Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δουλεία Δ.Ε.Η


TPD

Recommended Posts

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την άποψή σας. 

Ο παππούς μου αγόρασε μια αγροτική έκταση πριν από περίπου 70 χρόνια. Κάποια στιγμή η ΔΕΗ πέρασε καλώδια μεσαίας τάσης αποκτώντας δουλεία σε ένα μεγάλο μέρος της έκτασης, αφού οι κολώνες διέσχιζαν την έκταση σχεδόν σε όλο το μήκος της. Με τα χρόνια η περιοχή κατοικήθηκε και εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης. Κάποια στιγμή μετά από ενέργειες ενός πολίτη ο δήμος αποφάσισε να υπογειοποιήσει με δικά του έξοδα ένα τμήμα του δικτύου μεσαίας τάσης το οποίο διερχόταν πάνω από σπίτια. Η υπογειοποίηση έγινε αλλά το σχέδιο δεν τηρήθηκε σωστά με αποτέλεσμα ενώ το σχέδιο προβλέπει ότι η υπογειοποίηση σταματά σε σημείο δρόμου (ο οποίος τότε, αν και υπήρχε στο σχέδιο δεν είχε χαραχθεί) και εκεί έπρεπε να υπάρχουν δύο κολώνες από τις οποίες ξεκινά το εναέριο δίκτυο, οι κολώνες τοποθετήθηκαν λανθασμένα περίπου 10 μέτρα πιο πίσω και εντός του οικοπέδου μου. 

Όταν ξεκίνησα την οικοδόμηση του σπιτιού μου μετά από αιτήσεις μου, η ΔΕΗ απομάκρυνε τη μία από τις δύο κολώνες η οποία παρεμπόδιζε την ανέγερση τοποθετώντας την στη σωστή θέση, άφησε όμως την άλλη στο ίδιο σημείο εντός του οικοπέδου, αγνοώντας τις αιτήσεις μου για απομάκρυνση. Ο χώρος είναι πλέον περιτοιχισμένος και έχουμε πάρα πολλές φορές το πρόβλημα των συνεργείων να διέρχονται μέσα στο χώρο χωρίς την άδεια μας αλλά το σημαντικότερο είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία μας και στην υγεία των παιδιών μου η μεσαία τάση. 

 

1) Πως μπορώ να ελέγξω αν το οικόπεδο στο οποίο έχω οικοδομήσει υφίσταται δουλεία εφόσον με βάση το σχέδιο υπογειοποίησης δεν έπρεπε να υπάρχει εκεί στύλος;

2) Τι άλλες ενέργειες μπορώ να κάνω για την απομάκρυνσή της;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.