Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ιάμβλιχος:

Υπερισχύει το ΦΕΚ της Υπ. Απ. :

1. Δεν υπάρχει στην Πολεοδομική Νομοθεσία ο όρος "κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος". Ο συγκεκριμένος χώρος γιά την πολεοδομία είναι κατάστημα (αφού το λέει η άδεια) και θα συνεχίσει πολεοδομικά να είναι κατάστημα. Απλώς στο κατάστημα θα λειτουργεί νόμιμα η επιχείρηση περιποίησης χεριών ή και ποδιών αφού επιτρέπεται βάσει της Υπ. Απ. να λειτουργεί σε χώρους που είναι "καταστήματα" (...συγνώμη γιά τα πολλά ...καταστήματα).

2. Το συγκεκριμένο έγγραφο κάνει ονομαστική αναφορά μόνο σε αναψυκτήρια και εστατόρια , οπότε προσωπικά το αντιμετωπίζω ως "ειδική διάταξη". Επαναλαμβάνω: πολεοδομικά "κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος" δεν υπάρχει. Προσωπική μου άποψη ότι εάν κάποια ΥΔΟΜ γράψει σε έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου μόνο την συγκεκριμένη φράση (χωρίς να εξιδεικεύει την παράβαση βάσει των διατάξεων περί χρήσεων του κτιριοδομικού κανονισμού ή του ΠΔ γιά τις χρήσεις γής), τότε η διοικητική πράξη θα πάσχει.

3. Η ανωτέρω φράση ενσωματώθηκε ως έχει στο τεύχος τεχνικών οδηγιών, οπότε έπαυσε να έχει τον χαρακτήρα μεμονωμένου εγγράφου προς ένα Δήμο και απέκτησε επίσημο χαρακτήρα προς όλες τις ΥΔΟΜ. Ομως (όπως έχει γραφεί και αλλού) όσο το τεύχος τεχνικών οδηγιών δεν δημοσιεύεται σε ΦΕΚ δεν έχει απολύτως καμία ισχύ.

  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 381
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σας παρακαλώ θα ήθελα μια διευκρίνηση:

 

Στην περίπτωση αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε ΚΥΕ και ακολούθως αίτηση άδεια λειτουργίας, η συναίνεση της οικοδομής ζητείται στην φάση της αλλαγής χρήσης ή της αίτησης άδεια λειτουργίας ή και στις δύο?

 

Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι η αλλαγή χρήσης είναι πιο γενική, και η συναίνεση να βρεθεί, αλλά η άδεια λειτουργίας αφορά συγκεκριμένο τύπο καταστήματος και τότε η συναίνεση να να δίδεται από την πολυκατοικία... (π.χ. η πολυκατοικία να μην έχει πρόβλημα με ένα ζαχαροπλαστείο αλλά να έχει πρόβλημα με μια καφετέρια ή ένα μπαρ.)

 

Επίσης, για καφετέρια-μπαρ (κλασσική περίπτωση ΚΥΕ με τραπεζοκαθίσματα) απαιτείται κάποια ενέργεια σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης?

Edited by albert
Δημοσιεύτηκε

-Για άδεια λειτουργίας χρειάζεσαι σίγουρα συναίνεση (ΥΔ διαχειριστή)

 

-Για άδεια αλλαγής χρήσης σε ΚΥΕ δε χρειάζεσαι (δεν είμαι 100% σίγουρος ας επιβεβαιώσει κι άλλος)

 

-Για την άδεια αλλαγής χρήσης θα πρέπει ούτως ή άλλως να ελέγξεις την επάρκεια των θέσεων στάθμευσης (δες σχετ. ΝΟΚ)

Δημοσιεύτηκε

(Δήμος Θεσσαλονίκης, προέγκριση άδειας ΚΥΕ)

 

Απαιτείται:

 

Δήλωση του Ν. 1599/86 του Διαχειριστή της πολυκατοικίας θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής με το εξής περιεχόμενο:

 

i) Όταν έχει κανονισμό. (Να προσκομίζεται αντίγραφο του Κανονισμού)

“Είμαι διαχειριστής της ενταύθα και επί της οδού .............................................. αρ. ......... οικοδομής όπου στεγάζεται το κατάστημα που πρόκειται να λειτουργήσει ως ..................................................... από τον ....................................... Η πολυκατοικία που στεγάζεται το κατάστημα έχει κανονισμό, ο οποίος δεν απαγορεύει την ίδρυση και λειτουργία τέτοιου είδους καταστήματος.”

