεδο στο τοπογραφικό δεν βεβαιώνεται η αρτιότητά του και χωρίς τη δήλωση ν.651/77 το τοπογραφικό, οπότε και η άδεια, είναι άκυρα.

Το ενιαίο οικόπεδο αποτυπώνεται στο όριο ως ενιαία έκταση με ακρίβεια σαν να είναι το οικόπεδο της άδειας. Το ίδιο γίνεται και με τα όρια της καθέτου σου.

Τα όρια των άλλων καθέτων και των κτισμάτων τους μεταφέρονται στο σύγχρονο τοπογραφικό με βάση τα νόμιμα έγγραφά τους, τα οποία έχεις δικαίωμα να αναζητήσεις και να πάρεις αντίγραφα. Προσωπικά δεν θα ενδιαφερόμουν για τα πέραν των ομόρων κτίσματα καθέτων (ακριβώς όπως και στα αυτοτελή οικόπεδα).

Αν στις πλευρικές αποστάσεις των κτισμάτων ομόρων σου, υπάρχουν στην πραγματικότητα διαφορές πέραν των αποκλίσεων, ενημερώνεις τους ιδιοκτήτες ότι έχουν πρόβλημα και τοποθετείς το νόμιμο περίγραμμά τους στο τοπογραφικό σου με ένδειξη για το υπάρχον αυθαίρετο περίγραμμα (πάντα με μέτρηση από την κάθετό σου).

Βγάζεις την άδειά σου κανονικά με έλεγχο μόνο του νομίμου περιγράμματος των ομόρων. Αυτό παράγει τους περιορισμούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.