 

Αναγράφοντας συγκεκριμένα το είδος (να λειτουργήσει ως ........) η συναίνεση αφορά πιτσαρία, καφετέρια, οτιδήποτε, κι όχι γενικά ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Κάνω λάθος?

Δημοσιεύτηκε

Η αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε ΚΥΕ αφορά και την περίπτωση έκδοσης άδειας παντοπωλείου; Ρωτώ μιας και στις διεκυρινιστικές οδηγίες που έχω δει παντού αναφέρει τον σαφής διαχωρισμό μεταξύ καταστημάτων και ΚΥΕ αλλά μιλά για χώρους συνάθροισης κοινού όπως πχ τα εστιατόρια - αναψυκτήρια.

Το παντοπωλείο όσον αφορά τη χρήση είναι αντίστοιχο με οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα, όπως το βλέπω εγώ.

Το θέμα μου βέβαια είναι πως το βλέπει η νομοθεσία.

Δημοσιεύτηκε

@garvanit

Το παντοπωλείο είναι ΚΥΕ, όχι επειδή μπορεί να έχει συνάθροιση κοινού, αλλά επειδή γίνεται αποθήκευση-διαχείριση-εμπορία τροφίμων. Η συνάθροιση μεταφράζεται α) σε ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων η οποία έχει κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις σε χώρους, β) σε θέση και αριθμό τουαλετών για το προσωπικό και τους πελάτες, γ) κάποια τυπική διαμόρφωση του χώρου σε επί μέρους τμήματα με ελάχιστο εμβαδό. (Αυτά θα τα βρεις στην υγειονομική διάταξη του 1983 -ΦΕΚ 526Β/83- στην οποία παραπέμπει και η νέα του 2012 στο παράρτημα 2)

Δημοσιεύτηκε

Οπότε αν το κατάστημα έχει λειτουργήσει στο παρελθόν ως ΚΥΕ τότε δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης, αν όμως έχει λειτουργήσει μόνο ως κατάστημα και όχι ως ΚΥΕ χρειάζεται αλλαγή χρήσης.

Κατάλαβα σωστά;

Δημοσιεύτηκε

Από ΤΕΕ-ΤΚΜ (ΘΕΣ/Ν-ΚΗ),

 

Ποιος εκδίδει την βεβαίωση κυρίας χρήσης σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (Αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων ιδιώτη μηχανικού και Υπηρεσιών)?

 

− Βάσει της Εγκυκλίου 7, ΘΕΜΑ: Διορθώσεις – τροποποιήσεις – προσθήκες στην Εγκύκλιο 1/2012 (αρ.πρωτ. 6638/7-2-2012).

Ισχύουν τα παρακάτω:

− Η βεβαίωση κύριας χρήσης για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκδίδεται από τον μηχανικό μόνο όταν η νομιμότητα του χώρου στον οποίο πρόκειται να ιδρυθεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος τεκμηριώνεται από οικοδομική άδεια.

− Όταν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις που τακτοποιήθηκαν με τους Ν. 3843/10 και 4014/11 τότε η πολεοδομία εκδίδει βεβαίωση κύριας χρήσης με την Περαίωση στις περιπτώσεις του Ν.3843 και με την Υπαγωγή στις περιπτώσεις του Ν.4014.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Για 4014 σε χρήση καταστήματος οφείλεις να κάνεις και πυροπροστασία; Ο νόμος δεν αναφέρει τίποτα. Αν πας στην Πολεοδομία για Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης θα στο ζητήσουν;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.